CriXu Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Witam! Jestem w trakcie modernizacji kompa i zastanawiam sie czy moj obecny zasilacz Codgen 300W mi wydoli..... moja nowa konfiguracja: MSI KT4V-L AMD Athlon 2600+ @2075MHZ (FSB 166MHz) TwinMos 256MB 400MHz CL2.5 GeFroce FX5500 128MB SB Audigy 2 DVD-Rom Lite-On 16x CD-RW Lite-On 52x32x52 DVD+/-RW Lite-On SOHW-1213S Maxtor 40GB 7200obr/min. 2MB bufor Seagate 80B 5400obr/min. 2MB bufor Kieszeń na dodatkowy dysk (HDD) Cos mi mowi ze chyba juz moj Codegen nie pociągnie tego wszystkiego lub moze pociagnie ale bedą problemy a moze sie mylę.... Proszę o podpowiedz czy trzeba juz wymienic zasilke. Zastanawiam sie nad wymiana zasilki na Q-TEC 450W SILENT link Proszę o info czy to bedzie w miare dobry zakup i czy taki mi wystarczy, niestety jestm juz ograniczony finansowo wiec nie moge kupic Chifteca czy innego lepszej firmy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Pakujesz się w kolejny złom. Nowe Chieftec'i 360W są do zdobycia za około 150 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Zmien Codegena Z tanszych i dobrych polecam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11083 159 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Z tego co widze na tym zdjeciu http://www.msi-polska.pl/images/product_im.../6712_KT4AV.jpg to ta płyta nie ma RADIU na ATA ani zadnych dodatkowych kontrolerów wiec nie podepniesz do niej wiecej niz 4 urzadzenia. Ty chcesz podpiąc 6 wiec bedziesz musial sie zaopatrzyc w dodatkowy kontroler na PCI. A co do twojego zasilacza to NIE MA SZANS zeby to stabilnie chodzilo przy takim obciazeniu na tym zasilaczu. Musisz sie zaopatrzyc prznajmniej w HIPER PC (SF-420TS) 420W. Ale proponoinał bym jednak kkupic Chifteca masz pewnosc ze ktoregos dnia nie spali cie zasilacz razem z połową podzespołów. PEACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 o wlasnie, wiedzialem ze o czyms zapomnialem mam jeszcze dodatkowo kontroler i on tez jest do pociągnięcia hyhyhy.... hmmm juz z tamtego zrezygnowalem gowna i juz mam na oku cos takiego ewentualnie taki ale jest duzo drozszy i nie wiem czym sie rozni... z tym ze im tanszy kupie zasilacz tym lepiej ale znowy chcem jakis mocny abym nie mial zadnych problemow ze spadkiem napiecia czy nie wiem nawet czego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 tym ze im tanszy kupie zasilacz tym lepiej ale znowy chcem jakis mocny abym nie mial zadnych problemow ze spadkiem napiecia czy nie wiem nawet czego :DCzego ? Ano np. uszkodzenia płyty głównej, procesora i twardych dysków. Tanie mięso psy jedzą... "Wykosztuj" się na znowu nie taki drogi (~250) Chieftec 420W i nie będziesz miał problemów nie tylko teraz ale także przy ewentualnej modernizacji tego nie najmocniejszego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 niestety mam tylko 150zł i kupie tylko taki.... mam jeszcze tylko pytanko czym rozni sie typ PFC pasywny od aktywnego... jaka jest roznica oprocz ceny :D.... PS. A czy na 100% pociągnie mi to Chieftec 360W ???? czy koniecznie muszę kupic 420W ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 PS. A czy na 100% pociągnie mi to Chieftec 360W ???? czy koniecznie muszę kupic 420W ????? Spox styknie ten zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 ale znalazlem zaje..... :D przelicznik poboru prądu i wlasnie wyliczylem ze 360W mi styknie i bede mial jeszzcze z 15W zapasu :D:D:D tutaj link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Podaj link do tego przelicznika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Pamiętaj, że kręcony sprzęt coągnie więcej prądu, a sprawność zasilacza to około 80% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...