zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 zaczolem robic blok wodny, powiem tyle ze bedzie wymiatal, u podstawy bedzie mial wymiary 50x50 mm, u gory 80x50mm i bedzie wysoki na 44 mm, powierzchnia oddawania ciepla - ponad 150 000 mm^2. Jak sie sprawdzi to opatentuje moj projekt. :P . aha nie bedzie zapinki ze wzgledu na znaczny ciezar ,bedzie przykrecony na 4 sruby bezposrednio do plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jak skończysz zapodaj jakieś zdjęcia i wyniki testów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 ja mam blok ktory jest poosty w srodku otwoor ma wymiary 45x45 milimetrow nie ma ostych rogow tylko delikatne zakola czyli cieplo ze spodoo przekazywane jest odrazy do wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 wlasnie sie tak zastanawiam bo mam blok od mate i roznica temp. miedzy woda a procesorem jest 4*C, a blok mate-go ma jakies 9000 mm^2, moj bedzie mial 150000 mm^2 i przy duronie ile to zmieni?, chyba ze bedziew to lepszy piecyk z peliterem naprzyklad, to moze bedzie lepiej. Hmmm to bede mial blok od mate (porzadnie lutowany - nie klejony) do odsprzedania jak skoncze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A jak ten projekcik z Chip'a?! Radiator obudowany miedzią wydaje się być ciekawym pomysłem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 nie mysl ze ide na latwizne i obuduje jakis miedziany cooler. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Ale czy ktoś jeszcze to robił?! Chciałbym wiedzieć jaki to daje osiągi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 gdzies widzialem na sieci jak ktos tak zrobil, obudowal taki pokaznych rozmiarow radiator miedziany i chyba nawet bylo to wydajne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Cytat A jak ten projekcik z Chip'a?! Radiator obudowany miedzią wydaje się być ciekawym pomysłem... ja zrobilem taki blok ok poltora roku temu, okleilem radiator titana plytkami miedzianymi, lezy teraz sobie w szafie poniewaz mial cienkie mocowanie i rozwalilem nim 2 procki (durony) ale sprawowal sie niezle mysle zeby teraz go troche zmodyfikowac i sprawdzic jak sogie daje rade z nowymi prockami (chce od spodu dokleic plytke miedziana) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Ja myślę, że wypadałoby poświęcić na niego jakiś niezły, duży miedziany radiator to może być całkiem wydajny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Cytat zaczolem robic blok wodny, powiem tyle ze bedzie wymiatal, u podstawy bedzie mial wymiary 50x50 mm, u gory 80x50mm i bedzie wysoki na 44 mm, powierzchnia oddawania ciepla - ponad 150 000 mm^2. Jak sie sprawdzi to opatentuje moj projekt. :P . aha nie bedzie zapinki ze wzgledu na znaczny ciezar ,bedzie przykrecony na 4 sruby bezposrednio do plyty.a ile to to ma wazyc? 1 czy 1,5kg :] ? jak zrobisz to zwaz, zroob zdjecie i opchwal sie :] ps. nie lepiej zostac przy obecnym bloku i dolozyc termomodul? ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Cytat Cytat zaczolem robic blok wodny, powiem tyle ze bedzie wymiatal, u podstawy bedzie mial wymiary 50x50 mm, u gory 80x50mm i bedzie wysoki na 44 mm, powierzchnia oddawania ciepla - ponad 150 000 mm^2. Jak sie sprawdzi to opatentuje moj projekt. :P . aha nie bedzie zapinki ze wzgledu na znaczny ciezar ,bedzie przykrecony na 4 sruby bezposrednio do plyty.a ile to to ma wazyc? 1 czy 1,5kg :] ? jak zrobisz to zwaz, zroob zdjecie i opchwal sie :] ps. nie lepiej zostac przy obecnym bloku i dolozyc termomodul? ? nie, bo podnioslo by to temp. cieczy, a chlodze nia jeszcze grafike i hdd 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Nie moge sobie przypomniec gdzie widzialem projekt bloku. Byla to dziwna konstrukcja i powierzchnia oddawania ciepla byla nedzna. Ale wynik za to rewelacyjny maks 3 stopnie powyzej temp otoczenia ! Proc jakis AXP podkrecony byl. Gosciu C/W oszacowal na 0.074 jezeli dobrze pamietam. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 pozyjemy zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat Nie moge sobie przypomniec gdzie widzialem projekt bloku. Byla to dziwna konstrukcja i powierzchnia oddawania ciepla byla nedzna. Ale wynik za to rewelacyjny maks 3 stopnie powyzej temp otoczenia ! Proc jakis AXP podkrecony byl. Gosciu C/W oszacowal na 0.074 jezeli dobrze pamietam. Pozdro Dexter Dużo podobnych projektów jest na www.overclockers.com ja będę ubudowywał jakiś mały radiator (raczej "zamykał" zatyczką na rurę miedzianą) a jakie efekty będą to dam znać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...