pawel1207 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 http://www.yoper.com/index.php w zasadzie to chcialem zapytac czy mieliscie doczynienia z ta dystrybucja ponoc ten linux niezle "zasowa " np w stosunu do debiana czy ktos mial z nim jakies doswadczenia ? w sumie z tego co wyczytalem na forum YOPERA to jest on znaczne szybszy od innych dystrybucji niemiej moze ktos z was mial jakies doswiadczenia akurat z ta konkretna dystrybucja i muglby sie podzielic wrazeniami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 W jakim sensie znacznie szybszy? Optymalizacje podczas kompilacji pakietow stosuje wiele dystrybucji i sa tylko pewne tricki (w stylu prelinking) pozwalajace na jakies tam przyspieszenie pracy systemu. Pewnych granic wydajnosci nie da sie przeskoczyc i zadna popularna czy mniej popularna dystrybucja Linuksa nie oferuje tutaj niczego, czego by sie nie dalo zrobic a innej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 W jakim sensie znacznie szybszy? Optymalizacje podczas kompilacji pakietow stosuje wiele dystrybucji i sa tylko pewne tricki (w stylu prelinking) pozwalajace na jakies tam przyspieszenie pracy systemu. Pewnych granic wydajnosci nie da sie przeskoczyc i zadna popularna czy mniej popularna dystrybucja Linuksa nie oferuje tutaj niczego, czego by sie nie dalo zrobic a innej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1207 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 hmm w jakim sensie jest szybszy ? (moze potrzebuje mniej cykli po prostu :) )nie wiem dlatego pytam przeciez w zyciu nie mialem doczyniena z ta dystrybucja wlasnie zakladajac ten watek prubuje sie czegos wiecej o tym dowiedziec jakby na to nie patrzec nie oplacalo by mi sie rozbrajac obecnego systemy aby sprawdzic yopera niemniej mozliwe ze ktos go juz urzywal to moze by sie podzielil wrazeniami co jest w nim tak "cudownego" a co do optymalizacji hmm cierzko wyczaic mozliwe ze jedyna roznica jest przekompilowanie "wszystkiego" pod 686 i to wszystko w takim wypadku zysk byby mizerny niemniej na forum yopera wiekszosc sie zachwyca jego "predkoscia" wiec po prostu pytam czy ktos z tym "cudem " mial doczyniena pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ja własnie sciągam Yopera widziałem go bardzo miły widok dla oka :) i szybko chodzi klikasz okno szybko sie otwiera foldery itd naprawde szybki system w działaniu nic wiecej nie moge powiedziec bo jeszcze nie testowałm osobiście przetestuje dzisiaj może to coś wiecej napisze a wygląd jest i tu http://www.yoper.com/screenshots.html , a możecie go mieć z http://ftp.gwdg.de/pub/linux/yoper/yos-i68...686-2.1.0-4.iso http://gd.tuwien.ac.at/opsys/linux/yoper/y...686-2.1.0-4.iso. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ladnie wyglada to sciagam... kocham to :D przeciez tak moze wygladac kazda dystrybucja. no, moze nie bedzie miala wielkiego Y na tapecie. poza tym jak im zalezy na szybkosci to czemu daja kde? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 na 120% nie bedzie szybsze od gentoo ze stage1 :D. System wstawał mi w 13 sekund, KDE w 8 ale to juz inna historia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 a ja go próbowałem zainstalować i mi wyskakiwał błąd "no linux partiiton slected czy cos takiego " i co ja mam zrobić !! ;/ zawsze niefart :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 instaluj wg manuala. pewnie glownej nie wybrales -> "/" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Jakto niekumama :D jak to zrobić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 a bo ja wiem ;) nie uzywam instalatorow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 :D już wiem wystraczy podczsa wybrou partucji home niewybierać żadnej i dać cancel. potem jak program coś sie pluje ze niewybrano partucji i czychemy jeszcze raz to dałem ok i mam znó to samo okienko wybrałem dysk i juz :) niedopracowny ten istalator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Why sie tak wszyscy tym Yoperem zainteresowali ? Wypusci ktos jakas distro, da fajny slogan ze to niby pod i686 kompilowane i optymalizowane i juz jest fajnie. Zastanawiam sie ile to ma dziur i niespelnionych zaleznosci miedzy libami :D IMHO wole slackware przynajmniej wiem co chce w nim polepszyc, nikt mnie nie uszczesliwia na sile. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Ale jest faaajny niedział mi neo bo kernela nieumiem zaisntalować niedziałja mi dyski fat 32 niewiem czmemu. a tak ogólnire to fajny jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 rzeczywiscie jest faaajny :D ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paool Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 :D już wiem wystraczy podczsa wybrou partucji home niewybierać żadnej i dać cancel. potem jak program coś sie pluje ze niewybrano partucji i czychemy jeszcze raz to dałem ok i mam znó to samo okienko wybrałem dysk i juz :) niedopracowny ten istalatorwystarczy czytac dokladnie i wszystko jest tam napisane, instalator jest w porzadku ale jak sie robi na szybko i nie czyta komunikatow to takie sa efekty... :] dla mnie bomba ten Yoper, nie wiem, spodobal mi sie :) na razie uzywalem mdk i slacka a yop to takie cos pomiedzy nimi, w sam raz dla mnie na takim poziomie na jakim teraz jestem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 proste pytanie - co ma Yoghurt czego nie maja inne dystrybucje? :) tez jest na rpm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Yak to co? Wielkie wspaniale kolorowe swiecace Y na pulpicie... LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ale jest całkiem szybki i mi sie podboa nawet. Dla początkujących jest dobry bo zmusza do uczenia się:) a gentoo też jest takie?? bo dzieki kompilacji jest bardzo wydajne ale czy jest ąłtwe w obsłudze i ma kde?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paool Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 proste pytanie - co ma Yoghurt czego nie maja inne dystrybucje? :) tez jest na rpm? ma najlepsze rzeczy pozbierane z roznych distro ;) chocby apt get z debiana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Fedora Core też ma apt'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paool Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 no ale to taki przyklad przykladowy :P fajne jest tez to ze oblsuguje paczki z roznych systemow :) no nie wiem, mi sie podoba i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Paczki z innych dystrybucji chyba.... Bo watpie zeby porty z *BSD obsluzylo albo z QNX pakiety hehehe A tak wogole to co to za wyznacznik systemu - obsluga paczek z innych distro ? Ja u siebie instaluje wszystko ze zrodelek i nie zwracam na takie ciach!ly uwagi bo to nieistotne. A zrobic sobie rpm, deb lub tgz to zaden problem. Dystrybucji nie powinno sie oceniac po takich rzeczach... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paool Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Paczki z innych dystrybucji chyba....no przeciez wiadomo co mialem na mysli :P ja tam nie wiem po czym sie ocenia ale mi sie podoba i poki co ja tu zostaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 jak kto lubi, ja tam lubie sprawdzone metody i dojrzale piwo :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Ktoś pamięta jak sie nazywala ta mała dystrybucja zajmująca ok 300mb zrobiona na Slacku, nazywała sie jakoś na V... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Vector? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 http://slax.linux-live.org/?lang=pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 http://slax.linux-live.org/?lang=pl ?http://slax.linux-live.org/?lang=pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Mam problem jak instlauje kadu ze zrodel to mam cos takiego : root@localhost kadu # make cd . && /bin/sh /home/bartek/kadu/admin/missing --run aclocal-1.6 /home/bartek/kadu/admin/missing: line 46: aclocal-1.6: command not found WARNING: `aclocal-1.6' is needed, and you do not seem to have it handy on your system. You might have modified some files without having the proper tools for further handling them. Check the `README' file, it often tells you about the needed prerequirements for installing this package. You may also peek at any GNU archive site, in case some other package would contain this missing `aclocal-1.6' program. make: *** [aclocal.m4] Error 1 SKad moge sciagnac aclocal niemoge tego znalezc. jak ktos wie to niech da mi linka albo przesle na maila chomikx@o2.pl Sora za pisownie ale nima polskich znakow na Yoperze a przynajmniej niewiem jak je wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...