IronField Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Chodziłem ostatnio po sklepach i przyglądałem się cenom R9550 od Shapphire. No i cena nie shodzi poniżej 370zł. Natomiast na www.esc.pl ta karta jest po 295zł. (W obu przypadkach jest to identyczny model z pozoru - 128bit, 128MB, taktowanie chyba tez to same). Gdzie jest chaczyk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 byly po 285 nawet w ecsie - wiec cos drogo :) maja 128 bit i 4ns wiec tylko brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ja za swojego dałem 399 pln (sapphire) za tyle brałbym w ciemno :D pod warunkiem że jest to ten sam model (znaczy 128bit). ps - po czym poznajesz ze ma pamiątki 4ns ?? Moje mają takie oznaczenia : SAMSUNG 413K40261638E - TC50Więc chyba jest to 5ns... Ale karta i tak chodzi dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Najatniej jest właśnie w www.esc.pl. Sam tam kupiłem swoją za 285zł. AlieNV, oznaczenie twoich pamięci sugeruje że masz je 5ns. Ale chyba prawdą jest że Samsung się myli w oznaczeniach swoich pamięci i w rzeczywistości masz pamiątki na 4ns. Dowodem na to niech będą wyniki w podkrecaniu karty Szpaka. Zobacz na przyklejony topic o "Radeonach 9550 w tym dziale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ja za swojego dałem 399 pln (sapphire) za tyle brałbym w ciemno :D pod warunkiem że jest to ten sam model (znaczy 128bit). ps - po czym poznajesz ze ma pamiątki 4ns ?? Moje mają takie oznaczenia : SAMSUNG 413K40261638E - TC50Więc chyba jest to 5ns... Ale karta i tak chodzi dobrze :D TC50 ostatnie "50 oznacza 5ns, 399zł sapphire?? drogo coś bo chyba za 420zł mozna miec r9550XT.... ja za swojego HISA dałem 300zł a jest 128 bit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 No tak właśnie myślałem :D A karte mam już trochę ( w międzyczasie zdąrzyłem zmienić płytę główną :P). Ale też w feralnym momencie kupowałem. Tydzień po zakupie już były po 359 a teraz ok 300pln. No ale tak to już jest.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Najatniej jest właśnie w www.esc.pl. Sam tam kupiłem swoją za 285zł. AlieNV, oznaczenie twoich pamięci sugeruje że masz je 5ns. Ale chyba prawdą jest że Samsung się myli w oznaczeniach swoich pamięci i w rzeczywistości masz pamiątki na 4ns. Dowodem na to niech będą wyniki w podkrecaniu karty Szpaka. Zobacz na przyklejony topic o "Radeonach 9550 w tym dziale. Ja bym polemizowal na temat :] Trzeba pamietac , ze krecenie sie pamieci zalezy od napiecia i timingow , a roznie potrafi z tym byc :wink: AlienNV :arrow: Jak Ci sie krci ta karta mimo tych pamieci :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Nie zyloalem jej zabardzo - poszla 375 gpu i 450 pamieci. zero artow. w 3dmarku 2k1 na konfigu ponizej z 6600 podskoczylo na 8800 :) sprobuje wiecej jak dokupie RAMu bo narazie i tak krece pod d3 a teraz i tak RAM zamula bardziej niz grafa. Choc juz teraz na niekreconej w timdemo1 mam 19fps :D ale bylo by duuuuzo wiecej gdyby nie ram - gra sie co chwila zatrzymywala i szajsung zczytywal :/ (mam jeszcze swap na 64mb ustawiony zeby bylo lepiej) jednak oplacalo sie przerabiac konfig z d3 pod ATI :lol: btw - podpial ktos pod ta grafe Arctic Coolera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...