Skocz do zawartości
NeuroPL

Wentyl 120mm do radiatora CPU

Rekomendowane odpowiedzi

a diody ktore w UV beda swiecic to są takie wogole?

Sa diody które świecą światłem UV, ale niewiem po co Ci one skoro wentylator nie jest UV reactiv.

Widziałem w cooling.pl GlacialTechy 120mm świecące w UV za 39pln, do tego diodki UV i masz wypasiony wentylatorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już się podczepiłem to zapytam bezpośednio ;-) co 120x120 w dobrej cenie bedzie dobrze dmuchać @5-7v no bedzie ciche :-] do tego jeden z tych wentyli planuje na gore obudowy a wiec bedzie odwrocony, z mojego doswiadczenia wynika ze wentylki bez podwojnych kulek szybko wysiadają... zadnych uvreactiw ani swiatelek nie potrzeuje ;-) najelepiej jak by te wentylki byly biale/przezroczyste ;-)

pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a diody ktore w UV beda swiecic to są takie wogole?

Sa diody które świecą światłem UV, ale niewiem po co Ci one skoro wentylator nie jest UV reactiv.

Widziałem w cooling.pl GlacialTechy 120mm świecące w UV za 39pln, do tego diodki UV i masz wypasiony wentylatorek.

dasz głowe ze one są UV activ?

bo ja nie... a ludzie z cooling.pl powiedzieli, że troche są... :P

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, robie własny cooling na CPU, mam procesor ok. 3,0 ghz z HT i potrzebuje wiatrak 120mm najlepiej aby był podswietlany w UV a jak nie to przezroczysty (ew. niebieski)....

Pozdrawiam i prosze o pomoc w wybraniu :D

Z moich doswiadczen z 120-stakim polecam ThermalTake ThunderBlade ... jest poprostu najlepszy :) Cichy i wydajnoscia bije wiekszosc na glowe...

A ze sie glupio spytam... jak masz zamiar zamatowac 120mm na proca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, robie własny cooling na CPU, mam procesor ok. 3,0 ghz z HT i potrzebuje wiatrak 120mm najlepiej aby był podswietlany w UV a jak nie to przezroczysty (ew. niebieski)....

Pozdrawiam i prosze o pomoc w wybraniu :D

Z moich doswiadczen z 120-stakim polecam ThermalTake ThunderBlade ... jest poprostu najlepszy :) Cichy i wydajnoscia bije wiekszosc na glowe...

A ze sie glupio spytam... jak masz zamiar zamatowac 120mm na proca?

Zgadzam sie z przedmowca. ThermalTake ThunderBlade 120mm jest zajefajnym wentylem, u mnie pracuje gdzies na ok. 900rpm i jest zupelnie nieslyszalny. Na 12v tez nie jest najglosniejszy, a przy tym dmucha tak ze mozna by go latem na biurku postawic, aby chlodzil nam face'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to bardzo dobrze, bo zamierzam go kupic :D

rozpatruje jeszcze konkurencje... chociaz ten TT na dzikie.net nie mial najlepszej opinii... ale jak wy tak mowicie :P to podążę za waszą radą :D

BTW: P4 2,8HT + Miedź + Zapinka na P4 + revoltec 60>80 + revoltec 80>120 + 120mm = radiator Neuro above 3,4 ghz :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze jeszcze jedno pytanie - ktory z wentylatorow 120 mm w ofercie cooling.pl polecacie? Chodzi glownie o to, zeby bylo cicho, przeplyw nie musi byc rekordowy. Na Glacialtechu juz sie sparzylem, jutro pewnie pojade go oddac (cichy dopiero na 7V, ale wtedy ledwo co sie kreci, a powietrze prawie nie dmucha). Czy ten Revoltec to wlasnie ten, o ktorym napisales Niemiec?

(jesli tak, to bede musial sie pogodzic ze swiecacym wentylatorem, pierwszym w mojej biednej obudowie... Glacialtecha wzialem wlasnie dlatego, ze czarny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, dzieki, poslucham w sklepie i moze zaryzykuje zakup. Pomalowanie wentyla na czarno sprejem moze jakos negatywnie wplynac na jego wlasciwosci? Bo moze sie jakos inaczej waga rozlozyc...

(nie ukrywam, ze wylaczenie diody i czarny sprej uczynilyby z tego wentyla moj ideal ;) - o ile rzeczywiscie jest cichy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostala go osoba, ktora pracowala wczesniej na 7000A CU na min i jest zadowolona z glosnosci i spadku temp wiec chyba jest oki. ja nie mialem mozliwosci przeprowadzenia testu "nocnego", ktory najlepiej pokazuje glosnosc sprzetu. a do niebieskiego mozna sie przyzwyczaic ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do niebieskiego mozna sie przyzwyczaic ;]

Powiedz to mojej lepszej polowie, ktora niedlugo (mam nadzieje) ze mna i moim kompem bedzie mogla zamieszkac ;).

jak zamkniesz bude to prawie tego nie widac. ja tez musialem sie przyzwyczaic jak mialem niebieska 120 w zasilaczu.nie wem jak tam jest zrobione podswietlenie, ale jak w kazdym wentylu idzie je wylaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zamkniesz bude to prawie tego nie widac. ja tez musialem sie przyzwyczaic jak mialem niebieska 120 w zasilaczu.nie wem jak tam jest zrobione podswietlenie, ale jak w kazdym wentylu idzie je wylaczyc.

U mnie to by bylo na boku obudowy, nie na CPU (tylko sie podlaczylem do topica, zeby nie zasmiecac), wiec akurat zamkniecie mnie nie uratuje ;). Nie wiem tylko, czy nawet z wylaczonym swieceniem to nie bedzie glupio wygladac - czarny (no, prawie) Chieftec, czarne wszystko dookola (monitor, klawiatura, mysz), czarny grill (mozolnie pomalowalem ;)) - a po srodku wentyl w jakims obcym kolorze. Czy on jest po prostu przezroczysty? Moze to lamerskie pytanie, ale do tego stopnia unikalem na razie kolorowych wentyli, ze nawet nie wiem, jakiego sa koloru same z siebie te, co sie swieca :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wrocilem z cooling.pl ze swiezutkim Revoltekiem 120mm . Podlaczony na 12V generuje znosny szum, spowolniony jest zupelnie nieslyszalny. I o to chodzilo :).

Co do jego koloru - moze to jest inny, niz widziales, bo kolor tego nazwalbym zdecydowanie niebieskim, o wpadaniu w fiolet nie moze byc mowy - chyba, ze mam jakies krzywe oczy ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie ja pstryknalem fotki:

http://members.lycos.co.uk/yahve/niebieskomi1.jpg

http://members.lycos.co.uk/yahve/niebieskomi2.jpg

Slowo komentarza: bok obudowy wyglada dziwnie, bo chwilowo jest z tektury ;). Zanim potne brutalnie Chiefteca, chcialem przetestowac jak wszystko sie bedzie sprawowac.

Nad Revoltekiem 120mm umiescilem Revolteka 80mm, w takim samym kolorze... Kurde, pod kolor dobieram wiatraki, pare dni temu sam bym sobie nie uwierzyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi