Skocz do zawartości
harry

Kabel do kompa i NOKIA 6220!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otoz moj qmpel kupil sobi ten fonik i chce zebym mu zamowil ten kabelek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29685862 i pytanie jest takie, jakie beda do niego potrzebne programiki bo sprzedajacy nie dolancza zadnych CD itp? Chodzi glownie o zgrywanie zdjec reszta jest nie wazna. Jakie programiki beda potrzebne to sciagne je za wczasu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego kabelka to przede wszystkim aplikacje niskopoziomowe

Soft od Nokii PC Suite na CD pójdzie ale na innym kablu.

Takim jak DLR-3P do 6210/6310 - to inny model (podałem tylko dla przykładu)

Żadnych driverów do tego kabla nie potrzebujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam mobo która od KT133 wzwyż nie miałaby złącza do IRDA'y

Są IRDA'y pod RS, USB na co kogo stać, zawsze jest sposób :wink:

Ja ostatnio kupiłem kabelek DLR-3P firm ERD, w sumie identyko co oryginalny Nokii. Cena pierwszego 45 zł, drugiego 290 zł.

Na WGK przy Batorego w Wawie jest stoisko z najróżniejszymi kablami w tym IRDA, do masy telefonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam mobo która od KT133 wzwyż nie miałaby złącza do IRDA'y 

Są IRDA'y pod RS, USB na co kogo stać, zawsze jest sposób

Ja ostatnio kupiłem kabelek DLR-3P firm ERD, w sumie identyko co oryginalny Nokii. Cena pierwszego 45 zł, drugiego 290 zł. 

Na WGK przy Batorego w Wawie jest stoisko z najróżniejszymi kablami w tym IRDA, do masy telefonów.

To nie bedzie zgrywane na moim kompie tylko na jego. Jego komp ma ze 100 mhz lub mniej. To nie potrzeba zadnego porgramiku? To jak podlacze i co jak niby mam zgrac zdjecia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam maly problemik z kabelkiem do nokii 6220

zakupilem cos takiego:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...item=6320711925

sciagnalem i zainstalowalem sobie Nokia PC Suite 6.3.14

dostalem z tym kablem plytke poinstalowalem te tribery, sterowniki czy jak to sie nazywa - komputer pokazuje, ze urzadzenie jest podlaczone ale program co bym nie robil nie znajduje telefonu. juz nie wiem co mam robic czy z tymi sterownikami czy bez nie dziala.

mam tez kabelek do samsunga sgh-e600, nie na usb i dziala znakomicie. ma ktos moze jakis pomysl? ja zaraz chyba wyrzuce ten kabel :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi