Skocz do zawartości
NeuroPL

Wentyl 120mm do radiatora CPU

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem dzisiaj w 4maxie i w sumie juz sam nie wiem co kupic... :/

Wczoraj wymienilem sie z kumplem budami i teraz mam Turbo-Jet Tracera (ta podrobka AeroCool) i mam miejsce na dwie 120mm . Ta ktora jest seryjnie nawet na minimum mi buczy strasznie .

Dzisiaj nasluchiwalem tego Thunderblade'a i Ci ktorzy twierdza ze on jest cichy to ekhmm... Wieje konkretnie ale glosnosc straszna . Obmacalem tez 120mm Akasa i ten na 12V byl cichy na 7V nieslyszalny ale wial tyle co wcale . Niestety nie mieli Revoltecow no ale skoro Niemiec mowi ze sa ciche , a patrzac po jego konfigu to raczej do zwollenikow halasu nie nalezy widocznie sa ciche wiec chyba wlasnie takiego sobie zakupie :)

Mam tylko jeszcze takie jedno pytanko , bo w sumie te 120-tki to beda pelnic role przedmuchiwacza budy (jeden na froncie drugi na plecach budy) Czy np puszczenie ich na ~900obr/min wystaczy do wietrzenia budy ?

EDIT : A moze Crystal Fan ? W sumie cena kusi i z glosnoscia tez nienajgorzej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie, ze revoltec jest cichszy niz crystal a wieje podobnie lub troche lepiej. niestety znow nei mialem mozliwosci bezposredniego porownania. sam mialem brac sobie revolteca na komin, ale kupilem chiefa a tgo narazie ciahcac nie bede, no moze okinko, ale to kiedys ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi