arkady0 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Słuchajcie chłopaki! Mam mały dylemat. Posiadam 500 zł, a w głowie siedzi mi chęć kupna nowej karty graficznej. Wacham się pomiędzy Radeonkiem 9600 Pro(Sapphire), a GeForcem 5600 Ultra II(Gainward). Co kupić? Poza tym, zastanawiam się czy mój nędzny 300W (firmy Megabajt) zasilacz uciągnie którąkolwiek z tych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ... !? Od takich wątków roi się na forum... Bierz 9600Pro - nie musze chyba tłumaczyć dlaczego... No zasilacz mógłbyś zmienić... bo faktycznie nie wiadomo czy uciągnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Można by zapytać również AMD czy PENTIUM :?: :lol: Sam musisz się rozejrzeć,poczytać testy,porównania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 było szukaj , jak narazie to nvidai nie ma nic ciekawego do 1000zł , w tej kategori zadzi ATI a wyej to juz np za 1250 sa GF 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dniowiec Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 polecam radka9600 Pr.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Boże Narodzenie czy Wielkanoc ? :))) Co do karty, to oczywiście, że Radeon 9600pro. Co do zasilacza, to kartę + to co masz w podpisie uciągnie. Inna sprawa, że prędzej czy później ten zasilacz się i tak zepsuje i przydałoby się zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 heh, gorzej jak psu sie pieprznie i pociagnie gpu za soba ;/ powodzenie :> ps: r9,6k pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 pytasz R9600pro czy gf5600 ? powiem jak reszta - Radeon :) nawet jak bym mial do wyboru gf5700 to bym wybral tego radeona..... i nie dlatego ze jestem jakims fanem Ati, bo nie jestem :). Tak jak kolega wyzej napisal, do 1000 zl na polskim rynku to przewage ma Ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Pierwszą kartą nVidi w którą opłaca się inwestować jest GeForce 6800, o FX zapomnij........ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Pierwszą kartą nVidi w którą opłaca się inwestować jest GeForce 6800, o FX zapomnij........ :wink:jeszcze 6600 ale na razie jest tylko na PCI-x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 a co z 6800 LE ?? 1024zł - warto w to inwestować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 'LE' ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 warto w le, jest lepsza od 9800pro, podobna do 9800xt, a w niektórych testach nawet lepsza od 9800xt, więc paprotek nie wiesz nie mów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Spoko thx. ale chyba i tak zrezygnuje z 1Gb ramu i X800Pro albo 6800 GT wezme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Paul Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Bierz radka tak jak przedmówcy powiedzieli. Lecz z jednym się nie zgodze do 1000 zł jest ciekawa karta mianowicie fx 5900xt, którego można bardzo ładnie @ na 5900 :lol: . I można go kupić za niecałe 900 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Bierz radka tak jak przedmówcy powiedzieli. Lecz z jednym się nie zgodze do 1000 zł jest ciekawa karta mianowicie fx 5900xt, którego można bardzo ładnie @ na 5900 :lol: . I można go kupić za niecałe 900 zł. (dokańczam wiadomość)... i na którym nawet po zmodowaniu FarCry zwiesza sie jak jasna cholera bo PS2.0 tej karty jest DO... "4 liter"... (wiam bo miałem - a nie z palca wytrzasnołem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 panowie a co sądzicie o GF 6800 Gainwarda GS za 1500 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkady0 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Dzięki za rady. Decyzję podjęłęm. Po przeanalizowaniu licznych testów stwierdzam:), że Radeonek wymiata fx'a i zostawia go daleko w tyle. FX5600 UltraII może konk€rować najwyżej z Radeonem 9600, a i tak 'kanadyjskie cudo' odstawia 'amerykańca' w grach i testach wykorzystujących PS (jakiejkolwiek wersji). Mówią tu o różnicy w FPS rzędu 150%. To żałosne co prezentuje geforce. Dla każdego kto szuka odpowiedzi na pytanie zadane przeze mnie na początku polecam testy na stronie http://graphics.tomshardware.com/graphic/20031229/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 panowie a co sądzicie o GF 6800 Gainwarda GS za 1500 zł? jush chyba lepiej poszukac idetyczny model z konkurencyjnej firmy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 panowie a co sądzicie o GF 6800 Gainwarda GS za 1500 zł? jush chyba lepiej poszukac idetyczny model z konkurencyjnej firmy :wink: ze zwykłych 6800 to jest najlepszy nie licząc asusa na jądrze GT . Polecam reckę na IN4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Bierz radka tak jak przedmówcy powiedzieli. Lecz z jednym się nie zgodze do 1000 zł jest ciekawa karta mianowicie fx 5900xt, którego można bardzo ładnie @ na 5900 :lol: . I można go kupić za niecałe 900 zł. (dokańczam wiadomość)... i na którym nawet po zmodowaniu FarCry zwiesza sie jak jasna cholera bo PS2.0 tej karty jest DO... "4 liter"... (wiam bo miałem - a nie z palca wytrzasnołem) Chyba jednak nie wiesz co mowisz :lol: Mi tam chodzi swietnie, a po zainstalowaniu patha jeszcze lepiej :lol: To ze tobie sie zwiesza 8O ... Przykro mi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Bierz radka tak jak przedmówcy powiedzieli. Lecz z jednym się nie zgodze do 1000 zł jest ciekawa karta mianowicie fx 5900xt, którego można bardzo ładnie @ na 5900 :lol: . I można go kupić za niecałe 900 zł. (dokańczam wiadomość)... i na którym nawet po zmodowaniu FarCry zwiesza sie jak jasna cholera bo PS2.0 tej karty jest DO... "4 liter"... (wiam bo miałem - a nie z palca wytrzasnołem) Chyba jednak nie wiesz co mowisz :lol: Mi tam chodzi swietnie, a po zainstalowaniu patha jeszcze lepiej :lol: To ze tobie sie zwiesza 8O ... Przykro mi :lol: Leadtek 5900XT 470/900 w farcry 1.1 800x600 Detale Medium (textury high...) 40FPS wyżej nie dawałem bo sie cieło... miałem - grałem - SPRZEDAŁEM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Dzięki za rady. Decyzję podjęłęm. Po przeanalizowaniu licznych testów stwierdzam:), że Radeonek wymiata fx'a i zostawia go daleko w tyle. FX5600 UltraII może konk€rować najwyżej z Radeonem 9600, a i tak 'kanadyjskie cudo' odstawia 'amerykańca' w grach i testach wykorzystujących PS (jakiejkolwiek wersji). Mówią tu o różnicy w FPS rzędu 150%. To żałosne co prezentuje geforce. Dla każdego kto szuka odpowiedzi na pytanie zadane przeze mnie na początku polecam testy na stronie http://graphics.tomshardware.com/graphic/20031229/index.html Słuszny wybór... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...