Kamilek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Zamierzam kupić dysk.Nieduży 40-60 GB.I zauwazyłem coś takiego.W tej samej cenie mogę kupic albo 40 Gb 7200 albo 60 Gb 5400.Co wybrać ?? Kiedy widać różnicę podczas pracy tych dysków ?? Pozdro.Kamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 a do czego bedzie ten dysk, system/dane/"przenosny" ?? <edit> Moze to cos wyjasni: http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=barracuda_vs_u6 (tylko przeczytaj kometarze :wink: , artyk ma swoje - ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Będzie to jedyny dysk w kompie.Nie będzie przenoszony.Będą na nim system i dane :) Czy prędkość rpm ma znaczenie dla fps gier,włączania systemu,kopiowania ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 no oczywiscie!!!! Jak wiadomo na HDD jest plik wymiany, co oznacza ze jezeli braknie pamieci komp trzyma "dane" na dysku, wiec potrzeba szybkiego HDD aby dane dostarczane byly plynnie :wink: <edit> Moze powiem tak : Ja zmienialem staruszkiego 15GB Seagate 5400 na maxtora 60GB 7200 roznica byla widoczna :wink: ale to tylko moje zdanie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 kamilek weź moze dozbieraj i kup sobie 80gb barake 7200rpm.Cicha i szybka jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ech ten dysk 60 gb 5400 jest od kumpla wiec wszystko by poszło szybko.Ale jak tak mówicie to chyba kupie 7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 no dobra a jeszcze "pochwal sie" za ile mozesz miec ta 60 a za ile ta 40..wtedy moze to ulatwi decyzje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 60 5400 i 40 7200 są w tej samej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekatorus Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Nie rozumiem nad czym Ty sie zastanawiasz! Mam dysk 5400 na backup'y, kiedys śmigał w starym kompie i normalnie tragedia w porównaniu z dobrym 7200! Ja bym nie miał wątpliwości... Na backup'y, to co innego, tu się pojemność liczy, a szybkość można przeboleć jakoś:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Bierzta 7200, będzie szybciej :D Ale nigdy WDeków, chyba że chcesz się wady słuchu nabawić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Dokładnie :) róznica pomiędzy 5400 a 7200 jest kolosalna - praktycznie 2x dysk jest szybszy ... jeszcze dobry czas - bufor i elegancja-francja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 kup samsunga 7200obr cichy i zimny a nie jak barracudy i maxtory grzejniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 kup samsunga 7200obr cichy i zimny a nie jak barracudy i maxtory grzejnikiBUHAHAHAHAHA to tos dal po-rade :lol: kup samsunga to zadwa miechy bedziesz musial wymieniac :lol: :lol: :lol: (mam przypadek ze 3 HDD sie tak rozsypaly :? ) ....grzejniki..... to co procka tez nie zmieniasz z P166 na nowszy bo te sie grzeja mocniej ?? :lol: <edit> 8 pkt. kary .... to ja juz nic nie mowie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 jako jedyny do kompa to imo 7200 only.. btw. nowsze 5400 są równie szybkie jak starsze 7200 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...