Skocz do zawartości
arkady0

ATI czy Nvidia, oto jest pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie chłopaki! Mam mały dylemat. Posiadam 500 zł, a w głowie siedzi mi chęć kupna nowej karty graficznej. Wacham się pomiędzy Radeonkiem 9600 Pro(Sapphire), a GeForcem 5600 Ultra II(Gainward).

Co kupić? Poza tym, zastanawiam się czy mój nędzny 300W (firmy Megabajt) zasilacz uciągnie którąkolwiek z tych kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytasz R9600pro czy gf5600 ?

powiem jak reszta - Radeon :)

nawet jak bym mial do wyboru gf5700 to bym wybral tego radeona..... i nie dlatego ze jestem jakims fanem Ati, bo nie jestem :).

Tak jak kolega wyzej napisal, do 1000 zl na polskim rynku to przewage ma Ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz radka tak jak przedmówcy powiedzieli. Lecz z jednym się nie zgodze do 1000 zł jest ciekawa karta mianowicie fx 5900xt, którego można bardzo ładnie @ na 5900 :lol: . I można go kupić za niecałe 900 zł.

(dokańczam wiadomość)... i na którym nawet po zmodowaniu FarCry zwiesza sie jak jasna cholera bo PS2.0 tej karty jest DO... "4 liter"...

(wiam bo miałem - a nie z palca wytrzasnołem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za rady. Decyzję podjęłęm. Po przeanalizowaniu licznych testów stwierdzam:), że Radeonek wymiata fx'a i zostawia go daleko w tyle. FX5600 UltraII może konk€rować najwyżej z Radeonem 9600, a i tak 'kanadyjskie cudo' odstawia 'amerykańca' w grach i testach wykorzystujących PS (jakiejkolwiek wersji). Mówią tu o różnicy w FPS rzędu 150%. To żałosne co prezentuje geforce. Dla każdego kto szuka odpowiedzi na pytanie zadane przeze mnie na początku polecam testy na stronie

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20031229/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie a co sądzicie o GF 6800 Gainwarda GS za 1500 zł?

jush chyba lepiej poszukac idetyczny model z konkurencyjnej firmy :wink:

ze zwykłych 6800 to jest najlepszy nie licząc asusa na jądrze GT . Polecam reckę na IN4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz radka tak jak przedmówcy powiedzieli. Lecz z jednym się nie zgodze do 1000 zł jest ciekawa karta mianowicie fx 5900xt, którego można bardzo ładnie @ na 5900 :lol: . I można go kupić za niecałe 900 zł.

(dokańczam wiadomość)... i na którym nawet po zmodowaniu FarCry zwiesza sie jak jasna cholera bo PS2.0 tej karty jest DO... "4 liter"...

Chyba jednak nie wiesz co mowisz :lol: Mi tam chodzi swietnie, a po zainstalowaniu patha jeszcze lepiej :lol:

To ze tobie sie zwiesza 8O ... Przykro mi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak nie wiesz co mowisz :lol: Mi tam chodzi swietnie, a po zainstalowaniu patha jeszcze lepiej :lol:

To ze tobie sie zwiesza 8O ... Przykro mi :lol:

Leadtek 5900XT 470/900 w farcry 1.1 800x600 Detale Medium (textury high...) 40FPS wyżej nie dawałem bo sie cieło...

miałem - grałem - SPRZEDAŁEM...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za rady. Decyzję podjęłęm. Po przeanalizowaniu licznych testów stwierdzam:), że Radeonek wymiata fx'a i zostawia go daleko w tyle. FX5600 UltraII może konk€rować najwyżej z Radeonem 9600, a i tak 'kanadyjskie cudo' odstawia 'amerykańca' w grach i testach wykorzystujących PS (jakiejkolwiek wersji). Mówią tu o różnicy w FPS rzędu 150%. To żałosne co prezentuje geforce. Dla każdego kto szuka odpowiedzi na pytanie zadane przeze mnie na początku polecam testy na stronie

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20031229/index.html

Słuszny wybór...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi