Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic pamieci DDR z czasem dostepu 4.5 ns, ale zastanawiam sie czy to mi duzo da???

Krutszy czas dostepu daje szybszy dostep do danych - czyli powinny miec duza przepustowosc tych danych (na logiczne myslenie) - co nie ??

co moze mi jeszcze dac taki szybki czas dostepu???

Standardem sa kosci z czasem dostepu 7.5ns - wiec roznica powinna byc spora - co nie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mialem kiedys inny pomysl. mianowicie kupic jakas spalona grafike z kosciami o czasie dostepu 3.5 lub 4 ns i poprostu przelutowac je na plytke z pamieciami, spalona karta nie powinna byc droga (no i warunek ze nie sa tam spalone wlasnie pamieci :wink: ). takie pamieci to dopiero jazda by byla, dzielnik 1/6 poszedlby w ruch (nie na moim sprzecie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krotszy czas dostepu znaczy tylko tyle ze pamieci beda mogly pracowac z wieksza czestotliwoscia. Przepustowosc sama w sobie sie nie zmieni tylko dlatego ze pamieci maja krotszy czas dostepu. Przepustowosc sie zwiekszy dopiero jak zwiekszysz czestotliwosc pracy pamieci.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krotszy czas dostepu znaczy tylko tyle ze pamieci beda mogly pracowac z wieksza czestotliwoscia. Przepustowosc sama w sobie sie nie zmieni tylko dlatego ze pamieci maja krotszy czas dostepu. Przepustowosc sie zwiekszy dopiero jak zwiekszysz czestotliwosc pracy pamieci.

Pozdro

Dexter

a jedno zalezne od droogiego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

Zgadza się....poczyniłem w swoim poście (nie artykule!!!) skrót myślowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...