Gość Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Witam jestem tu nowy i mam pytanie. Za tydzien mam zamiar wymienic procesor na P4 2.4 Box i w zwiazku z tym chcialem sie dowiedziec jak bardzo mozna go bezpiecznie podkrecic na Boxowym chlodzeniu na plycie Asus P4B533-E? Pytanie jest skierowane z mysla o przyszlosci, gdyz procesor do nastepnej wymiany bedzie musial przetrzymac 2 lata, a wtedy te 2.4 Ghz nie beda juz tymi samymi co sa teraz. Z gory dziekuje za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Mam P4 2,4 na szynie 533 od wczoraj :) na płycie wlasnie ASUS P4B533E. A teraz konkrety :D udalo mi sie wyciagnac 2,85 Ghz bardzo stabilne na BOX coolerku i powiem szczerze ze jestem lekko zawiedziony:( ale nie przejmuje sie bo do swiąt powinnienem go wymienic ;) FSB z jakim pracuje to 158Mhz i Vcore 1,65 a podnoszenie nawet do 1,85Vcore nic nie daje i na 2,9 nie przechodzi testow pomimo ze niby dziala stabilnie w Windowsie :( Sorki za podpis ale jeszcze nie zmienilem, przedwczoraj bylem jeszcze w druzynie AMD ale zmienilem barwy na INTEL-a :twisted:. Zaraz zmieniam. A co do dalszego krecenia to jutro robie zapinke dla bloku wodnego i wtedy sprobuje cos wycisnac wiecej:) bo temperatura na wodzie spadnie minimum 10 stopni a teraz mam 37 idle a 57 stress. Pozdro Bolko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Mam P4 2,4 na szynie 533 od wczoraj :) na płycie wlasnie ASUS P4B533E. A teraz konkrety :D udalo mi sie wyciagnac 2,85 Ghz bardzo stabilne na BOX coolerku i powiem szczerze ze jestem lekko zawiedziony:( ale nie przejmuje sie bo do swiąt powinnienem go wymienic ;) FSB z jakim pracuje to 158Mhz i Vcore 1,65 a podnoszenie nawet do 1,85Vcore nic nie daje i na 2,9 nie przechodzi testow pomimo ze niby dziala stabilnie w Windowsie :( Sorki za podpis ale jeszcze nie zmienilem, przedwczoraj bylem jeszcze w druzynie AMD ale zmienilem barwy na INTEL-a :twisted:. Zaraz zmieniam. A co do dalszego krecenia to jutro robie zapinke dla bloku wodnego i wtedy sprobuje cos wycisnac wiecej:) bo temperatura na wodzie spadnie minimum 10 stopni a teraz mam 37 idle a 57 stress. Pozdro Bolko W Twoim przypadku mozesz miec problem z pamieciami, ktore sa przecietne do krecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 W przyszlym tygodniu bede mial juz PC2700 Samsunga !! Jeszcze sie zastanawiam nad PC3200:) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 ale zawsze moze pamieci spowolnic dzielnikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Wspolczesne procesory mocno cierpia z powodu marnej przepustowosci podsystemu pamieci a Ty jeszcze doradzasz spowolnienie pamieci i zwiekszenie czestotliwosci proca. To jest troche na opak. Ja bym staral sie z pamieci wyciagnac maksa nawet kosztem mniejszego podkrecenia samego proca. Intel w Prescott-cie chce dac 1MB cache-a bo procek bedzie tak szybki ze polowe swojej pracy musialby spedzic na oczekiwaniu danych z pamieci. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...