afi Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 mam taki mały problem, że nie mogę za chiny ludowe włączyć w swoim cdromie obsługi UDMA...cały czas działa tylko w trybie PIO4 i nic wyżej... ale już w przypadku nagrywarki wszystko jest cacy i mam UDMA2 mode... cdrom nie jest stary bo to LG52x więc ktoś mi może wyjaśnij co zrobić żeby go zmusić do działania w UDMA? no bo skoro nagrywarka ma ten tryb to dlaczego nie mogę włączyć go w cdromie? mam winXP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ten CDROM dziala chyba tylko w rybie PIO4... Zobacz jak ci podczas postu biosa wykrywa w tej tabelce z prockiem, pamieciami i napedami... ale mysle, ze nie ustawisz tego w prawdziwe UDMA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 jesteś pewien czy to tylko spekulacje... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 jesteś pewien czy to tylko spekulacje... ;)No ostatnio skladalem kompa z LGx52 i wykrywany byl jako PIO4... podczas gdy nagrywarka a w zasadzie Combo LG wykrywane bylo juz jako UDMA33, wiec twoj CDek bedzie dzialal tylko w tym nizszym trybie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Moze nie obsluguje UDMA Twoj LG. Poszukaj na stronie producenta informacji o wspieranych trybach transferu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ten cdrom działa jedynie w pio4 :lol: To się LG popisało z tym napędem, 52x i pio :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Wszystkie LGx52, jakich miałem nieprzyjemność używać pracują w PIO4, ale multiword DMA2 powinno się dać włączyć... acz przy jednym się nie dawało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 To wszystko wina win xp. Pod 98 wszystko chodzi normalnie. Też długo z tym walczyłem, bo nie chciał pracować nawet w multi word. Ściągnąłem mini port driver ze strony via, ale po instalacji zawsze przy wchodzeniu do windowsa sprawdzał dysk (tak jak po błędzie). Pewnie masz nagrywarkę podpiętą z cd-romem na jednym kablu? Zauważyłem, że jak jest sam, to pracuje poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ok a jak w praktyce może się przekładać ten tryb PIO4 na oglądanie divx z cdromu ? może ciąć czy to nie ma tutaj znaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Praca w PIO zwiększa znacznie użycie procesora. Może ciąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Praca w PIO zwiększa znacznie użycie procesora. Może ciąć.to by wiele wyjaśniało...bo na moim poczciwym Duronie 1Ghz niektóre filmy dość mocno tną bezpośrednio z cd... a z dysku jest ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...