Skocz do zawartości
Włodi

Geforce 6200

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Mam pytanko: czy mój kumpel może zmienić bios na karcie GeForce 6200 Gigabyte GV-N62128DP na 6600? Jeśli tak, to gdzie mogę znaleźć odpowiedni bios do tej karty? czy ten z GeForca 6600 Gigabyte GV-N66128DP będzie odpowiedni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. Mam pytanko: czy mój kumpel może zmienić bios na karcie GeForce 6200 Gigabyte GV-N62128DP na 6600? Jeśli tak, to gdzie mogę znaleźć odpowiedni bios do tej karty? czy ten z GeForca 6600 Gigabyte GV-N66128DP będzie odpowiedni?

1585463[/snapback]

ale jesli nie udało ci sie odblokowac TMU to bios od 6600 nic nie da, bedziesz miał 6600 z 4x1 potok :] czyli tak samo jak 6200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HiS

Mylisz sie.

1. Odblokowuje sie potoki nie TMU. Lecz bez dodatkowych jednostek ROP.

2. 6600 Posiada dodatkowo HDR i kompresje danych.

3. Jest na rynku Gf6600le posiadajach architekture 4x1 z tymi technologiami.

Ps.

Podrzuc wyniczki z markow ze swojgo sprzetu. Please.

Edytowane przez culmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Bardzo potrzebuje biosu do "winfast'a 6600 128mb 128 bit", z pamieciami Hynix 3,6. Jakby ktos taki bios posiadal to prosze o przeslanie go na mail kaykay@o2.pl Bede bardzo wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HiS

Mylisz sie.

1. Odblokowuje sie potoki nie TMU. Lecz bez dodatkowych jednostek ROP.

2. 6600 Posiada dodatkowo HDR i kompresje danych.

3. Jest na rynku Gf6600le posiadajach architekture 4x1 z tymi technologiami.

Ps.

Podrzuc wyniczki z markow ze swojgo sprzetu. Please.

1586240[/snapback]

tak czy siak, gość nie odblokuje tych "potoków" wgrywajac bios od 6600 ... jesli riva tuner tego nie zrobi to nic i nikt :]

tym bardziej ze gf 6200 od GB jest niemodowalny ze względu na nowy mostek,

WinFast'y TD na szczęście to inna historia :D

"Podrzuc wyniczki z markow ze swojgo sprzetu. Please"

nie ma sprawy :) właśnie pościągałem 3Dmark03-05 , zrobie testy i wkleje ORB'y

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe

I znow troszczke inaczej.

Nowsza rawizja rdzenia jest poprostu ukladem 4x1; a nie odpadem po 8x1

ktore poprostu "nie wyszly" lub zostaly zakwalifikowane na 6200 ze wzgledu na popyt. Nie zmienia to faktu ze wykozystujac kompresje danych 6600LE jest szybszy od 6200 oraz ma HDR ktory dziala na niej tak szybko ze lepiej go wylaczyc.

Ale ok juz nie bede sie czepial. :wink:

Wyniki markow sa mi potrzebne do malego porownania.

Chwilowo mam cienki sprzet. :sad: Athlona 1,1@1,265 i 1GB ocz BH5 na nf7 i 6200@6600

zastanawia mnie czy znow pakowac sie w socket A i brac proca jakiegos czy jednak dozbierac kasy i brac cos lepszego.

Sperzet z siga jest troskze nieaktualny :-|

Edytowane przez culmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zielonego pojecia.

Sprobuj manualnie zainstalowac stery i wybrac ze instalujesz 6600.

Mozliwe ze zadziala. A biosa w przypadku niemodowalnej karty bym nie zmianial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tych co dalej maja chętke kupić modowalnego 6200 AGP

,w poniedziałek zamówiłem 6200 WinFast AGP 400zł dla kuzyna.

godzinke temu otrzymałem za pobraniem (12zł) poczuszke, z ciekawosci sprawdziłem modowalnosc prog. riva tuner... i oczywiście 8x1 :)

gorąco polecam WinFasta - to juz druga tego typu karta która jak po maśle zmodowałem na 6600 .

http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p

opis modu (działa oczywiscie z AGP)

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...abyte_6200.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zamierzam sobie kupić kartę:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59874745

i mam pytanko czy opłaca się ?? wydaje mi się że warto ale może mi się tylko wydawać :D A cha i najwarzniejsze czy w powyrzszej karcie można zmienic biosik na ten zkarty pomiższej ??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59875781

Bo mam małe wątpliwości w tej 6600 są DDR3 nie ma to wpływu ?? niechciałbym ryzykować.

zgóry dzięki za pomoc :D

Edytowane przez dylek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HiS

to co napisales to znaczy ze mam kupic tą GALAXY 6600GT 128MB DDR3 ale pytam się czy w tej słabszej moge wgrac bios z GALAXY 6600GT 128MB DDR3 ??

1588077[/snapback]

ale no co to da ?? 6200 jest fizycznie słabsza i flash biosu nic tu nie pomoże. tym bardziej w galaxy nie odblokujesz potoków to nie winfast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki, a w tej juz bede mogł polepszyc wydajność ??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59039935

amoze w tej:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59729293

albo ta :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60129749

Edytowane przez dylek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki, a w tej juz bede mogł polepszyc wydajność ??

1588140[/snapback]

w żadnej z tych - sa to 64 bitowe karty :/

jedyna modowalna karta 6200 na 6600 z portem AGP to winfast A6200TD 128bit

400zł + 12zł pobranie (realizuja zamówienie do 2 dni roboczych)

http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tych co dalej maja chętke kupić modowalnego 6200 AGP

,w poniedziałek zamówiłem 6200 WinFast AGP 400zł dla kuzyna.

godzinke temu otrzymałem za pobraniem (12zł) poczuszke, z ciekawosci sprawdziłem modowalnosc prog. riva tuner... i oczywiście 8x1 :)

gorąco polecam WinFasta - to juz druga tego typu karta która jak po maśle zmodowałem na 6600 .

1587914[/snapback]

HiS 4x2 <_< Pozatym to ip tak loterai..albo dostaniesz albo nie..przeca mogą wysłac niemodowalnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HiS 4x2  <_< Pozatym to ip tak loterai..albo dostaniesz albo nie..przeca mogą wysłac niemodowalnego.

1588235[/snapback]

nie ma czegos takiego jak 4x2 ... (8x1)odblokowuje sie potoki nie TMU, tylko ze bez dodatkowych jednostek ROP

jesli chodzi o winfasta 6200 TD jest to celowa polityka producenta.

dziwny zbieg okoliczności ze nikt jeszcze nie skarzył na brak mozliwosci moda w tych kartach, no i ze to druga karta zakupiona (jedna moja druga kuzyna) w której bez problemu riva odblokowałem potoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie Arctic Silver 5 naprawde najlepszy spisal sie na medal. Wczesniej na mx-1 67C idle (choc pewnie byl zle nalozony) a na as5 odrazu 54C idle. Tak wiec powrocilem do oc. oczywiscie standardowe chlodzenie:

3dmark01 z 15k doszedlem do 16k

3dmark03 z 7200 doszedlem do ponad 7500

3dmark05 z 3000 doszedlem do ponad 3100

testy na taktach 530(czasem 540)/660(raz 670)

jest jeszcze troche zapasu sprobowalem 550 i przeszlo ten test w sterownikach, tylko musze wycisnac tez wiecej z memków, dlatego niedlugo bedzie na nie nakierowane jakeis 80x80 i z gory i z dolu ;p tak by marki znowu dostaly kopa.

co sadzicie? :)

ps. tak jakos u mnie jest ze wole dac 1 mhz wiecej na gpu niz nawet 10mhz na pamiatkach - wiecej punktow jest. a u was?

Edytowane przez Itachi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezle,masz lepszego procka i wiecej pamieci, powinienes miec ladny wynik po zmianie chlodzonka. Ja uzyskuje w marq03(7100) punktow jak narazie , taktowania jak w podpisie. :)

PS.

Z czego wynikaja artefakty ?? kiedys ktos napisale jak user mial arty ze to przez temp. i tak mi jakos utkwilo ale odrazu po zrobieniu kilku testow na nowym chlodzeniu stwierdzilem ze sie myle bo nawet przy tescie z taktowaniami 615 /720 tempetaturka na rdzeniu nie doszla do 54*.

Edytowane przez p@vel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS.

Z czego wynikaja artefakty ?? kiedys ktos napisale jak user mial arty ze to przez temp. i tak mi jakos utkwilo ale odrazu po zrobieniu kilku testow na nowym chlodzeniu stwierdzilem ze sie myle bo nawet przy tescie z taktowaniami 615 /720 tempetaturka na rdzeniu nie doszla do 54*.

1588769[/snapback]

arty to wina przegrzanych pamięci, gdy rdzeń jest zbyt mocno podkręcony nie pojawiaja sie arty tylko po prostu najzywczajniej sie zawiesza.

tak wiec przesadziłes z OC pamieci, jesli chcesz tego uniknac kup dobre radiatory na kosci ... tylko tu pies pogrzebany :) nasze winfasty maja tak zamontowane pamięci (po stronie chłodzenia) ze radiator chłodzacy rdzeń uniemożliwia montaz radiatorków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korzysta ktos z Was z Winfox'a ?? (program od winFast'a) ... ja doszedłem do wniosku ze to wielkie G, podaje "nieprawdziwa temp", program do flashowania biosu nie pozwala wgrywac biosów od kart innych niz 6200, a aplikacja do Oc ma tyle błędów ze głowa boli -często nie zatwierdza częstotliwosci albo zmienia je sam :lol:

a ja dalej mam problem z flashem biosu ( wczoraj straciłem FDD), wszystkie partycje sa w ntfs i nie posiadam botowanej płyty win98, czy naprawde nie ma jakiegos programu do flashu biosu z pod windowsa ?? tak jak np AtiWinFlash dla kart Ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy takich taktowaniach tak kiepsko?

1589137[/snapback]

Mysle ze to kwestia slabego procesora i mala ilosc ramu, najlepiej jakby ktos tu mial taka sama konfiguracje sprzetowa , wtedy mozna by bylo porownac dwie takie same karty.

(.........)

a ja dalej mam problem z flashem biosu ( wczoraj straciłem FDD), wszystkie partycje sa w ntfs i nie posiadam botowanej płyty win98, czy naprawde nie ma jakiegos programu do flashu biosu z pod windowsa ?? tak jak np AtiWinFlash dla kart Ati

1589209[/snapback]

Proponuje uzyc programu "Partition Magic" klikasz prawym na danej partycji , wybierasz convert , zaznaczasz format plikow jaki chcesz miec i leci....

Co do pamieci to strasznie przegieli z ich umiejscowieniem, dosyc ze dziwnie rozmieszczone to jeszcze niektore pozaslaniane do okola tranzystorami, opormiczkami itp. :/ Osoby posiadajace karty innych firma znowy nie maja mozliwosci zmodowania itd , cos za cos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która karta będzie lepszym wyborem?

1589456[/snapback]

LEADTEK GF 6200 TD pci-e, powinna sie zmodowac na 6600 ( 8x1 )

6600 naprawde ma 8x1 a nie jak kiedys ktos napisał 4x2 - artykuł na ten temat ma mase błędów i "mówi" nieprawde .

"odblokowuje sie potoki nie TMU, tylko ze bez dodatkowych jednostek ROP" - tak to wygląda w 6600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LEADTEK GF 6200 TD pci-e, powinna sie zmodowac na 6600 ( 8x1 )

6600 naprawde ma 8x1 a nie jak kiedys ktos napisał 4x2 - artykuł na ten temat ma mase błędów i "mówi" nieprawde .

"odblokowuje sie potoki nie TMU, tylko ze bez dodatkowych jednostek ROP" - tak to wygląda w 6600

1589571[/snapback]

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? W takim razie w błędzie jest 90% forumowiczów :lol: :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...