Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

puścił ktoś może już Hynixy na....300MHz na nforce4?

bo mi sie nie udało ;/

zacząłęm się bawić dzielnikami na asusie a8n-sli i moje osiągnięcia stabilne to(memtest):

250MHz 2,5-3-3-6-1T

270MHz 2,5-3-3-6-2T

na cl3 poszło 280MHz ale z błedami a na 300 komp już nie wstał, wszystko przy max 3,0V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

puścił ktoś może już Hynixy na....300MHz na nforce4?

bo mi sie nie udało ;/

zacząłęm się bawić dzielnikami na asusie a8n-sli i moje osiągnięcia stabilne to(memtest):

250MHz 2,5-3-3-6-1T

270MHz 2,5-3-3-6-2T

na cl3 poszło 280MHz ale z błedami a na 300 komp już nie wstał, wszystko przy max 3,0V

to prawie jak ja ;) ja stable 276 przy 3.0 ale praktycznie to to było 2.9 <_< nethaker miałem 300 tylko nie wiem czy stabilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są oznaczenia pogrubione:

hynix KOREA 07

PC3200U-30330

1GB DDR 400MHz CL3

HYMD512646B8J-D43 AA-A

Czyli bardziej opłacałoby się kupić dwie kostki po 512 nr. te: http://allegro.pl/item129747122_1gb_hynix_...ja_od_s_s_.html

??

Edytowane przez Carkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy aby napewno sie rozumiemy Kaaban? Czy tylko sobie kpisz ze mnie? Pytam po prostu bo nie jestem obeznany w temacie. Chodzi mi o ta seria ( czyli BT jak sie nie myle ) dobrze sie kręci... Wyżej pisałeś że BT ok są, ale czy reszta oznaczeń coś mówi o kostkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w zasadzie wszystko na temat tych oznaczeń i więcej już nic nie wyczytasz, jesli chodzi o dual to jeśli dobrze rozumiem napisałeś że miałbyś 2 takie same kości to zadziała ale z tym kingstonem cl 2.5 raczej jest bez szans......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Surix i o to właśnie mi chodziło. Nie mówiłem już w drugim poście że chce je wsadzić wraz z Kingston'em... Dzięki.

a to sory ja cały czas pisałem o dualu kingston-hynix ;) no a bt dobrze się kręci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to prawie jak ja ;) ja stable 276 przy 3.0 ale praktycznie to to było 2.9 <_< nethaker miałem 300 tylko nie wiem czy stabilnie

znalazłem trochę czasu i pocisnąłem mego Hynixa........aż się zapocił :rolleyes:

Dołączona grafika

jak znajdę trochę czasu to sprawdzę 2,5-3-3-8-2T

oraz 2,5-3-3-8-1T(choć nie wiem czy jest sens, plyta asus a8n-sli nie pozwala na pracę powyżej 250MHz z 1T.....;/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem trochę czasu i pocisnąłem mego Hynixa........aż się zapocił :rolleyes:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/802f2f4dc90e3ab6.html]http://images2.fotosik.pl/187/802f2f4dc90e3ab6m.jpg

jak znajdę trochę czasu to sprawdzę 2,5-3-3-8-2T

oraz 2,5-3-3-8-1T(choć nie wiem czy jest sens, plyta asus a8n-sli nie pozwala na pracę powyżej 250MHz z 1T.....;/)

spoko wynik, szkoda tylko że na 2T ... jak to płyta nie pozwala? :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko wynik, szkoda tylko że na 2T ... jak to płyta nie pozwala? :-|

pisałem.....asus a8n-sli.....odnoszę do tematu o tej plycie:)

być może uda mi się zmienić płytę i wtedy zobaczymy czy to rzeczywiście prawda :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Polandmet*2

Ja juz kupilem, bo chce miec przynajmniej dwie sztuki do pary :)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=145472043

Nie wiem co jest ale od dluzszego czasu skanuje Allegro n/t Hynixow 512MB i kurde nikt nie ma jednostronnych. Co jest, czy to jest jakis dziwolag czy co ? Dlatego w koncu kupilem 2 dwustronne bo nie ma jednostronnych.

Bo teraz mam mojego starego jednostronnego i jednego dwustronnego 512MB + 2x256MB TwinMos Dual. I OC jak w podpisie, komp sie wiesza jak dam wiecej. Mysle ze to od pamieci lub slabego chlodzenia bo proc byl kupowany z gwarancja na 2500MHz,

Tinmosy pojda do innego kompa i sie zastanawiam czy zostawic tylko te co kupilem 2x512MB dwustronne, czy dac 4 kosci, przy czym sprzedac ta sierote jednostronna i dokupic jeszcze jedna dwustronna ? Czy to moze nie ma zadnego znaczenia dla OC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam moliwosc kupienia takich memek :

256 Mb

HYNIX 519A

HY5DU 56822BT - D43

KOREA

a mam teraz takie :

HY5DU 121622CTP-D34 i lataja tak soebie przy 2.8V 3-3-3-7 1T 240Mhz. i to nie zawsze do konca stable bo mi sie progsy wywalaja. Czsami na 250 poleca ale to juz wogole niestabile sa.

Mysle ze zakup tych 1 bedzie dobrym pomysłem bo to BT ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pamiatki kingmax hardcore ddr500 2x512mb. lecialem na av8 na chipsecie via planuje przejscie na pciexpress

i wlasnie slyszalem ze hynixy sie gryza z nf4 ( dokladnie z dfi lanparty)

czy na asus a8n5x beda jakies problemy

bo mysle ze chyba lepiej bedzie wybrac Asus A8R-MVP na rd480

jak to w koncu jest z tymi hynixami i nf4 :damage_wall:

czy to tylko dfi lanparty jest hynixo wrazliwa czy to ogolnie plyty na nf4 hynixow nie lubia

Edytowane przez energopol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi trafiła się zagwostka, z którą prawdę mówiąc nie wiem już co zrobić. Dostałem w swoje ręce Hynixa D-43 i niby wszystko ładnie, ale nie chcą dać się zmusić do pracy jako DDR400 - pomimo, iż za takie uchodzą. Maks jaki na razie z nich wycisnąłem to jakieś 142MHz. Próbowałem zmieniać napięcie, bawić się dzielnikami, htt, timingami i efekt żaden. Oznaczenia na kościach (HY5DU56822BT-D43) sugerują, iż pamięć bez problemu powinna polecieć sporo więcej niż DDR400... a tu niespodzianka. Spotkał się ktoś kiedyś z takim przypadkiem?

Edytowane przez Gared

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, doradzcie mi :)

Aktualnie mam 512 DDR, B8J D43, ale potrzebuje wiecej.

Z racji ograniczonego budzetu chcialbym dokupic 1 GB, tylko powiedzcie mi jakie dokladnie, zeby dobrze z tymi wspolpracowaly, nie musze byc super, max do 300zl

Myslalem o tych: http://proline.pl/shop.php?prodid=KINGSTON+1024DDR+400

Czy to dobry pomysl?

Pozdrawiam i wdzieczny bede za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to w koncu jest z tymi hynixami i nf4 :damage_wall:

czy to tylko dfi lanparty jest hynixo wrazliwa czy to ogolnie plyty na nf4 hynixow nie lubia

Też miałem problemy z hynixami na DFI LP, aktualnie mam je na asusie A8N32-SLI DLX, i max na jakich wstają, to okolice 235 mhz, a według poprzedniego właściciela, powinny luźno smigać 270 :/ Ustawiam Dzielnik 200, procek na niski mnożnik, timingi rzędu 3-3-3-8 2t, no i klapa :/ Nie zabotują nawet na 250 :/ Z napięciami też kombinuje we wszystkie strony i nic, zero :mur: Czy może ktoś światły powiedzieć czy nf4 i hynixy to naprawdę taka porażka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi