rogerxxx Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 jak imam kupić dysk mam dekamat jaką firme wybrać doraćcie mi . z góry dzienki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Seagate, Maxtor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 cisza - seagate wydajność - caviar składnik pośredni - maxtor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Powinni za glupote rozstrzeliwac. Jakby malo bylo <span style="color:red;">[ciach!]</span>a watkow o dyskach, nawet na tej jednej stronie bez uzycia Szukaj. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 seagate barracuda 7200 80gb to fajny twardziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 aktualnie w zasadzie masz tylko jeden wybór: szajsung z 8MB cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 i ktoś to w końcu powiedział :-] tutaj masz sporo...-> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=68147&start=0 tutaj dokładnie takie samo pytanie, świerzy temat -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=86452&start=0 Tak tylko napomnę że nieładnie sie lenić ;-) powyzszy temat jest z przed 4 dni, ostatni post z wczoraj, temat nie zjechał z pierwszej strony - a ty zakładasz kolejny,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 A czego akurat 80 GB ? PRzecie to sie nie opłaca...dołozysz ok 1/3 ceny dysku a dostaniesz takjakby 2 za free (róznica w cenie miedzy 160 a 80) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Powinni za glupote rozstrzeliwac. Jakby malo bylo <font color="#FF0000">[ciach!]</font> watkow o dyskach, nawet na tej jednej stronie bez uzycia Szukaj. :?dokladnie tak... tak poza tym to szamsung... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 A czego akurat 80 GB ? PRzecie to sie nie opłaca...dołozysz ok 1/3 ceny dysku a dostaniesz takjakby 2 za free (róznica w cenie miedzy 160 a 80) Racja... nie oplaca sie kupowac mniejszych dyskow, sam sobie przelicz ile placisz za 1 GB dysku 160 GB a ile za 1 GB dysku 80 GB.... po prostu sie nie oplaca. Nie oplaca sie rowniez kupowanie najnowszych cudów techniki ktore cena przewyrzszaja swoja wartosc... za 160 GB placimy w granicach od 400 do 460 zl a za 90 GB wiecej czyli za 250 GB zaplacimy okolo 900 zł czyli prawie dwa razy wiecej placimy za 1 GB. Taka moja rada... dołóz a nie pozalujesz. Na Twoim miejscu bym sie lepiej zastsnowil czy ATA czy SATA, ale o tym już sobie przeczytasz tutaj --> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=86509 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozpruwacz!!!! Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 z 80 to tylko WD CAVIAR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 hmm rozpruwacz... dodasz jakiś argument czy tak sobie po prostu postnąłeś?? ;-) Przed chwilką zgrywałem do kumpla na 80/7200/8 wdc i samsung jest lepszy :-] - czemu? zgrywalem i na 80/7200/2 samsunga i jest szybszy w zapisie jak i w odczycie :-D co mnie zdziwilo? dysk dosyć cichy ale ,, w sumie to nówka sztuka, na pewno byl 10x cichszy od tych z szalonymi łożyskami :P po sesji ~x * ~700mb robił się ciepły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Jeśli chcesz mieć alternatywę dla szybkiego SCSI to jest : Western Digital 80GB. Tylko jedna wada on jest głośny(po roku ) ale kawałek gąbki i dysk na niej i cisza aaa WD80JB się sypią a BB nie (podejrzenie pada na pamieć cashe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 aaa WD80JB się sypią a BB nie (podejrzenie pada na pamieć cashe) Hehe, Rumia Redzie nie odpuści :wink: Sypią się, dziwne. Ja ten dysk mam już prawie rok i działa bez zarzutu. Straciłem rachubę ile razy już go formatowałem i zmieniałe wielkości partycji. Tak samo mogę powiedzieć o dysku mojego brata. Wadliwe egzemplarze zawsze sie zdarzą, jeden producent ma ich mniej, drugi więcej, ale nie można generalizować, że wszystkie "siadają". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 hihi ale smieszny wątek - gosc pyta jaki dysk - 80GB a tu kazdy odpisuje (jaki ma) a nawet jaki by chcial miec a nawet 160GB (nawet scsi sie przewineLo :lol:) tak czy siak - sprzedalem doskonałą BAracude 7 (bo rozwalala cawiory i maxtora (nieraptora - bo ten wyje jak opętaniec) i kupilem szajsunga - jest glosniejszy od niedoscignionej BIV i grzeje sie ale jest szybki cichy i wydajny... w 80GB nie ma alternatyw na temet 160 sie nie wypowidam - jak ktos nie ripuje 10 dvd dziennie to 80 lezy pusta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Wy se tu GaduGadu, a i tak najlepszym dyskiem zaraz po Raptorze jest IBM/Hitachi Dekstar 7K250, a wersji 8mb cache Caviar zostaje daleko z tyłu w szybkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 IBM sa najszybszymi dyskami w pracy jak i padaniu :) ( jest cała trefna seria dysków chyba to tak leciało made in hungary). Wiec lepiej sprawdzić zkąd jest IBM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ta trefna fabryka o ile mi wiadomo juz dawno zostala zamknieta, ze wzgledu wlasnie na padajace dyski stamtad :] Poza tym teraz to Hitachi a nie IBM i poza tym nie slyszalem, zeby ktos narzekal na nie, co wiecej sa najbardziej zalecane jako dyski do normalnej pracy pod Windows. Barracude odradzam, ze wgledu na dziwne zachowanie w trybie IDLE - wydaje z siebie bzyczenie - podobno jest to skanowanie powierzchni w celu wykrywania ewentualnych awarii. Tak, czy owak denerwujace to jest. Jesli chcesz miec maksymalna cisze i swietna wydajnosc to bierz Samsunga - polecany jako najcichszy dysk na silentpc.de. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 IBM sa najszybszymi dyskami w pracy jak i padaniu :) ( jest cała trefna seria dysków chyba to tak leciało made in hungary). Wiec lepiej sprawdzić zkąd jest IBM. DTLA ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 No Węgrzy się nie popisali poprostu, a prudukcja tych dysków już dawno tam została zlikwidowana. Wie ktoś, jak rozpoznać dysk z Węgier? Bo niedługo będę miał nowego i jestem ciekaw co to będzie :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Z tego co mi wiadomo, problemy serii DTLA dysków Hitachi nie dotyczą, także nie ma się czego obawiać. Sam posiadam DeskStar 7K250 i jestem zadowolony - cicho, chłodno i wydajnie. Problem może być jedynie z ich dostępnością - nie udało mi się np. znaleźć sklepu w Częstochowie, który miałby te dyski w ofercie. Jednak wypadek IBM z fabryką na Węgrzech ciągnie się za nim do tej pory. A szkoda, bo imho niesłusznie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Dziwne zeby dotyczyly ;-) po niesławnych DTLA ibm produkowal conajmiej 2 serie dyskow, zamknął fabrykę na Węgrzech a potem jeszcze produkcje dysków odstąpił hitachi ;-) ...to bylo 8-9 lat temu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 1) WD 2) Seagate byle nie Samsung :P glosny i lipny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 szybszy od obydwu o ktorych piszesz na pewno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 czyli - byle nie szajsung bo szybszy i cichszy :lol: (a przy okazji tańszy? ) :roll: pamietam jak paręnascie lat temu kupiłem Toyote to wszyscy się pukali po głowie "bo to złom, psuje się, części drogie, nie jest niemiecki i wogóle upadłem na głowe...bo za te pienadze mogłem nabyć nowego Poloneza :lol:" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...