enigma_pl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 a ja Bart Ci wierzę, że tyle chodzą. w końcu to hynix więc czemu miałbyby tak nie chodzić?! ;-) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Oka dzisiaj postanowilem porobic pare testow (uzylem do tego trzech roznych programow), ktore bylem zmuszony przeprowadzic na zasmieconym systemie operacyjnym i wiecie co za tym idzie m-dzy innymi to, ze nie krecilem moich pamiatek max bo nie mam regulacji mnoznika i musialbym zaserwowac dla procka okolo 2,1V i co z tym idzie schlodzic mosfety :) Ale mysle, ze jak na dual channel to są niezle wyniki zatem oto one: Super PI 1MB: Everest HE: - czas oczekiwania: - odczyt z pamięci: - zapis do pamięci: . CPU-Z: (Przy takich ustawieniach zostały przeprowadzone wszystkie testy): . Aha chcialem dodac, ze to nie jest ostatnie slowo i moze zalatwie jakiegos thounderbreada z regulacją mnoznika aby sprawdzic ile tak na prawde max poleca moje pamiatki, tyle z mojej strony dziekuje :) Edytowane 5 Lipca 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Dobra nie robmy OT zaloz radiaki to sie przekonasz tak jak inni. Mam teraz 2x 512 BT-D43 w dualu na 250 MHz ida przy 2,5-3-3-7 ale proc nie wyrabia na napieciach 2,9V. Super!!! 1529286[/snapback] Hmmm coś mi się tu nie zgadza, napisałeś, że robią Ci w dualu 250 przy 2,5 3 3 7, a na screenach powyżej widzę 240 mhz przy 2,5 3 3 11 i prawdę mówiąc ten wynik to żadna rewelacja, ponieważ moje DT tyle też zrobią na przykład (unstable, ale 1 MB w super Pi to żaden problem), a 1 MB próbka super pi to jakiś żart miał być??? :lol: Minimum 16 MB, a co lepiej 32 MB poproszę, co i tak mi nie da pełnego obrazu stabilności, ale to i tak będzie więcej niż 1 MB :lol: Jak na razie to słabo jak na BT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) no to mowie, ze robia, ale jest nistabilnie kumasz? bo sie komp restartuje po okolo 5 minutach bo procek nie wytrzymuje wymysl jak rozblokowac mnoznik w sempie na nforce 2 to pomyslimy damn Edytowane 5 Lipca 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 ludzie czy wy macie jakieś problemy z czytaniem? @Bart17 napisał, że pamięci mu się kręcą dobrze tyle że nie może ich przetestować na maxa bo proc nie wyrabia. Mam nadzieje że uprościłem jak było to dla kogoś ża trudne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 słuchajcie chodzę teraz na fabrycznych timingach i chciałbym je nieco obniżyć, ale nie wiem do jakich... pomożecie?? Nie potrzebuję niczego ekstremalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) H D43 DDR400 mają 3-3-3-8,obniz najpierw na 2,5-3-3-7, ale napisz wiecej szczegółow jakie masz kości ile jaka poj. na jakiej czest.biegają? :) Edit No i jaka konfiguracja kompa ? Edytowane 5 Lipca 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 @ 400mhz najniższe jakie udało mi się osiągnąć to 2,5-3-3-6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) hmm kolega mi mowil, ze hynixy nie sa stworzone do niskich timingow tylko do wysokiego FSB, przy okazji ja mam przy FSB 220MHz timingi 2-2-2-6 :) Edytowane 5 Lipca 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 hmm kolega mi mowil, ze hynixy nie sa stworzone do niskich timingow tylko do wysokiego OC, przy okazji ja mam przy FSB 220MHz timingi 2-2-2-6 :) 1531718[/snapback] :D zabawny jestes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 dziekuje za komplement :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 cos mi sie nie chce wierzyc... pewnie tylko tak startują a nie są rock stable :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Przez 10 minut pracy sie pracuje full wypas :) potem sie zaczynaja schody :) w koncu to BT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Przez 10 minut pracy sie pracuje full wypas :) potem sie zaczynaja schody :) w koncu to BT! 1531813[/snapback] A ja myślę, że przy pierwszym odpaleniu np. Photoshopa zaliczyłbyś blue screena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A ja myślę że przy firefoxie bylyby już schody ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 to nie mysl tyle, mowie, ze po normalnej pracy net+gg+muza po 10 minutach krzaki, ale sprobuje 2-2-2-11 przy 2,9 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 daj jakikowiek screen.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 a po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 to nie mysl tyle, mowie, ze po normalnej pracy net+gg+muza po 10 minutach krzaki, ale sprobuje 2-2-2-11 przy 2,9 V. 1532137[/snapback] Moze troche grzeczniej? No chyba że kultura nie pozwala... zrozumiem :wink: zwiekszenie tRAS nic nie da. Założe się że przy 200mhz przy 2-2-2-6-1T nie przejdzie Ci bezbłednie Memtest86+ ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jakbys nie wiedzial to mowie - uruchomienie mojego ramu pod biosem 1T jest niemozliwe, nie wiem czemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 u mnie na 200mhz, 2-2-2-5 komp się w ogóle nie odpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jakbys nie wiedzial to mowie - uruchomienie mojego ramu pod biosem 1T jest niemozliwe, nie wiem czemu. 1532201[/snapback] Spokojnie, zachowujesz sie jak przedszkolaczek ktory uparł się swego.. heh smieszne. Widać że nie potrafisz normalnie dyskutować. 2T tez nie powinno pojsc bezbłędnie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 dokladnie. nawet jak to jest BT ale na 2-2-2-X przy 220 na 2T niema szans. chyba ze masz jakies czarodziejskie kostki. a ile robi stabilnie ??? na 1T i 2 T ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Wszyscy tu chwalicie się jakimiś wynikami a nawet ich w najmniejszym stopniu nie potwierdzicie.... :mur: To SuperPI 16M to jest naprawdę minimum.... Tak dużo trzeba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 no to masz potwierdzenie... http://www.sms-arena.info/14_33.jpg, i tak niestabilnie bo proc nie wyrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Wszyscy tu chwalicie się jakimiś wynikami a nawet ich w najmniejszym stopniu nie potwierdzicie.... :mur: To SuperPI 16M to jest naprawdę minimum.... Tak dużo trzeba ? jakiś tam beznadziejny obrazek... o Ty się pochwaliłeś!! :P Samo 16M nie potwierdza stabilności. Podobno nawet jak przechodzi Memtest to i tak w GoldMemie potrafi wywalić :P to jest 2T? jeśli tak to dużo nie osiągnąłeś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 o Ty się pochwaliłeś!! :P Samo 16M nie potwierdza stabilności. Podobno nawet jak przechodzi Memtest to i tak w GoldMemie potrafi wywalić :P to jest 2T? jeśli tak to dużo nie osiągnąłeś :P 1532389[/snapback] Zgadzam się. SuperPI napewno nie pokazuje 100% stabilności, zresztą uważam że nic takiej nie pokaże. Jedynie goldmem jest IMHO najlepszy do testów i jak narazie on gwarantuje największą precyzje w testowaniu ramów. Tak to tylko 2T więc nic specjalnego. Max to jakieś 275 ale mam tylko zalmana na NB. Więc 1.8V to dla niego i tak dużo... a co dopiero 1.9V Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Damn :mur: ja nie twierdze przeciez, ze to jest stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Jeżeli nie jest stabilnie to po co w ogóle o tym mówić, i denerwuje mnie jeszcze jedno: przecież oczywistym jest fakt, że do 512 tek D43 trzeba dawać bios 2T, bo jakby inaczej tu osiągnąć wysokie taktowania? W przypadku nowych 512 DT myślę, że przy zastosowaniu biosa 1T przy 440 mhz ich możliwości się kończą i dalej już jest niestabilnie, zresztą niektórzy mają niestabilności nawet przy 400 mhz... Mówię tu o socket A w razie czego... Edytowane 6 Lipca 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 ja mam Hynixy 512 MB DT i mam 255 MHz (510 zwane przez niektórych) i stabilne (15 passów =ponad 5h w Memteście, więcej nie chciało mi się puszczać :P) na 2,5-3-3-6 1T... ofkoz Socket939... Więc Twoje tezy psychodeliczny mogą się jedynie tyczyć właśnie socket A :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...