Skocz do zawartości
IronField

R9550 - cena

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziłem ostatnio po sklepach i przyglądałem się cenom R9550 od Shapphire. No i cena nie shodzi poniżej 370zł. Natomiast na www.esc.pl ta karta jest po 295zł. (W obu przypadkach jest to identyczny model z pozoru - 128bit, 128MB, taktowanie chyba tez to same). Gdzie jest chaczyk??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za swojego dałem 399 pln (sapphire)

za tyle brałbym w ciemno :D pod warunkiem że jest to ten sam model (znaczy 128bit).

ps - po czym poznajesz ze ma pamiątki 4ns ??

Moje mają takie oznaczenia :

SAMSUNG 413K40261638E - TC50
Więc chyba jest to 5ns...

Ale karta i tak chodzi dobrze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najatniej jest właśnie w www.esc.pl. Sam tam kupiłem swoją za 285zł.

AlieNV, oznaczenie twoich pamięci sugeruje że masz je 5ns. Ale chyba prawdą jest że Samsung się myli w oznaczeniach swoich pamięci i w rzeczywistości masz pamiątki na 4ns. Dowodem na to niech będą wyniki w podkrecaniu karty Szpaka. Zobacz na przyklejony topic o "Radeonach 9550 w tym dziale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za swojego dałem 399 pln (sapphire)

za tyle brałbym w ciemno :D pod warunkiem że jest to ten sam model (znaczy 128bit).

ps - po czym poznajesz ze ma pamiątki 4ns ??

Moje mają takie oznaczenia :

SAMSUNG 413K40261638E - TC50
Więc chyba jest to 5ns...

Ale karta i tak chodzi dobrze :D

TC50 ostatnie "50 oznacza 5ns, 399zł sapphire?? drogo coś bo chyba za 420zł mozna miec r9550XT.... ja za swojego HISA dałem 300zł a jest 128 bit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak właśnie myślałem :D

A karte mam już trochę ( w międzyczasie zdąrzyłem zmienić płytę główną :P). Ale też w feralnym momencie kupowałem. Tydzień po zakupie już były po 359 a teraz ok 300pln.

No ale tak to już jest....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najatniej jest właśnie w www.esc.pl. Sam tam kupiłem swoją za 285zł.

AlieNV, oznaczenie twoich pamięci sugeruje że masz je 5ns. Ale chyba prawdą jest że Samsung się myli w oznaczeniach swoich pamięci i w rzeczywistości masz pamiątki na 4ns. Dowodem na to niech będą wyniki w podkrecaniu karty Szpaka. Zobacz na przyklejony topic o "Radeonach 9550 w tym dziale.

Ja bym polemizowal na temat :] Trzeba pamietac , ze krecenie sie pamieci zalezy od napiecia i timingow , a roznie potrafi z tym byc :wink:

AlienNV :arrow: Jak Ci sie krci ta karta mimo tych pamieci :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zyloalem jej zabardzo - poszla 375 gpu i 450 pamieci.

zero artow. w 3dmarku 2k1 na konfigu ponizej z 6600 podskoczylo na 8800 :)

sprobuje wiecej jak dokupie RAMu bo narazie i tak krece pod d3 a teraz i tak RAM zamula bardziej niz grafa. Choc juz teraz na niekreconej w timdemo1 mam 19fps :D ale bylo by duuuuzo wiecej gdyby nie ram - gra sie co chwila zatrzymywala i szajsung zczytywal :/ (mam jeszcze swap na 64mb ustawiony zeby bylo lepiej)

jednak oplacalo sie przerabiac konfig z d3 pod ATI :lol:

btw - podpial ktos pod ta grafe Arctic Coolera ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi