kain Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 (edytowane) Mam płytę A-trend 6220M i nie chce ona widzieć dysku z podpisu jako 40 GB, jedynie przy ustawieniu zworki na mniejszą pojemność (33 GB). Nie mogę nigdzie znaleźć biosu do aktualizacji :cry: Jaka w ogóle adres ma strona atrenda? Albo skąd wziąć ten bios? :roll: Edytowane 13 Marca 2017 przez kain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 polecam wejsc na stronke http://www.bios.pnet.pl niedosc ze masz dokladny opis aktualizacji to w zakladce "BIOS-y" znajdziesz link do producenta twojej plyty glownej POWODZENIA ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Hmmmmmmm na tej stronie jest taki link: ftp://ftp.atrend.com.tw/ftppub/Bios/Motherboard ale nie mogę się połączyć :-/ IE podaje, że adres nie istnieje bądź przekroczono czas operacji :-/ Może ktoś z szybszym łączem spróbuje? Pozatym jeśli nie stamtąd to skąd? Znalazłem linki do biosów to płyty A-trend 6220 i A-trend 6220 rev 2.0 (co to w ogóle znaczy?) ale nigdzie z M na końcu. Może to bez znaczenia? HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Możesz zrobić inaczej.Pójdź do qmpla który ma nowszą ( płytę bedzie go ona widziała).Załóż na nim partycje zsformatuj.A windę zaistaluj u siebie.Nie zakładaj parytycji u siebie ponieważ uszkodzisz sobie hadeka mój qmpel tak miał.Potem ja dostał nowego hadeka zrobiliśmy taką operację hadek do tej pory chodzi.Oczywiście robisz to na własne ryzyko ale nic się nie powinno stać.Normalnie wykryj go w biosie na swojej płycie i tlko jest jeden problem nie będziesz mógł ustawiać partycji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 To nic nie da bo jeśli mam dysk ustawiony na master, normalnie 40 GB to bios się zawiesza :-/ Komp nawet POSTu nie przechodzi. Jak go ustawię zworką na 33GB to działa, ale tylko jako slave i do tego tych 7 GB nie widzi w Windowsie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Cóż, poddaję się, wymianiam go jutro na taki sam model tylko 30 GB :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 mozliwe, ze kontroler ci nie jest w stanie zobaczyc wiecej niz 33, mash raczej starsha plyte i jets to mozliwe. a a trend od jakiegops czasu nie uaktualnia biosooff:( raczej trza wymienic dysk na 30, bo nic raczej nie zrobish :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Dzięki bruce za szybką odpowiedź :D Szkoda niestety, że nie mogła być inna :lol: To jutro lecę do sklepu :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 :roll: Nie bądź frajer i nie chodź do żadnego sklepu. Wystarczy odpalić dyskmenagera i po sprawie. Jak chcesz to ci mogę taki podesłać na maila podaj tylko typ dysku. :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Maxtor D540X-4D jak możesz to poślij :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...