Skocz do zawartości
tomcyk

od 1600+ do 1900+ i nic:)

Rekomendowane odpowiedzi

temperatura na moim cpu nie zmienila sie pomimo ze z athlona 1600+ zrobilem z niego 1900+ 9podobnie na plycie)Tzn : CPU 51 st C, a MB 47 st C ........... i tu pytanko czy czasem nie jest to za niska temperatura???????:):):):):):):)-nie myslalem ze zadam to pytanie.

Nie mysle zeby spierdzielil sie czujnik bo go nawet nie tykalem:) ani nic tam nie grzebalem..Jedyne to ostatnio posmarowalem antka pasta-dosc sowicie:)

Ps. Chlodzony titanem ttc-d5tb(4)-3000rpm

Pomoozcie bo nie wiem do kiedy moge krecic:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcyk, na ile mhz go teraz póściłeś?

No i jakie napięcia podnosiłeś i o ile? ( jeżeli w ogóle podnosiłeś )

I ile masz w 3dsmarku?

Może kupię takiego GB, chociaż podobno w przypadku vrx-a to kwestia szczęścia jeśli chodzi o podkręcalność. Ty akurat trafiłeś :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz poprostu zjechany czujnik temp.

Raczej nie. Mojego podniosłem z FSB 133 na 146 i też nie było różnicy w temp. (Idle 41C).

Trochę mnie to zdziwiło i założyłem starego TB 1,33 i puściłem na 140 FSB. Temp. skoczyła z 44 na 47 (Idle).

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ile masz w 3dsmarku?

Może kupię takiego GB, chociaż podobno w przypadku vrx-a to kwestia szczęścia jeśli chodzi o podkręcalność. Ty akurat trafiłeś :) .

nie kwesta szczescia tylko rev.! czyli versji chipsetu KT333!. rev 1.0 jest na pierwszej versji KT333 i nie posiada dzielnika PCI 1/5 co prawda na plycie jest rozpiska ale zworek/DIPów nie ma :)! mozna by wlutowac ludzie wlutowawali w Asusa bodajze A7M266 z ktorym byla taka sama sytulacja! i ponoc to chodzilo 8O . Rev. 1.1 i Rev 2.0 podobno juz maja dzielnik PCI 1/5 i posiadaja nowsza versje chipsetu KT333 czyli KT333CE. Dzielnik wlacza sie automatycznie (chyba po przekroczeniu 152mhz) musialbym zobatrzyc jakas specyfikacje PLLa na danej plycie to bym ci mniej wiecej powiedzial kiedy. Tak wiec jak bedzie kupowal to tylko Rev 2.0

pozdrawiam (i tu znowu sie nasuwa mysl jak nie zrobic jakiejs polskiej www o plytach glownych bo u nas to Tabu!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ile masz w 3dsmarku?

1 Fsb jest na 144 -pci jest na 36lub7 (wiec boje sie o hdd) .Wlasnie nie podnosilem napiecia.....W sumie to moze wstyd sie przyznac ale nie mam pojecia po co sie to podnosi na tak niskim etapie podkrecania????????

2 W 3dmarku 2001 se mialem wyjsciowo (bez niczego ) 2950 3dmarkoow, a teraz mam 3112 3dmarkoow-wiec wynik jest(wszystko za spawa tego hu*owego GF2 mxa400)

3 Stary powiem Ci szczerze ze nie wiem co gadaja o VRX-ach -jak ja go kupowalem jakies 3 tygodnie temu(moze 4) to czytalem same pochlebne opinie , a ta cena juz mnie rozwalila:):):):):)380pln ,,wiec nie myslalem dlugo .I Tobie tez polecam - na prawde warto-qzwa jak z lekramy:):):)

Pozdrawiam

Ps. chlodzenie patrz poczatek:)-temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz poprostu zjechany czujnik temp.

Wiesz co wlasnie nie jestem pewien bo nic tam nie ruszalem a nie krecilem tez tak bardzo jakos --zeby moogl pasc .A tak sam z siebie to nie wydaje mi sieale....nigdy nic nie wiadomo na 100,nie???:)Nie znam sie tak na tym (jeszcze) ale wiekszosc osoob pisze ze to dlatego ze nie podnosilem Vcore-napiecia....(Tak Dokladnie to na co to jest?)

Szczalka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna by wlutowac ludzie wlutowawali w Asusa bodajze A7M266 z ktorym byla taka sama sytulacja! i ponoc to chodzilo

Ja dolutowywałem dip-switcha (właściwie to dokleiłem ale sprawdziłem miernikiem) i nie działało. Na płycie Asus A7N266. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ile masz w 3dsmarku?

nie kwesta szczescia tylko rev.! czyli versji chipsetu KT333!. rev 1.0 jest na pierwszej versji KT333 i nie posiada dzielnika PCI 1/5 co prawda na plycie jest rozpiska ale zworek/DIPów nie ma :)! mozna by wlutowac ludzie wlutowawali w Asusa bodajze A7M266 z ktorym byla taka sama sytulacja! i ponoc to chodzilo 8O . Rev. 1.1 i Rev 2.0 podobno juz maja dzielnik PCI 1/5 i posiadaja nowsza versje chipsetu KT333 czyli KT333CE. Dzielnik wlacza sie automatycznie (chyba po przekroczeniu 152mhz) musialbym zobatrzyc jakas specyfikacje PLLa na danej plycie to bym ci mniej wiecej powiedzial kiedy. Tak wiec jak bedzie kupowal to tylko Rev 2.0

pozdrawiam (i tu znowu sie nasuwa mysl jak nie zrobic jakiejs polskiej www o plytach glownych bo u nas to Tabu!)

No to muszę cię zmartwić, zobacz porównanie płyt na kt333 na tweaku i powększ zdjęcie GB. Koło proca masz napisany rev. płyty. Ten egzemplaż szedł max na fsb 140 :cry: . Tak więc ciągle się zastanawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...