kostek11 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 I zapłakali posiadacze GF6800U http://www.driverheaven.net/showthread.php...3812#post423812 Szczena opada 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 smierdzi mi optymalizacja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 No proszę, kolejna próba udowodnienia na siłę,że karta ATI jest lepsza od karty NVIDIA...krótko mówiąc: żałosne to udowadnianie na każdym kroku,że coś jest lepsze od drugiego :evil: W związku z tym,mam pytanie: czy wreszcie moglibyście (mam tu na myśli ogół ludzi na tym forum,którzy ostatnio tak często wypowiadali się w tematach odnośnie kart ATI vs NVIDIA) skończyć tą wojnę o to,która karta jest lepsza i po prostu zacząć cieszyć się tym,co ma się do wyboru?? Karty z obu stajni są dobre i moim zdaniem ta wojna nie ma sensu,bo powiedzcie mi,do czego niby ma prowadzić?? I tak nie będzie zwycięzcy,więc po jaką cholerę kontynuować to wieczne szukanie dziury w całym i narzekania,że "ATI jest be" lub "NVIDIA jest be"?? Dlatego podtrzymuję propozycję,która padła w jednym z tematów w tym dziale, aby dział "Karty graficzne" podzielić na dwa osobne typu "Karty graficzne ATI" i analogicznie z NVIDIA, może wtedy wreszcie skończą się te wszelkie bezsensowne spory,narzekania,odbijania piłeczki (kontrargumentacje),itp! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Albo mi sie wydaje albo widzialem to juz z miesiac temu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 heh nie czepiajcie sie kostek11... faktycznie smierdzi to optymalizacja, ale to chyba to samo co id zrobilo w doomie 3 - wiem ze nie odkrylem ameryki ;) - jednym slowem id trzyma z nvidia a ati z valve... szkoda ze normalni uzytkownicy na tym najwiecej straca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 widze, ze nie macie sie czym podniecac. Rozumiem, ze problem moglby byc, gdyby sie nie dalo pograc w CS:source na GF6800, ale w takim wypadku w czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 I zapłakali posiadacze GF6800U http://www.driverheaven.net/showthread.php...3812#post423812 Szczena opada 8) no tu to wyglada troszke inaczej, podobnie jak na wiekszosci serwisow bawiacych sie tym benchmarkiem dla odmiany odwrotna sytuacja jest w doom3, tak wiec dla mnie sytuacja patowa... okreslanie ogolnej wydajnosci kart na podstawie tych dwoch testow jest imho troche naiwne i niepowazne... btw: placz to bedzie jak hl2 wyjdzie dopiero w przyszlym roku...znowu valve cos sciemnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Nie no szanujmy sie...Czy nikt dotad nie zauważył ze kolesie z DRIVENHEAVEN sa -ze tak to nazwe-ANTY-NVIDIA????? Na zdecydowanej wiekszości serwisów testujących wydajność kart na silniku HL2 GF przegrywa z Radziem co najwyżej o kilka-kilkanascie klatek co przy wyniku np 80 kl/s jest bez znaczenia!!!!!! Hmmm..widziałem też testy gdzie GF wyprzedzał Radzia...Jak znajde linka to podam..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 A mi cos smierdzi jak to mozliwe ze w CS radek9800XT ma 33.4fps a r9800pro tylko 17.46fps?? Hm... mnie i tak to nie obchodzi bo i tak mnie nie stac na grafe za 1k a co dopiero wiecej:) A co HL2 I CS to trzeba zaczekac az wyjdą:) i wtedy mozna mowic cos o wydajnosci, sporo tez zalezy od tego na jakim enginie bedzie powstawalo wiecej gierek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Marcin5611 roznice miedzy R9800PRO a XT moga wynikac z ilosci pamieci. Zauwaz ze test sa robione w rozdzielce 1600x1200 przy FSAA i AF. I to bedzie glowana przyczna takiej roznicy w wynikach. A co do samych testow to mozna zapodac testy Doom3. Tam nVdia miazdzy Radki. Wiadomo ze nVidia jest z Doom'em3 a Ati z Half Life 2 a nowy CS jest na engine HL2. Wydajnosc karty nie mozna oceniac na podstawie dwoch tytulow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 No proszę, kolejna próba udowodnienia na siłę,że karta ATI jest lepsza od karty NVIDIA...krótko mówiąc: żałosne to udowadnianie na każdym kroku,że coś jest lepsze od drugiego :evil: W związku z tym,mam pytanie: czy wreszcie moglibyście (mam tu na myśli ogół ludzi na tym forum,którzy ostatnio tak często wypowiadali się w tematach odnośnie kart ATI vs NVIDIA) skończyć tą wojnę o to,która karta jest lepsza i po prostu zacząć cieszyć się tym,co ma się do wyboru?? Karty z obu stajni są dobre i moim zdaniem ta wojna nie ma sensu,bo powiedzcie mi,do czego niby ma prowadzić?? I tak nie będzie zwycięzcy,więc po jaką cholerę kontynuować to wieczne szukanie dziury w całym i narzekania,że "ATI jest be" lub "NVIDIA jest be"?? Dlatego podtrzymuję propozycję,która padła w jednym z tematów w tym dziale, aby dział "Karty graficzne" podzielić na dwa osobne typu "Karty graficzne ATI" i analogicznie z NVIDIA, może wtedy wreszcie skończą się te wszelkie bezsensowne spory,narzekania,odbijania piłeczki (kontrargumentacje),itp! Kurcze, ja z nikim nie walcze :) Sam mam Radka X800XT i pluje sobie w brode że nie wziąłem GF6800. Uważam że GF jest lepszy, a że wziąłem radka...no cóż, może dlatego że byłem na kacu... Obie karty są wypaśne ze wskazaniem na GF, i to wszystko 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Chce tylko powiedzieć, że testy DH są nierzetele, ten serwis jest całkowicie podporządkowany ATI - ta firma u nich się reklamuje, oni odwiedzają ich siedzibę. Niech jakis inny wiarygodny serwis poda wyniki, zresztą CS:S jest optymalizowany pod karty ATI, więc w czym problem? NVIDIA odpłaciła im się w Doomie 3 gdzie X700XT dostaje po [gluteus maximus] od GF 6600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...