Wofek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Tak jak w tytule ! Czy KT4 ULTRA ma dzielnik 1/5 ??? Gdzie znajde testy tychże płyt ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Wofek identyczny temat tylko ze dotyczacy Asusow jest pare postow nizej!! Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Mi chodzi o konkretne opinie na temat tych płyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Tutaj masz troch linków do testów "mojej płyty" MSI KT3 Ultra2 http://www.msi.com.tw/program/award/?metho...Product&UID=341 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 A testy z KT4 ULTRA zna ktoś ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 A co myślicie o ECS'ie K7S6A ??? :wink: Myśle czy by tego g*** nie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do testów ! 8) Niby ma mnożnik ! Obsługuje DDR333 ! Jak u Was jest z podkręcaniem na tym MOBO ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Tu masz link do testu MSI KT4 Ultra (KT400): http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=131 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Tu masz link do testu MSI KT4 Ultra (KT400):http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=131Wielkie THX ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 No to jeszcze krótkie porównanie płyt z KT400 na tomshardware: http://www.tomshardware.com/mainboard/02q3...0905/index.html Jak ktoś ma już tą płytkę albo zna inne linki to niech napisze - sam chcę ją kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Na MSI KT4ULTRA są problemy z FSB powyzej 155 MHz. Ja uprzedzony do Solteka i obietnic poprawy stanu rzeczy mam już dość ! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ja mam MSI KT3 Ultra2 i mojego Athlona 1800+ pociagnalem magistrala (150) bez zmiany napiecia na 1725 mhz. Wiecej FSB sie nie dalo ustawic bo pamieci nie wytrzymywaly :( Jak dostane Kingstony PC2700 256 MB to bede probowal wieksze FSB :twisted: :twisted: Plyta warta kupna Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Na MSI KT4ULTRA są problemy z FSB powyzej 155 MHz. Ja uprzedzony do Solteka i obietnic poprawy stanu rzeczy mam już dość ! :evil: Dlaczego jesteś uprzedzony do Solteka? W tej chwili pojawiły się też płytki Solteka na KT400: 75FRV Via KT-400 i też ją biorę pod uwage przy zakupie nowej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co do solteka Wofek jak masz dobryą zasiłke i bios 1.5 to spr. na FSB 166 bo ja doszedłem do 155 a na 166 komp mi się wiesza bo mam za słabą zasiłke, może pójdzie na 166 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ty Wofek a może skusisz się na taką płytke http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co do solteka Wofek jak masz dobryą zasiłke i bios 1.5 to spr. na FSB 166 bo ja doszedłem do 155 a na 166 komp mi się wiesza bo mam za słabą zasiłke, może pójdzie na 166 :PPróbowałem i nic....... Zmieniam płyte....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ty Wofek a może skusisz się na taką płytke http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/117 Nie powiem - czytałem ten artykół z godzinę temu i.... jestem pod wrażeniem :) Nie dość, że wyposażenie to jeszcze FSB teoretyczne do 250MHz. Vcore do 2.0V i regulacja napięcia rdzenia mostka !! Na koniec powiem, że wykręcili 1800+ na FSB 161 MHz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Czym różni sie KT3ULTRA2 od KT3ULTRA2-C ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Czy MSI KT4ULTRA ma w podstawowej wersji SerialATA ??? Patrz link: http://www.msi.com.tw/program/products/mai...6&MODEL=MS-6590 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Z tego co pamiętam to nie. Swoją drogą niezłe cwaniaki, bo dają 3 wersje: -standard - 589zł -wesja z Bluetooth -wersja z Btooth i Serial-ATA - cena 869zł. Ja tam stawiam na Gigabyte'a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 KT3 Ultra2-C ma dodatkowo karte sieciową... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DKdent Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 KT3 Ultra2-C ma dodatkowo karte sieciową... I obsluguje 2GB RAMu (KT3 Ultra2 3GB) bo ma tylko 2 gniazda :) A LAN jest w wersji CL a nie C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 KT3 ULTRA2-C ma napewno karte sieciową ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 KT3 ULTRA2-C ma napewno karte sieciową ! nie ma!!!!!!! czemu jak tak kochasz msi to go jeszcze nie masz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Ty Wofek a może skusisz się na taką płytke http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/117 Nie powiem - czytałem ten artykół z godzinę temu i.... jestem pod wrażeniem :) Nie dość, że wyposażenie to jeszcze FSB teoretyczne do 250MHz. Vcore do 2.0V i regulacja napięcia rdzenia mostka !! Na koniec powiem, że wykręcili 1800+ na FSB 161 MHz 8) nic specjalnego ... ja na 8KHA mialem 165FSB :) ale grafa nie wytrzymywala .. musze se s3trio sprawic hehehe a co do wyposarzenia .. rewela ... ale cena o 100 zł za wysoka ;(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 wofek to co w koncu bierzesz ??? sam sie nad tym zastanawialem, ale jakos uznalem, ze nie jest mi potrzebne ddr-400 i agp8x , z ktorych i tak nie bede korzysta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 wofek to co w koncu bierzesz ??? sam sie nad tym zastanawialem, ale jakos uznalem, ze nie jest mi potrzebne ddr-400 i agp8x , z ktorych i tak nie bede korzysta :)Też do tego doszedłem.... narazie kupiec nie jest do końca zdecydowany za mojego Solteka.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 myslalem tez nad kupnem gigabyte'a RXP i w sumie nie wiem czy dobrze zrobilem nie decydujac sie na niego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 No to Wofek jak pamietasz na gg pokazywalem ci trudnosci KT4 Ultra z wyzszymi czestotliwosciami. w KT3Ultra divider 1/5 wchodzi od 152mhz w gore (niestety nie ma manualnie dlatego Abity sa ROX jezeli o to chodzi ,nieoficjalnie gdziesz czytalem ze w KD7 mozna bedzie wlaczyc 6:4:1). Co do KT4 Ultra i tego dzielnika to na tej plycie masz zworki do ustawiania 133/133 , 166/166 taktowan wiec mozna by rzec ze 166/166 to jest wlaczenie manualnie dzienika PCI 1/5 (ale to tylko taki moj domysl). Takie wlaczanie manualne na zworkach mial miec GA 7VRX/P lecz zworke nie bylo :) i pierwsze plyty rev1.0 nie mial dzielnika lecz pozniej GA wypuscicl 1.1 i 2.0 revison's na KT333CE ktore ponoc juz mialy dzielnik 1/5. Sam jestem ciekawy tych Gigabytów moze zalatwie go i sprawdze u mnie moim urzadzonkiem do mierzenia dzetsotliwosci PCI wzgledie AGP ( 16B PCI Pin + Masa :) ). pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...