DomanR Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jak uważacie? Czy warto dokładać te 100-150zł do wersji Pro? Z tego co widziałem (na www.benchmark.pl) wersja Pro nie jest aż tak dużo szybsza od zwykłej (a tą pewnie da się jeszcze trochę podkręcić). Może ktoś znalazł inny test-porównanie tych Radków? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jak uważacie? Czy warto dokładać te 100-150zł do wersji Pro? Z tego co widziałem (na www.benchmark.pl) wersja Pro nie jest aż tak dużo szybsza od zwykłej (a tą pewnie da się jeszcze trochę podkręcić). Może ktoś znalazł inny test-porównanie tych Radków?Z wersjami bez pro jest tak samo jak z OEM w innych kartach. To pamieci slabsze, to bez radiatorow, to taktowania nizsze. Stad potem te nizsze ceny. Pro ma slaba wydajnosc wiec co dopiero zwykly R9000 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mam PRO lecz nie mialem okazji przetestowac zwyklego. Na tym konfigu co w sigu mam 5500 Markow. Lecz proc ogranicza ta karte to wiem napewno bo na niepodkreconym procu mam o 400 Markow mniej. Podkrecanie karty nic prawie nie daje. Nie pamietam jakie taktowanie ma zwykly Radek jak zapodasz to moge karte "odkrecic" do tych wartosci i podac wynik. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jesli dorwiesz R9000 na 4ns to bedzie cool moje Hynixy 4ns chodzily na 590mhz!. A co do samego radiatora to nie mow ze u ciebie w domu sie nie znajdzie jakis fan u mnie jest ch pelno :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Wersja bez PRO ma 250 rdzeń i 200 pamięci (400 efektywne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Według mnie to zależy od pamięci jeśli ten zwykły ma 5ns to można dołożyc a jak 4ns to niewarto . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zwykły ma 250 (rdzeń) i 200 (pamięci). Jedno jest pewne, że zwykłe 9000 nie mają wentylatorków - same radiatory. Wiec jakby dołożyć do nich wentylator, to mażnaby chyba wiele z nich wycisnąć. Ale to tylko teoretycznie, a jak by było w praktyce to jestem ciekaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zwykły ma 250 (rdzeń) i 200 (pamięci). Jedno jest pewne, że zwykłe 9000 nie mają wentylatorków - same radiatory. Wiec jakby dołożyć do nich wentylator, to mażnaby chyba wiele z nich wycisnąć. Ale to tylko teoretycznie, a jak by było w praktyce to jestem ciekaw. Według ATI nawet wersja pro powinna być bez wiatraka, a poza tym kręceni GPU nie ma snesu - kręcenie pamięci tu jest istotne. No właśnie czy ktoś kręcił te pamięci? Na ile się udało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Niestety do tak niskich wartosci nie moge odkrecic bo cos sie pier.... Winda wywala mi blady jak ruszam czestotliwosciami pamieci przez Rage3DTweak Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Według mnie to zależy od pamięci jeśli ten zwykły ma 5ns to można dołożyc a jak 4ns to niewarto . chyba odwrotnie jak 9000 ma 4 ns to wato go lykac a jak 55ns to warto dolozyc do 9000Pro , ktory ma 3,6 ns ja w moim powercolorze mam 5352 3dmarków na niekreconej karcie i durniu 1330 10x133 ... na athlonie pewno bedzie wiecej ale nie wiem o ile ....250/400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zwykły ma 250 (rdzeń) i 200 (pamięci). Jedno jest pewne, że zwykłe 9000 nie mają wentylatorków - same radiatory. Wiec jakby dołożyć do nich wentylator, to mażnaby chyba wiele z nich wycisnąć. Ale to tylko teoretycznie, a jak by było w praktyce to jestem ciekaw. Według ATI nawet wersja pro powinna być bez wiatraka, a poza tym kręceni GPU nie ma snesu - kręcenie pamięci tu jest istotne. No właśnie czy ktoś kręcił te pamięci? Na ile się udało? Krecilem, mam 3.6ns hynixy, wykrecilem ja na 300/600mhz (jak w opisie)i mam na tym 5487markow, po podkreceniu procka do 1ghz (fsb 210:-) i taktowaniu nominalnym mam 5527 a po dokreceniu rdzenia na 300/550 mam 5651. Mysle ze warto ac 150zl wiecej gdyz: wersji 9000 nie podkrecisz do wersji pro bo pamieci wysiada (max 450mhz) czyli 100 mniej niz w wersji pro. Przy prockach 1ghz roznica moze nie duza miedzy v. pro a zwylkym r9000 ale za to po zmianie procka na 1.5Ghz> odczujemy kopa i roznica sie zwiekszy.......A po zaloaeniu radiatorow na pamieci , powinny chodzic na 620mhz > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...