o92 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 mam małe pytanko. Mam sieć w domu (SDI, freesco, hub i 2 kompy) Chciałbym podpiąć 1 dodatkowy komp - ale nie ciągnąc kabelka (mam już dosyć wiercenia podłóg, ścian itp :) Nie chcialbym inwestować w routerki, karty, antenki itp. To tyle słowem wstepu. Teraz tzw. "klu" ;-) Czy istnieją takie urządzonka, jedno - które można by wpiąć w RJ45 w hubie, i drugie które by się wpinało w RJ45 w karcie sieciowej - tak aby niejako symulowały kabelek UTP? (nazwijmy to radiowy kabel UTP?) No a skoro juz zaczałem liste zyczeń - to najlepiej żeby fale mogły przenikać przez ściany - zasięg około 10 metrów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Tez bym chcial takie cos. Pozostaje Ci raczej tylko Wireless LAN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 access point i karta wi-fi zalatwią sprawe. na tyle tanie to juz jest ze spokojnie mozna sobie taki zestaw sprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o92 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 hm... no mimo wszystko 20 m kabelka w porownaniu do AP i karty WiFi to spora różnica w cenie :) ale tak sobie myślę - no to może jakieś takie cudo, co podłączałoby sie do prądu do gniazdek? (sieć w sieci energetycznej?) kiedyś chyba widziałem takie ustrojstwo na allegro (ale mogę się mylić)... a może macie jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
never Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Są urządzenia wykorzystujące sieć energetyczną do komunikacji między komputerami, ale obawiam się, że może to być droższe od zestawu AP+kartaWiFi. Na pewno nie możesz jakoś przeprowadzić tam kabla? Dla chcącego nic trudnego... To będzie na pewno najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...