Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zaniedlugo czyt dzisiaj wieczorem zapodam tutaj pelne testy ECS K7VTA3 rev3.1... Na konfigu testowym DDr samsung333 256mb, Athlon 1800+ AGOIA i GF2 GTS Pro :) A w weekend wrzuce recke tej plyty u Wofka :) Tereaz bym to zrobil ale at school jestem :) Aha po wczorajszym prawie 7000pkt w CCR bez jakiegokolwiek o/c i optymalizacji ustawien jestem z tej plyty zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Zaniedlugo czyt dzisiaj wieczorem zapodam tutaj pelne testy ECS K7VTA3 rev3.1... Na konfigu testowym DDr samsung333 256mb, Athlon 1800+ AGOIA i GF2 GTS Pro :) A w weekend wrzuce recke tej plyty u Wofka :) Tereaz bym to zrobil ale at school jestem :) Aha po wczorajszym prawie 7000pkt w CCR bez jakiegokolwiek o/c i optymalizacji ustawien jestem z tej plyty zadowolony :)

/ja też jestem zadowolony z tej płytki w CCR mam najlepszy wynik w kategorii do 900MHz, a mam tylko Duronka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie ta recenzja - na extremepc.pl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie ta recenzja - na extremepc.pl ?

Tak... bedzie na www.extremepc.pl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki to wynik  :)

Nie pamiętam - poszukaj sobie w tabeli CCR - jest wpisany do bazy (pod nickiem KvM)

http://www.dzikie.net/ccr/wyniki.php?page=13

CCR to bardzo, ale to bardzo wiarygodny test :PP

Nic nikomu nie muszę udowadniać. Mam słabą grafikę, więc na 3Dmarku się nie sprawdzę. Sandra daje wyniku moim zdaniem jeszcze mniej wiarygodne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]A wcale ten stoper to nieglupie rozwiazanie :) Kompresja DVD=>DIVX....

To też tylko jeden z wielu możliwych testów. Istnieją profesjonalne progray, gdzie najsłabszy XP jest kilkadziesiąt procent szybszy od najszybszego P4. Na tej samej zasadzie porównywanie przy kompresji po pierwsze musiałoby dotyczyć tych samych plików, poza tym obarczone jest sprawą wyboru softu kodujacego - na jednej wersji rządzi Athlon, na drugiej P4. Oczywiście porównywanie w ramach jednego producenta jest daleko bardziej sensowne. CCR jest jednak zdecydowanie bardziej uniwersalny niż kodowanie. Co nie zmienia faktu, że rzeczywiście nie jest to sposób na porównywanie komputerów. Ale już ogólne wskazówki co do wydajności tego samego zestawu (po podkręceniu i przed) jak najbardziej może dać (tak samo jaki i Sandra, czy PCMark)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]A wcale ten stoper to nieglupie rozwiazanie :) Kompresja DVD=>DIVX....

dziękuję...propozycja nie była przypadkowa...

niemniej musimy komuś uwierzyć - nie ma co ukrywać, że standardem porównań są np: Sisoft 2001 (mem, cpu, cpu multi, hdd), również PcMark (cpu, mem) - ja postuluję przeprowadzenie tych testów i służę swoimi do porównania!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze najnowsza wersja SpecViewPerf...czy jak to się pisze.

No i jeszcze proponuję kategorie wagowe np do 900MHz, a potem co 100 do 2000 i powyżej 2000MHz ;-)

tylko o czym my rozmawiamy - bo juz straciłem rozeznanie - dalej o tym ECS na kt333? czy tak w ogóle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też tylko jeden z wielu możliwych testów. Istnieją profesjonalne progray, gdzie najsłabszy XP jest kilkadziesiąt procent szybszy od najszybszego P4. Na tej samej zasadzie porównywanie przy kompresji po pierwsze musiałoby dotyczyć tych samych plików, poza tym obarczone jest sprawą wyboru softu kodujacego - na jednej wersji rządzi Athlon, na drugiej P4. Oczywiście porównywanie w ramach jednego producenta jest daleko bardziej sensowne. CCR jest jednak zdecydowanie bardziej uniwersalny niż kodowanie. Co nie zmienia faktu, że rzeczywiście nie jest to sposób na porównywanie komputerów. Ale już ogólne wskazówki co do wydajności tego samego zestawu (po podkręceniu i przed) jak najbardziej może dać (tak samo jaki i Sandra, czy PCMark)

Problem w tym ze CCR za kazdym nacisnieciem "Rozpocznij" pokazuje co innego, raz 7500, potem 8000, 7800, 8500, 8100, 8800 .... na takich samych ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym ze CCR za kazdym nacisnieciem "Rozpocznij" pokazuje co innego, raz 7500, potem 8000, 7800, 8500, 8100, 8800 .... na takich samych ustawieniach.

Rozbieżności owszem są ale nie takie duże. u mnie kilkanaście punktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to informuje wszystkich ze recka bedzie gotowa dopiero jak wc bedzie złożone (czekam na pompki bo mi wysiadla). Juz część recki mam np to że mobo jest dupiato zaprojektowane ;) Wszystkie uzasadnienia, wyniki w benchmarkach, opcja do o/c (a raczej ich brak) i takie tam... recka bedzie full wypas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to informuje wszystkich ze recka bedzie gotowa dopiero jak wc bedzie złożone (czekam na pompki bo mi wysiadla). Juz część recki mam np to że mobo jest dupiato zaprojektowane ;) Wszystkie uzasadnienia, wyniki w benchmarkach, opcja do o/c (a raczej ich brak) i takie tam... recka bedzie full wypas ;)

To daj to co na razie masz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale u mnie to roznica 1000 punktow na takich samych ustawieniach.

wlasnie u siebie tez to zauwzylem czasem mialem nawet 1000 pnkt rooznicy

nawet nie oplacalo sie robic sedniej z 5 wynikow bo czesto ktorys ypadal przerazliwie nisko i zanizal all

a moze to wina p4 ?? bo jak widze ty tez masz

pod xp wachania mam miejsze juz "tylko" okolo 300 pnkt

jush nie wspomne o przerazajaco niskich wynikach mojego zestawu :)

mimo ze inne benchmarki tego nie potwierdzaja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...