fisherix Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam :twisted: Mam zamiar kupić sobie nowy wiatrak na CPU tak do 240 zł, ale jeśli wydam tyle $ to chciałbym, żeby był kompatybilny z innymi socketami niż A. Chodzi mi o taki radiator którego można posadzić np na FXsie, bo zakup czegoś co będzie kosztować 50% CPU nie ma sensu :) myśle o tym http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...400b35ee7d3da23 APDEJT: Po tym co napisał Niemiec już mi sie to nie podoba :evil: zaproponujcie coś fajnego Może znacie coś ciekawszego :idea: :idea: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 a nie lepiej SP97 i do tego fajnego wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherix Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 No tak, ale mi chodzi, żeby on mogł byc użyty w przyszłości na naprzykład 64bitowym FXsie, a ten pasuje tilko na IKSPE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 czytalem w kilku reckach, ze kilka plyt socA nie przezylo z nim spotkania a czesc nie odpalala z nim a z innymi coolerami tak. jest on cholernie ciezki i przez swoja dlugosc dziala jak dzwignia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherix Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 uuuuuuuu, to ju tego nie kce :x No to czekam aż ktoś zaproponuje inny multi qler :) Niemiec jakie masz tempy na tym potworku :?: ostatecznie wezme to co ty :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 dostanbiesz standardowa tresc PM'a, ktorego wysylam mniej wiecej raz dziennie: nie chce byc niemily i kazac Ci szukac, bo pisalem o tym juz 1000^n razy.... wentyl noname 92mm @5V idle 50 stress 54 @12V idle 42 stress 46 przy 2250@1.8V bylo 41-42st z wentylem na 7V a na WC rev 2 (opis znajdziesz na forum) mialem 40-41st. obecnie mam sharkoon strobe fan i w stress mam ~50st przy 2250@1.8V, ale w pokoju mam ~30st a w budzie 40st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Jak mają być multi to chyba tylko zalman 7000 albo tt silent tower (aluminiowa wersja tower112). 112 to wg mnie totalna pomyłka - fajna kostrukcja bo jeśli ma się wentylator na tylnej ściance budy to wieje on dokładnie przez radiator zwiększając wydajność, ale waga tego coolera i tak każdego odstraszy. Może miało by to sens gdyby śruby przechodzące przez MB były jakoś przykręcone do obudowy ale tak... bez sensu. Osobiście mam ten sam problem co Ty - jeśli nie przeszkadza Ci że sp97 jest tylko pod socketA to bierz go :] Ja jestem raczej za zalmanem bo sp ponoć nie pasuje na moją mb a za jakiś rok pewnie wymienie proca i może nie będzie to już socketA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ja wyszedlem z zalozenia, ze jak bedzie mnie stac na zmiane platformy to bedzie mnie tez stac na zmiane chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...