Skocz do zawartości
Wofek

Co brać MSI KT4ULTRA ( KT400 ) czy MSI KT3ULTRA2 ( KT333 ) ?

Rekomendowane odpowiedzi

A co myślicie o ECS'ie K7S6A ??? :wink: Myśle czy by tego g*** nie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do testów ! 8) Niby ma mnożnik ! Obsługuje DDR333 !

Jak u Was jest z podkręcaniem na tym MOBO ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam MSI KT3 Ultra2 i mojego Athlona 1800+ pociagnalem magistrala (150) bez zmiany napiecia na 1725 mhz. Wiecej FSB sie nie dalo ustawic bo pamieci nie wytrzymywaly :(

Jak dostane Kingstony PC2700 256 MB to bede probowal wieksze FSB :twisted: :twisted:

Plyta warta kupna

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na MSI KT4ULTRA są problemy z FSB powyzej 155 MHz. Ja uprzedzony do Solteka i obietnic poprawy stanu rzeczy mam już dość !  :evil:

Dlaczego jesteś uprzedzony do Solteka? W tej chwili pojawiły się też płytki Solteka na KT400: 75FRV Via KT-400 i też ją biorę pod uwage przy zakupie nowej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do solteka Wofek jak masz dobryą zasiłke i bios 1.5 to spr. na FSB 166 bo ja doszedłem do 155 a na 166 komp mi się wiesza bo mam za słabą zasiłke, może pójdzie na 166 :P

Próbowałem i nic.......

Zmieniam płyte.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty Wofek a może skusisz się na taką płytke

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/117

Nie powiem - czytałem ten artykół z godzinę temu i.... jestem pod wrażeniem :) Nie dość, że wyposażenie to jeszcze FSB teoretyczne do 250MHz. Vcore do 2.0V i regulacja napięcia rdzenia mostka !! Na koniec powiem, że wykręcili 1800+ na FSB 161 MHz 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Ty Wofek a może skusisz się na taką płytke

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/117

Nie powiem - czytałem ten artykół z godzinę temu i.... jestem pod wrażeniem :) Nie dość, że wyposażenie to jeszcze FSB teoretyczne do 250MHz. Vcore do 2.0V i regulacja napięcia rdzenia mostka !! Na koniec powiem, że wykręcili 1800+ na FSB 161 MHz 8)

nic specjalnego ... ja na 8KHA mialem 165FSB :) ale grafa nie wytrzymywala .. musze se s3trio sprawic hehehe

a co do wyposarzenia .. rewela ... ale cena o 100 zł za wysoka ;((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wofek to co w koncu bierzesz ??? sam sie nad tym zastanawialem, ale jakos uznalem, ze nie jest mi potrzebne ddr-400 i agp8x , z ktorych i tak nie bede korzysta :)

Też do tego doszedłem.... narazie kupiec nie jest do końca zdecydowany za mojego Solteka.... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Wofek jak pamietasz na gg pokazywalem ci trudnosci KT4 Ultra z wyzszymi czestotliwosciami. w KT3Ultra divider 1/5 wchodzi od 152mhz w gore (niestety nie ma manualnie dlatego Abity sa ROX jezeli o to chodzi ,nieoficjalnie gdziesz czytalem ze w KD7 mozna bedzie wlaczyc 6:4:1). Co do KT4 Ultra i tego dzielnika to na tej plycie masz zworki do ustawiania 133/133 , 166/166 taktowan wiec mozna by rzec ze 166/166 to jest wlaczenie manualnie dzienika PCI 1/5 (ale to tylko taki moj domysl). Takie wlaczanie manualne na zworkach mial miec GA 7VRX/P lecz zworke nie bylo :) i pierwsze plyty rev1.0 nie mial dzielnika lecz pozniej GA wypuscicl 1.1 i 2.0 revison's na KT333CE ktore ponoc juz mialy dzielnik 1/5. Sam jestem ciekawy tych Gigabytów moze zalatwie go i sprawdze u mnie moim urzadzonkiem do mierzenia dzetsotliwosci PCI wzgledie AGP ( 16B PCI Pin + Masa :) ).

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...