Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie przy 470mhz na cl 2,5 jade przy napieciu 2,8V a na maxa narazie poszly mi na 540mhz ale pryz cl 3 na cl 2.0 pojdzie chyba gdzies do 430mhz (nie sprawdzałem) a i dodam ze pamieci te działaja w dualu i przechodziły one 3dmarki na takich ustawieniach a na codzien chodza na cl 2 na napieciu 2,6 i jest spoko zadnych problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh moje biegaja przy takich ustawieniach jak w podpisie bez problemow :)

DRAM IDLE timer na ile macie ustawione :> ??

1484086[/snapback]

nio wlasnie ty masz na 2T, wtedy zawsze pojda wyzej.

Ale co sie bardziej oplaci CL 2,5 1T przy 200MHz czy CL2 i 2T ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio wlasnie ty masz na 2T, wtedy zawsze pojda wyzej.

Ale co sie bardziej oplaci CL 2,5 1T przy 200MHz czy CL2 i 2T ???

1484423[/snapback]

CL2 i 2T będzie równe CL2.5 1T dopiero przy FSB rzędu 220Mhz:D Mój problem z timingami się skończył - Trats 619R2 2T, szyna 250 i pamiątki latają na 2.6V z 11-3-3-2.5! Jestem zadowolony:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uważam, że DT to gnioty dla tych wszystkich co nie mogą przestawic na cpc off czyli T2 tak jak ja :? :wink: oczywiście to pewnie wszystko przen nforce 2 bo 3/4 lepiej one latają?? e żałuję że je kupiłem :sad: :wink: max 220 cl 2,5 to lipa dla mnie :wink:

Edytowane przez Piotr_the

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzalem na FSB 205 2.0-3-6-3-14-1T V def. i stable

odczyt: ~2600

zapis: ~900

oczekiwanie: 100.5 ms

/wg. Everest

przy procu 205x10.5=2152 (tyle mi pojdzie max na default v. core) 1MB SuperPI 48 sek.

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem dzisiaj 2x512 D8J, DT w esc.pl, robią 253mhz na napięciu 2.8 więcej nie idzie bo proc mnie ogranicza :/ ale jak widać opłaca się kupować w esc.pl ;)

1502457[/snapback]

hemm, no ale ciekawe na jakich timingach :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema dzisiaj kupilem te pamiatki 2x 512 ;) wszystko jest dobrze tylko jedna rzecz mnie troche nie pokoi w half life 2 wywala mi po jakims czasie blad numer tam jakis i ze funkcja read nie moze byc wykonana :( i nie wiem czy to wina pamiatek czy moze wina przeinstalowac i powinno byc dobrze ? A jeszcze jedno mozecie mi napisac jaki jest dobry program do testowania ramkow ? czy sypie bledami itp.

plyta Epox 8rda+

procesor Duren 1.2 :(

karta radek 9700 pro AIW :)

i reszta ...

musze dodac ze zauwazylem ttaki bald tylko w Hl2 reszta narazie chodzi dobrze.

Edytowane przez Toxiq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

goldmem <--program

@misiom

mam kości o identycznych oznaczeniach tyle ze z pwodu płyty nie moge sprawdzić ile idą :/ za to u mnie cpu-z wykyrwa tydzień jako week 105 Year 08 :lol: mam przyszłościowe kości :P a tak na serio to czemu tak jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54704560- Ten sam ziom co wczesniej, ale juz 10zł drozej, słabiej sie kręcą

http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=6...tid=3&grupa=231 - Średnia cena, średnie osiagi, pewnie...

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=12544&sid=1 - Najdrozej, ale to pewnie ze nie sa na czsie ze sprzedarza i nie zalezy im ;)

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=642 - 1zł drozej ale są chyba lepsze

Hynix Hynixowi nie równy...

Chyba bede brał z esc 2x512MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi