Skocz do zawartości
fisherix

który "multi" Qler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :twisted:

Mam zamiar kupić sobie nowy wiatrak na CPU tak do 240 zł, ale jeśli wydam tyle $ to chciałbym, żeby był kompatybilny z innymi socketami niż A. Chodzi mi o taki radiator którego można posadzić np na FXsie, bo zakup czegoś co będzie kosztować 50% CPU nie ma sensu :)

myśle o tym http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...400b35ee7d3da23

APDEJT: Po tym co napisał Niemiec już mi sie to nie podoba :evil: zaproponujcie coś fajnego

Może znacie coś ciekawszego :idea: :idea: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostanbiesz standardowa tresc PM'a, ktorego wysylam mniej wiecej raz dziennie:

nie chce byc niemily i kazac Ci szukac, bo pisalem o tym juz 1000^n razy....  

wentyl noname 92mm  

@5V  

idle 50  

stress 54  

@12V  

idle 42  

stress 46  

przy 2250@1.8V bylo 41-42st z wentylem na 7V a na WC rev 2 (opis znajdziesz na forum) mialem 40-41st.  

obecnie mam sharkoon strobe fan i w stress mam ~50st przy 2250@1.8V, ale w pokoju mam ~30st a w budzie 40st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mają być multi to chyba tylko zalman 7000 albo tt silent tower (aluminiowa wersja tower112). 112 to wg mnie totalna pomyłka - fajna kostrukcja bo jeśli ma się wentylator na tylnej ściance budy to wieje on dokładnie przez radiator zwiększając wydajność, ale waga tego coolera i tak każdego odstraszy. Może miało by to sens gdyby śruby przechodzące przez MB były jakoś przykręcone do obudowy ale tak... bez sensu. Osobiście mam ten sam problem co Ty - jeśli nie przeszkadza Ci że sp97 jest tylko pod socketA to bierz go :] Ja jestem raczej za zalmanem bo sp ponoć nie pasuje na moją mb a za jakiś rok pewnie wymienie proca i może nie będzie to już socketA...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi