Tobiasz Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 przeczytalem wszystko (jak to zrobic) i mam pytanie: jak glosny jest caly zestaw ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 berkut jutro wysylam paczke, butla i filtr, tak jak sie umawialismy, Pasuje??, a co do tego zaworu rospreznego, to jak chcesz , w karzdym razie gosciowi powiem zeby sprubowal zalawtic ,ale ci mowilem jak to jest z tymi rurkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 tak, przysylaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 no nie jest to wszystko takie glosne , ale moglo by byc cichsze , jak sie dobrze wytlumi , bo jest tak jak glosniejszy wentylator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 aha czyli da sie to wytrzymac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 berkut niewiem czy moge ten 0-60 bedzie mi raczej potrzebny ale zapytam ojca czy beda mu jeszcze potrzebne btw ten 0-3 jest rozregulowany i niema zadnych srubek zeby mu ustawic wskazowke na 0 musialem skale nowa na szybce narysowac a jak bede napelnial uklad to mam pakowac gazu az cisnienie bedze ok 20 -24 bary i gdze zalozyc ten manometr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Berkut l..da :D d0gma pozdrawia :D ;o) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 tobiasz: muj kompresor niejest glosniejszy niz caly komp (trzy 8x8 plus takie male na grafie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 moje kompresory sa raczej ciche- zouwazylem ze glosnosc ich pracy zalezy od uzytego gazu (moga chodzic metalicznie lub cichutko) Arnie- myslalem ze mozesz takie sprzedac, jezeli je masz to po prostu znajde jakies miejsce gdzie mi to sprzedadza i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 o wlasnie berkut dobrze powiedziales , na na roznych gazach jest inny dzwiek wydawany z kompresora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 juz nie moge sie doczekac poniedzialku, bo pewnie skoncze obudowe do FC, i zaczne wszystko ladnie spinac, wiec pewnie beda jutro pierwsze testy na mojm celku , ale moze kumpel przynjiesie domnie swojego kompa ,(atlon 1700+) cobacztym co zniego bedzie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 celek na 1300 ale chyba nie wiecej to na jakim gazie jest najciszej ja bym zrobil sobie light fc czyli takie z raczje wydajnoscia z dolnej polki ale ciche bo i takproca nie wyciagne wiecej chyba ze fc na chipset zaloze a proca dalej na wc pojade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 jeszcze jedno (albo dwa :) ) zanim wezme sie do skladania czy rurka kapilarna musi isc wewnatrz tej ssajacej?? bo mam jej dosc malo i zeby nie zmarnowac jej jak zalozyc metalowe koncowki na gumowe weze (weze pasuja ciasno do koncowek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Sorki Berkut ale zadzwonie jednak na początku listopada - powód nie mam kasy na telefon :cry: , jak tylko dostane darmowe minuty to sie do ciebie odezwe, jak narazie trwaja prace nad parownikiem acha dostalem obudowe BigTower Codegena i trwają prace nad modyfikacją jej, Pozdrawiam Robert :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 jeszcze jedno (albo dwa :) ) zanim wezme sie do skladania czy rurka kapilarna musi isc wewnatrz tej ssajacej?? bo mam jej dosc malo i zeby nie zmarnowac jej jak zalozyc metalowe koncowki na gumowe weze (weze pasuja ciasno do koncowek)Rurka kapilarna nie musi byc w srodku ssacej ,ae jak jest w srodku to mozna uzyskac nisze tem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 tzn mam wpakowac jaknajwiekszy kawalek kapilarnej do ssacej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 no dobrze by bylo , tylk nie przy samym agregacie tylko zaczni ja wpinac dopiero jakies 10-15cm od agregatu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 narazie jestem zmuszony na mala przymusow przerwe z fc, chyba zekupi odemnie kolega monitor i hdd wtedy bede mogl kupic tzr'a i zrobic jescze wydajneiejszego fc i nowy parownik oparty na innym schemacie (pod tzr'a) narazie zajolem sie robieniem chlodzenia do mojego radeona 8500 gigabyte'a, narazie pociolem plaskowniki miedziane (wielkie dzieki za podeslanie mi ich zibi332 ), karta ma bardzo dokladne chlodzenie (pamieci, modfety, rdzen z 2 stron, sa ponadto takie dopalki jak ekranowanie sciezek miedzy agp a rdzeniem, miedzy pamieciami a rdzeniem, zewnetrznego ramdac'a i zasilaczy na karcie Sama karta jest wogole nie modyfikowana (nie liczac zdjecia coolerka i mazniecia rezystorkow olowkiem by zwiekszyc napiecie (na 2V rdzen/ 3.5V out/2.6V in udalo mi sie z niej 350/700 z malymi artefaktami wycisnac na chlodzeniu powietrzem, licze na jkaies konkretne wyniki z woda ;) Jednakze docelowe napiecie bedzie znacznie nizsze, prawdopodobnie bedzie tak jak zawsze 1.5V dla rdzenia (niezla mielismy polewke z Rafalem jak porownywalismy napiecia na jego radku i na moim, u niego bylo bodajze 1.65 a u mnie 1.5V) i 2.5/2.5V na ramach, nie chce sobie tej karty zniszczyc, musze wyczekac na niej az do radoena 9700 albo juz nastepce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 widze ze moj opis ma niezle powodzenie dzis mam przeprowadzke (nie mialem przezto czasu na FC) wiec po wszystkich swietych zakladam FC na procka ciekawe ile stopni bedzie Ber co z tym serwisem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 to Twoje zdjecia byly na e costam ? sa ba moim ftpku do sciagniecia teraz poszukuje miedzi na parownik a po sobocie powinienem miec jush chlodziarke w domu i sie zacznie komplementowanie sprzetu myslalem nad budowa parownika do chlodzenia wody z tego wzgledu ze mam malo miejsca i mozliwosci na zalozenie parownika na proca (intel) i nie wie ktos jak niska temp wody mozna w ten sposob uzyskac ?? planowalem zrobic wezownice z roorek polozonych obok siebie i zlutowanych i obudowac to miedzia i zeby tam sie gaz rozprezal jakies sugestie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 dobra pocztalem sobie stronke raf'a i zastanawia mnie taka jedna zecz czy do opruzninia ukladu wymagany jest drugi kompresor?? zrobilem sobie zestaw zaworkow na trujniku <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> mam zamiar przyczepic na wylocie z kompresora i odpowiednia kombinacja bede otwieral uklad (zawor1 zamyka uklad zeby powietrze nie krazylo w nim a zawor2 wyprowadza je na zewnatrz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 tak arnie- to starczy jednak powiem ci ze co takiego potrzebne jest takze i po stronie ssacej w fc by mozna bylo bezproblemowo napelnic uklad (kompresor w agregacie sluzy po odpowieniej kombinacji zaworow jako pompa serwisowa- cos takiego mialy moje poprzednie fc jednakze poniewaz mam w sumie 4 kompreosry to uzywam po prostu pozostale 3 jako pompy serwisowe (3 do oprozniania ukladu i 1 glowny w agregacie i czasem z z tych 3 sluzy mi do wpompowywania gazdu do ukladu) wlasnie skonczylem robic chlodzenie na radeona 8500, jutro bede szedl do sklepu po odpowienie srobki bym mogl przykrecic do plaskownikow miedzianych wyfrezowane i pociete kawalki plexiglasu ktore sluza za kanaly musze przyznac ze plexi bardzo ladnie sie obrabia za pomoca wycinarki z brzeszczotem do drewna (nie wiem jak to sie konkretniej nazywa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Berkut a rozwazales chlodzenie na raz zapomoca jednego zestawu fc CPU i GPU ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 rozomiem musze tylko wyczaic troche miedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 moze bede chlodzil radka za pomoca rurki ssacej, po prostu opary ktore wylatuja z parownika sa jeszcze bardzo zimne (ok. -40C przy propanie i -60C przy r22 i dosc duzej prozni) i mozna nimi chlodzic wode- ale raczej tego nie bede robil (skropliny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 moze bede chlodzil radka za pomoca rurki ssacej, po prostu opary ktore wylatuja z parownika sa jeszcze bardzo zimne (ok. -40C przy propanie i -60C przy r22 i dosc duzej prozni) i mozna nimi chlodzic wode- ale raczej tego nie bede robil (skropliny) a dalo by rade zeby roorka wychodzaca z parownika byla dosc malej srednicy dzies z 1mm mniejsza niz normalnie i wlutowana w jakis zwykly blok (moj jest pusty w srodku :lol: )i z blokoo taka wieksza zeby sie gaz do konca rozprezyl i nach kompresor zdalo by to jak sadzisz ?? ewentualnie zrobic sobie na karte takie cudo zeby zakrywalo wszystko pamiec i rdzen takie kompleksowe chlodzonko tylko czy to nie bedzie przeszkadzac calemoo obiegowi to tak -40 fajnie karcie zrobi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Fuck :!: :!: :!: uwaga nie przerabiajcie BigTower'ow nie nadają się na chłodzenie frenowe, chociaz wczesniej tak myslalem, nie opłaca sie ich przerabiac, trzeba bedzie kupic używanego MidiTowera :cry: :cry: i zrobic dodatkowa obudowe na agregat, właśnie zniszczyłem swojego BigTowera :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 to co zes zrobil , jak ci sie udalo znisczyc obudowe , zlamalo ci ja czy jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 co do przerobek midi to osobiscie polecam proste a skuteczne zrobic skrzynie z plyt i katownikoow poskrecac i wyrzucic przednia maskownica a zamiast tego od doloo do goory plyte a w zaslepce diody i przyciski + baybus na dole mam miejsce na kompresor oraz skraplacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 narazie zajolem sie robieniem chlodzenia do mojego radeona 8500 gigabyte'a, narazie pociolem plaskowniki miedziane (wielkie dzieki za podeslanie mi ich zibi332 ), karta ma bardzo dokladne chlodzenie (pamieci, modfety, rdzen z 2 stron, sa ponadto takie dopalki jak ekranowanie sciezek miedzy agp a rdzeniem, miedzy pamieciami a rdzeniem, zewnetrznego ramdac'a i zasilaczy na karcie 8O :bij: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...