kamilllo Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Witam http://allegro.pl/show_item.php?item=32627968 Czy odblokowanie procesora w taki sposób jak opisywany na powyższej aukcji jest możliwy? Pozdrawiam kamilllo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 tak, jest możliwy. To samo możesz zrobić np. ołówkiem (najlepiej żeby pisało na nim grafit, prawie kazdym można i się uda) albo kup na "rynku kalkulator i tam tesz są takie gumeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Napewno z takiego który przewodzi prąd. A tak na poważnie to nie wiem bo nie widziałem ich z bliska ale możliwe że z magnesu (np. takiego płaskiego na lodówke, jest giętki i ładnie się go tnie, powinien wystarczyć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penti Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Mnie coś ten gościu nie przekonał. Czy te gumki nie bedą łaczyć wszystkich mostków. Pozatym żeby przewodziły prad musiały by być dobrze dociśniete do procka, a nie jaką tam taśmą :/ Ja tam czekam - w przyszłym tygodniu w sklepie elektycznym w moim mieście ma sie pojawić lakier i wtedy połącze mostki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 nie warto dawać 10zł za igłe, spinacz biurowy i kilka "gumeczek". Taki sam efekt za dormo można mieć używając zwykłego ołówka albo kupić lakier na bazie srebra i wtedy połączyć mostki. To będzie o wiele lepsze i pewniejsze od tych "gumek" Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 bylo juz kilka razy to raczej badziew ze wzgledów przewodzenia trzeba je mocno docisnac i nie zawsze dziala ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 i oczywiscie jak proc jest z tego roku albo konca ubieglego to mozesz sobie go na tych gumkach co najwyzej powiesic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 zastanawia mnie tylko z jakiego materialu sa zrobione te "gumeczki" ^^ To są takie gumeczki, jak w gumowych klawiaturach w kalkulatorach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilllo Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 To że takie coś (łączenie, tudzież przecinanie mostków) działa wiem. Chodziło mi o to czy poniższe informacje są prawdziwe: "Athlon XP Thorton 2000+ - 2400+ - łatwo go odróżnić po brązowym laminacie i prostokątnym kształcie rdzenia - odblokujesz mnożnik i dodatkowy cache L2 512kb i będziesz miał pełnowartościowego Bartona!! " Można łącząc mostki odblokować cache? Pozdrawiam kamilllo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 czytaj wszystko dokładnie Z racji tego, że konstrukcja Thortona niczym nie odbiega od konstrukcji jego większego brata Bartrona, możesz za pomocą Gumeczki przerobić na go na Bartrona. Co to znaczy? Po założeniu Gumeczki uwalniasz w nim resztę dostępnej pamięci L2-CACHE z 256KB na 512KB. Oprócz tego twój Thorton będzie taktowany nie jak dotąd na magistrali 266MHz tylko na 333MHz!!! Aby tego dokonać nie musisz już niczego zmieniać w BIOSie, komputer rozpozna go automatycznie jako Bartron!!! W tym CPU możesz również odblokować mnożnik i tym zwiększyć jego moc obliczeniową!!! UWAGA>> Wszystkie Thortony/Bartrony po 46.tygodniu jego produkcji i wiekszość po 39.mają blokadę nie do obejścia!!! tak to prawda Thortona do się przerobić na Bartona ale nie każdego. Wszystko pisze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 To że takie coś (łączenie, tudzież przecinanie mostków) działa wiem. Chodziło mi o to czy poniższe informacje są prawdziwe: "Athlon XP Thorton 2000+ - 2400+ - łatwo go odróżnić po brązowym laminacie i prostokątnym kształcie rdzenia - odblokujesz mnożnik i dodatkowy cache L2 512kb i będziesz miał pełnowartościowego Bartona!! " Można łącząc mostki odblokować cache? Pozdrawiam kamilllo no pewnie, o to w tym biznesie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mslazi Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Powiem tyle W Thortonie mozna odblokowac pozostale 256KB tylko czasami to H*j nam da jak jakas jego czesc jast uszkodzona i zamiast poprawic to tylko popsujemy efektywnosc dzialania proca. Uszkodzona czesc bedzie generowac bledy - a zdzrzaja sie takie wersje Thortona - w wiekszosci sa to pierwsze tygodnie jego produkcji. (Mial byc Barton mial uszkodzona czesc pamieci to mu ja obcieli i jest Thorton) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Szkoda że mojego bartka nieda się tak odblokować :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Szkoda że mojego bartka nieda się tak odblokować :( Tak czyli jak? chodzi Ci o mnożnik? Zawsze możesz jeszcze podnosić FSB i v-core :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Na samym fsb i Vcore daleko nie zajedziesz, prędzej zajeździsz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Nie wiem jak to jest w bartonach a np. drutem? 3200+ nie wystarcza Ci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Nie wiem jak to jest w bartonach a np. drutem? 3200+ nie wystarcza Ci? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Ja raczej wiem, że Bartony po 39tygodniu produkcji są zablokowane NA AMEN.. nic ich nie odblokuje.. czy się myle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 no na nf2 to chyba nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Logan"]no na nf2 to chyba nic.Co przez to rozumiesz. czyli na innym chipe pł. głównej dałoby się? oj coś kręcisz:) Jeżeli jest zablokowany fizycznie przez AMD na amen, to jest na amen.. i nawet chipset VIA KT 1000milon tysiecy by tego nie zmieniło. Sorka za taki przykład, ale ja już wszystkiego i na wszystkim próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Logan"]no na nf2 to chyba nic.Co przez to rozumiesz. czyli na innym chipe pł. głównej dałoby się? oj coś kręcisz:) Jeżeli jest zablokowany fizycznie przez AMD na amen, to jest na amen.. i nawet chipset VIA KT 1000milon tysiecy by tego nie zmieniło. Sorka za taki przykład, ale ja już wszystkiego i na wszystkim próbowałem. Chodziło mu raczej o to, że na nf2 można swobodnie kręcić magistralą nawet przy zablokowanym mnożniku (dzięki blokadzie PCI/AGP)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 chodzilo mi o to ze mozna procka przerobic na mobile i zmieniac mnoznik programem spod windowsa, ale ten program sie zawiesza pod nf2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Powiedz mi jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 na nf2 nie działa myk przerobienia durona/athlona XP na Mobile bo chipset nie umożliwia zmiany mnożnika spod windowsa np. na KT600 ta sztyczka działa natomiast na NF2 nie. Łapiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _PL4Y3R_ Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ja to bez problemu zrobilem olowkiem w durniu i thortonie zakleilem tasma i smiga ale lepszy niz olowek i ta gumka bedzie electron... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 zaraz bo sie pogubilem myslalem ze tylko mnoznika nie mozna odblokowac w nowych seriach ale cache chyba dziala nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Tu nie chodzi o serie a bardziej o tydzień produkcji procesora żeby odblokować cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 i skad mam wiedziec ktory tak a ktory nie? te po 39tyg 2003 nie ? to by troche padacznie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Ehhh ja mam taki problem mam proca o oznaczeniu AXDC2000DUT3C1027086240459-AQ2FA0341XPMW czyli jak się domyślam tydzień produkcji 41 wiec mnoznik zablokowany L2 256 wiec troche mało wie ktos moze jak odblokować mnoznik i L2 512?? I jescze jedno na razie idzie mi stabilnie na 188*12,5 na napięciu 1,8V i jest to napięcie największe jakie mogę ustawic na mojej płycie. Pytanie brzmi czy jak zmienię płytę np. na ABITA NF7-SL przy większym napięciu pójdzie lepiej??!! Jak ktos wie to niech podpowie bo bardzo pilnie potrzebuje.,.. Pozdro..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...