erio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Hej. Nie doczytałem się tego w liście więc mam parę pytań. Czy procesor był na gwarancji? Jeżeli jest spalony, a nie fizycznie uszkodzony, to powinna zostać uznana gwarancja. Jezeli jest spalony to nie powinna byc uznana .... jest to uszkodzenie fizyczne powstale z winy uzytkownika Jest szansa ze jezeli nie widac zadnych oznak spalenia (w co osobiscie wątpię) to serwis uzna gwarancję. Pan A.O. przeczytal opinie uzytkowników z Forum, mial pretensje ze nie zacytowalem przedostatniego maila(mowa tu m. in. o zalozeniu przez niego radiatora na proc ... i nie mam podstaw watpic ze to zrobil ... mysle tylko ze dla przykladu zacisk nie musial docisnac wystarczająco mocno ) jakiego dostalem wiec cytuję: "Co do przykladania palca do procka bez radiatora robilem tak z prockiem kompa z ktorego to teraz pisze (oczywiscie jest goracy) dlatego WIEM z doswiaczenia ze procek nie spali sie odrazu po wlaczeniu kompa bez radiatora i bez wiatraka. Jednak myli sie pan myslac ze nie zalozylem radiatora na procka bo zamontowalem odrazu wszystko. I wtedy wlasnie okazalo sie ze proc jest uszkodzony. " W tej chwili jade szukac faktury ktora jest gwarancją procesora i mu ją wysle poczta. Spróbowac go oddac jezeli z zewnątrz jest ok nie zaszkodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Prosze wiec mi nie wciskac kitu ze spalilem procka zle nakladajac radiator bo nawet bez radiatora i wiatraka procek moze sobie pochodzic kilka miut bez ryzyka spalenia. Ja myślę, że nie masz co się martwić erio. Ten tekst wszystko wyjaśnia. DOKLADNIE Moj xp1800 zjaral sie w ok. 0,3sek przy zle nalozonym radiatorze na asusie a7v333 ktory ma "zabezpieczenie". Temu panu (kupujacy) ktos musi uswiadomic ze czasy sie zmienily, a amd jest jakie jest. Mogl zaniesc zeby mu zamontowali w serwisie jak nie jest w tej sprawie fachura ma lekcje za 200 zeta i tyle... (moja kosztowala 420 wiec w czym problem ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A ja myśle tylko jedno są ludzie i taborety!!!!!!!!!!! Ludzie z giełdy w katowicach RoOLEz !!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 PS. i calkiem mozliwe ze ten pan pisze z 166MMX lub P4 (choc ten chyba by oparzyl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 IRZYN... Masz racje ludzie na katowickiej giłedzie nie są taborety ale parapety ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 hmm ciezka sparawa, sam mam prawie 100 komentarzy na allegro, i nie mailem takiej sytuacji, ale raz stracilem 100zl przez nieuczciwaosc sprzedawcy (przyslal co innego..)Szczerze mowiac nie przeprowadzam tranzakcji z kolesiami ktorzy nie maja przynajmniej 5-10pozytywow, bo mozna sie naciac. Co do tej sprawy to koles nic nie zrobi, i raczej niczego nie udowodni.... , a jaka jest prawda ?? Napisz nam jak to sie wszystko skonczylo, bo sam jestem ciekaw (moze na pezyszlosc mi sie przyda) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 nie rozumiem jednego faktu , jak procek moze spalic sie tak szybko ? jego temp rosnie od 0 do xxxxx stopni w tak krotkim czasie ??? przeciez to paranoja !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 fakt bardzo glupia sytuacja,ja troche na allegor juz sprzedaje lacznie 420 pozytywow prockow tez troche sprzedalem przewaznie durony (5 sztuk) i chyba athlonka 1333 rowniez preferuje wplate na konto i nie wysylam za pobraniem zawsze mowie kupujacemu jak ma sie obchodzic z prockiem aby obylo sie bez problemow pisze o nieprzesowaniu radiatora po proscku bo wiadomo ukruszenie.No i cale szczescie po dzis dzien nie mialem tak glupiej sytuacji jak u ciebie,napisz do JANKIEL@ALLEGRO.PL opisz mu cala sytuacje on napewno co pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ja wiem jedno ...od kilku dni kombinuje jakby tu podkrecic athlonaxp 1600+i zebym nie musial przy tym zakladac okularoow przeciwslonecznych..a takie mowienie ze moze chodzic kilka minut(czy sekund) bez qlera mnie smieszy hahahahaha...Koles to idiota i olej go stary bo szkoda nerwoow:) Nie dajmy sie madafakerom!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 nie rozumiem jednego faktu , jak procek moze spalic sie tak szybko ? jego temp rosnie od 0 do xxxxx stopni w tak krotkim czasie ??? przeciez to paranoja !!!!jak się ma intela 386 Sxa to się tego nie wie :wink: :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 pewnie udalo mu sie zrobic tak jak mi z duronem 850, zalozylem cooler i nie zauwazylem ze krzwo siedzi :oops: to bylo kilka sekund i nie mialem procka, ale to bylo dawno i juz wiecej mi sie nie przytrafilo. Cos mi sie zdaje ze koles sam saplil i teraz zwala na ciebie erio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Musze odpowiedziec zanim docytam do konca. Gowno prawda co ten gosc pisze. Na moich oczach 3 sek bez radiatora wystarcza by sfajczyc procka. Procek moze nawet nie byc przez te 3 sek widoczny jako spalony, peirw spala sie pasta termoprzewodzaca i anwet jesli nie widac uszkodzen termicznych to wewnetrzna struktura procka ulega sfajczenia. Co koles pisze to bulszit taki lajf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ja również handluję poprzez Allegro (mam blisko 200 pozytywów) ale taka sytuacja mi się jeszcze nie zdarzyła, a sprzedawałem i kupowałem już płyty główne, procki i karty graficzne, wszystko przez Allegro i z różnymi ludźmi handlowałem (paru kolesi z samymi negatywami na kontach między innymi) i jeszcze nie było (dzięki bogu) problemu... Sprawa jest jasna. Niestety, w tym przypadku zawinił kupujący, bo się nie zabezpieczył, z drugiej strony, faktycznie mogłeś go uprzedzić o delikantości, ale wymagała tego wyłącznie uprzejmość, bo do Twoich obowiązków nie należy upewnianie się czy klient ma pojęcie co kupuje... Radiator krzywo założony, może spalić procka dosłownie w przeciągu kilku sekund i nic na to nie można poradzić, a jedyne co klient może teraz zrobić, to faktycznie próbować gwarancji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 nie rozumiem jednego faktu , jak procek moze spalic sie tak szybko ? jego temp rosnie od 0 do xxxxx stopni w tak krotkim czasie ??? przeciez to paranoja !!!!A sproboj przez powierzchnie okolo 1 cm2 odprowadzic w przypadku Durnia to kolo 40 W energi ?!! Nawet jakbys trzymal zapalona w reku 100 W zarowke to jeszcze nie bylo by to bo powierzchnia durnia to kolo 1 cm2 wiec paaarzy .... Powtarzam jeszcze raz widzialem dym, widzialem dym i nawet ulamek sekundy wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A ja mialem podobna sytuacje jak erio. tzn sprzedawalem na allegro procesor athlona tb 1200 i czlowiek ktory to kupil jak otrzymal proca napisal mi ze procek nie dziala. Na szczescie sprawa zakonczyla sie polubownie obaj sobie wystawilismy pozytywy... gosc przyznal sie ze mogl zle zalozyc chlodzenie. wskazywal na to zreszta fakt ze jak opisytwl mi proca to wspomnial o nadtopionym stickerze a ja zapakowalem proca minute po wyjeciu ze swojego kompa wiec o spaleniu mowy nie bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Mam nadzieje ze w moim przypadku historia podobnoie sie skonczy. W tej chwili ide na poczte wyslac kupcowi kopie faktury zakupu . jesli proc z zewnatrz wyglada ok. bedziemy walczyc z gwarantem ... pcprojekt>action PS. moze byc jeden problem proc chodzil na 10x133 a zeby odblokowac mostki trza bylo stickera odrobine podwadzic ... czy ktos z was nie a skond skolowac stickera action ??? bo mam kumpla ale on mowi ze to moze potrwac i niczego nie gwarantuje ... a chcialbym ten miesiac zakonczyc "in peace" ze wszystkimi homo erectus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Mam nadzieje ze w moim przypadku historia podobnoie sie skonczy. W tej chwili ide na poczte wyslac kupcowi kopie faktury zakupu . jesli proc z zewnatrz wyglada ok. bedziemy walczyc z gwarantem ... pcprojekt>action PS. moze byc jeden problem proc chodzil na 10x133 a zeby odblokowac mostki trza bylo stickera odrobine podwadzic ... czy ktos z was nie a skond skolowac stickera action ??? bo mam kumpla ale on mowi ze to moze potrwac i niczego nie gwarantuje ... a chcialbym ten miesiac zakonczyc "in peace" ze wszystkimi homo erectus Mam jednego luzem ale łatwo się nie pozbędę ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ja mam 2 :0 i nie oddam, to jest zbyt przydatne, ale moze mi sie dua kilka ejshcze zalatwic (ach ci znajomi informatycy) fajne :D za chiny nie oddam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 chłopaki sorry za moje lamerstwo :oops: ale co to są te stickery?! Pierwszy raz się stykam z czymś takim a ztego co widzę przydałoby się :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 chłopaki sorry za moje lamerstwo :oops: ale co to są te stickery?! Pierwszy raz się stykam z czymś takim a ztego co widzę przydałoby się :twisted:naklejki dystrybutorów/sklepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 sticker to jest taka plomba naklejka z logiem firmy w której sie kupiło sprzęt wymiaty ( 2x1 cm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 sticker to jest taka plomba naklejka z logiem firmy w której sie kupiło sprzęt wymiaty ( 2x1 cm)o qfa myslalem z o cos innego chodzi :oops: :oops: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a o czym myslałeś ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a o czym myslałeś ???"sticker" pochrzaniły mi się pojęcia z angielskiego i myślałem że to do łączenia (albo coś w tym stylu) mostków Lx. Kiedyś już obiło mi sie to o uszy ale nie wiedziałem że te naklejeczki tak się zwią :oops: tak czy owak przydałoby się pare :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Erio strasznie Ci współczuje, że akurat trafiłeś na takiego "geniusza". Już nie chodzi o to, że będziesz musiał poświęcić twój cenny czas. Po prostu ludzi którzy twierdzą, że Dureń wytrzyma kilka minut bez radiatora jest naprawdę niewielu. Moim zdaniem masz rację. Jeśli co, to powołaj się na jakiegoś speca komputerowego, tudzież w razie problemów każ kolesiowi udowodnić jego tezę. Sądze, że ty i osoby postronne będziecie mieli mnóstwo śmiechu(nagraj to) :lol: :lol: :lol: A jak kolesiowi ten Durniak wytrzyma 10minut bez niczego, to chyba na forum zrobimy zrzutę, żeby oddać mu kasę za proca :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Erio strasznie Ci współczuje, że akurat trafiłeś na takiego "geniusza". Już nie chodzi o to, że będziesz musiał poświęcić twój cenny czas. Po prostu ludzi którzy twierdzą, że Dureń wytrzyma kilka minut bez radiatora jest naprawdę niewielu. Moim zdaniem masz rację. Jeśli co, to powołaj się na jakiegoś speca komputerowego, tudzież w razie problemów każ kolesiowi udowodnić jego tezę. Sądze, że ty i osoby postronne będziecie mieli mnóstwo śmiechu(nagraj to) :lol: :lol: :lol: A jak kolesiowi ten Durniak wytrzyma 10minut bez niczego, to chyba na forum zrobimy zrzutę, żeby oddać mu kasę za proca :lol: :lol: :lol: przypominam to co kiedys napsialem na oslej, jak to na wgk przychodzi koles z reklamacja -pochodzil kilka seqnd i przestal -a jakiego mial pan coolera? -a top trza bylo zalozyc???!!! to wshystko wyjasnia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ja swojego stickera z morgana 1 Gh, trzymam w szafce na czarną godzinę :D ale swoją drogą debilnie zakładają w action te stickery, raz miałem nawet nóżki obklejone :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a tak w ogole jesli chodzi o te stickery to przeciez chyba musicie miec jakies papiery do tego bo chyba w action nie przyjma na podstawie jednego strikera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 wydaje mi się czy nikt nie wspomniał o paście na procku ?? a to może być dodatkowy dowód na to, że kupujący nie ma bladego pojęcia o procesorach i hardware już nawet w instrukcjach mobo piszą o stosowaniu pasty moja rada : zrób kopie bezpieczeństwa całej korespondencj z tym gościem ja kiedyś (3 miechy temu) kupiłem na allegro celka 766 i [gluteus maximus] blada, zimny jak moja żona(czytaj uszkodzony), podczas padu systemu straciłem wszystkie dane transakcji i allegro nie chciało pomóc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...