dogzz Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Może ułom ze mnie ,ale nie mogę za ... znlaźć żadnego poradnika dla kupujacych lasrówki (drukarki ,żeby nie było :) ) . Znacie coś takiego ? Bo w sumie juz mnie taka drukarka meczy dobre trzy lata ,a w tym czasie caly czas jade na jakimś starym hapeku atramentowym i już mi siada ten sprzęcior wyczesany :) ,wiec tak sobie pomyslałem ,że w sumie tylko teksty drukuje ,a atrametówka zrzera (zżera :) ?? ) mi troszke kasiorki ,no i chyba lepiej byłoby kupić laserówke . Ponawiam zatem pytanie , znacie jakiś poradnik kupującego ? (aktualny najlepiej a nie z przed kilku lat :) ) ,albo jeżeli macie laserówki do 800 zł ( wiem że tanie :) ale kasy nie bede miał wiecej jezeli wogóle bede miał ) to wypowiedzcie sie jaki macie realny koszt druku i ile wydrukujecie stron ,no i jaki jest koszt zakupienia / uzupełnienia toneru . Oj zapomniałem dopisać wiec dopisuje teraz ... chodzi mi o drukarenki mono , bez koloru . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Ja mam dosc starego HPka laserowego. Wszystko ok tylko ze pamietaj o tym ze w gre wchodza tylko kolory czarny i bialy (nie ma odcienia szarosci). Wada drukarek laserowych jest takze to ze podczas pracy wydostaja sie z nich substancje rakotworcze. Jednym slowem: jesli drukujesz duuuzo (tak jest w moim przypadku) dokumentow to raczej polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dogzz Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 A jak jest z tonerem ?? Na ile wystarcza i czy sa jakies nieorginalne tonery do tego ?? Ile kosztują ?? Nie ma odcienia szarosci ?? Co za lol nie wiedziałem ,ale to tylko w tej drukarce czy w każdej mono laserówce ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Toner napelnia sie co jakis czas (zalezy ile drukujesz). Koszt takiego napelnienia ~150zl i wystarcza na wydrukowanie (nie wiem jak w przypadku innych drukarek) ok. 3000 stron. Jesli chdzi o odcien szarosci to raczej w innych mono go nie ma bo masz tylko czarny toner. Tak czy siak powtarzam: jesli drukujesz duzo dokumentow to sie oplaca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Nie wiem, co za drukarke masz drukujaca tylko jeden odcien czerni ale tutaj prosze link do aukcji ze starym juz HP LJ4L za grosze w sumie i przykladowy wydruk. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31691762 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...