metal Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 I zrobiłem format c: i ... :? win98se nieche mi się instalnąć więc zainstalowałem WinXP i teraz z niego piszę :D ... Zrobiłem format c: jak już się skończyło to ctrl_alt_delete włożyłem płytkę z win98se dałem instaluj z płyty włonczył się instalator pisało żeby zacząć instalację wciśnij Enter nacisnołem i ... czarny ekran i nic :( :? poczekałem ok.20 minut i nic więc się wkurzyłem i włożyłem płytkę z winXp i ten bez problemu się zainstalował :D ... a jak zrobić żebym miał 2 systemy na kompie ??? ponoć to można zrobić tylko z win98se a mi się niechce on zainstalować :? a i niechce wywalać partycj [c:,d: i e:] na d: mam WinXp na e: pliki które zostawiłem sobie z win98se a c: mam pusty. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 I zrobiłem format c: i ... :? win98se nieche mi się instalnąć więc zainstalowałem WinXP i teraz z niego piszę :D ... Zrobiłem format c: jak już się skończyło to ctrl_alt_delete włożyłem płytkę z win98se dałem instaluj z płyty włonczył się instalator pisało żeby zacząć instalację wciśnij Enter nacisnołem i ... czarny ekran i nic :( :? poczekałem ok.20 minut i nic więc się wkurzyłem i włożyłem płytkę z winXp i ten bez problemu się zainstalował :D ... a jak zrobić żebym miał 2 systemy na kompie ??? ponoć to można zrobić tylko z win98se a mi się niechce on zainstalować :? a i niechce wywalać partycj [c:,d: i e:] na d: mam WinXp na e: pliki które zostawiłem sobie z win98se a c: mam pusty. ... masz GF4 więc nie możesz bootować instalki z płytki ponieważ będziesz mieć czarny ekran tak jak ci się stało (wtedy uruchamia ci się setup.exe a na GF4 instalka przez to polecenie jest niemożliwa tzn. nie w każdym przypadku ale w większości u mnie jest to samo). Musisz uruchomić kompa z dyskietki przejść na dysk CDROM wpisać "cd win98" a potem polecenie "setupcor.exe" pójdzie napewno!!! Spróbuj a się przekonasz :twisted: pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 I zrobiłem format c: i ... :? win98se nieche mi się instalnąć więc zainstalowałem WinXP i teraz z niego piszę :D ... Zrobiłem format c: jak już się skończyło to ctrl_alt_delete włożyłem płytkę z win98se dałem instaluj z płyty włonczył się instalator pisało żeby zacząć instalację wciśnij Enter nacisnołem i ... czarny ekran i nic :( :? poczekałem ok.20 minut i nic więc się wkurzyłem i włożyłem płytkę z winXp i ten bez problemu się zainstalował :D ... a jak zrobić żebym miał 2 systemy na kompie ??? ponoć to można zrobić tylko z win98se a mi się niechce on zainstalować :? a i niechce wywalać partycj [c:,d: i e:] na d: mam WinXp na e: pliki które zostawiłem sobie z win98se a c: mam pusty. ... masz GF4 więc nie możesz bootować instalki z płytki ponieważ będziesz mieć czarny ekran tak jak ci się stało (wtedy uruchamia ci się setup.exe a na GF4 instalka przez to polecenie jest niemożliwa tzn. nie w każdym przypadku ale w większości u mnie jest to samo). Musisz uruchomić kompa z dyskietki przejść na dysk CDROM wpisać "cd win98" a potem polecenie "setupcor.exe" pójdzie napewno!!! Spróbuj a się przekonasz :twisted: pozdrav Lagier Dzięki zobacze czy będzia działać :D aaa... chociaż nie wiem czy to ma sens instalować win98se jak mam winXP i wszystko spoko więc chyba sobie odpuszcze win98se a pozatym mam już malutko miejsca na hdd [ :D zbieram na nowego hdd ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Zgadzam sie calkowicie z Wu po lekkim sprostowaniu reed~xp. Pozatym Graham_ tez ma racje. Jak mozna nie pomoc koledze w potrzebie, heh jezeli cos kiedys od nich chcieliscie a oni beszczelnie wykrecili ogonem no to chyba nie jestescie prawdziwymi kolegami... Zgadzam się, poza tym jak się ma prawdziwych kumpli to nie ma się takich problemów. A do tego Win98 to powinien bootować z CD więc dyskietka raczej zbędna ale nie zawadzi mieć (wrazie jak nie wystartuje z CD). Pamiętaj tylko żeby w BIOSIE ustawić z czego komp na bootować (ale to chyba wiesz jak zrobić :wink: ). Co do tych programów na C: to po takim manewrze mogą nie dziełąć i trzeba będzie je przeinstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Hm, a tak BTW to marco chyba forum sie zrombalo, weszedlem na ten watek na druga strone z maila z powiadomieniem o odpowiedzi. A tu chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na druga strone a tu guwno, nie da sie. Tak samo jak chce z pierwszej strony na druga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Wiecie co chyba zaczne kasowac ludzi za reinstalke, systemu ;) Zgodze się z tym, że koleżeństwo nie polega na tym, że ty zrobisz mi to, to ja zrobię ci to. Miałem takiego kolege, który robił coś za coś(już nie jestesmy kumplami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Tak przypadkiem tu wpadlem. ALE BEKA!!! Nigdy nie wpadlbym na to ze to TY mozesz miec takie problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...