Skocz do zawartości
Muchow

Radeon9800Pro i przycinanie mimo FPS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam ot taki sprzet

ProcessorModel : AMD Athlon(tm)Speed : 1.80GHzModel Number : 2178 (estimated)Performance Rating : PR2607 (estimated)Type : StandardL2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous Write-Back (16-way, 64 byte line size)MainboardBus(es) : ISA AGP PCI USB FireWire/1394 i2c/SMBusMP Support : NoMP APIC : NoSystem BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PGMainboard : NF7-S/NF7,NF7-V (nVidia-nForce2)Total Memory : 511MB DDR-SDRAMChipset 1Model : Abit Computer Corp nForce2 AGP ControllerFront Side Bus Speed : 2x 171MHz (342MHz data rate)Total Memory : 512MB DDR-SDRAMMemory Bus Speed : 2x 171MHz (342MHz data rate)Video SystemMonitor/Panel : Monitor Plug and PlayAdapter : RADEON 9800 PRO (DNA 3.1.4.10b)Adapter : RADEON 9800 PRO - Secondary (DNA 3.1.4.10b)Physical Storage DevicesRemovable Drive : Stacja dyskietekHard Disk : ST312002 6AS SCSI Disk Device (111.8GB)

I mam ot taki problem. Zalozmy ze gram w half-life :) to pomimo 100Pfs'ow widac przycinanie, tzn. nie sa to plynne ruchy, a wyglda jak by bylo ponizej 60 fps,ow czy nawet mniej. Czegos takego nie zaobserwowalem na Gf4 Ti4200 OTES 128Mb :/

wynik i w 3dmark'u

3DMark2001 : Score 14339 3D marks

3DMark2003 : Score 5643 3DMarks

Testowałem na roznych driverahc, na OMEDZe, na DNA i na standardowych - to samo ,ciagle ciecie, zmienialem parametry obrazu i innych ciach!l, na kazdej rozdzielczosci jest dziwne "przycinanie" ,symptom niskiej ilosci fps'ow , choc wypisuje ze jest wiecej niz 100 > :/

Wszystko zostalo powylaczane w tle, byl nawet reinstal systemu..

co moze byc tego przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Sterowniki do grafy

2. Sterowniki AGP (Gart)

3. Wylacz w BIOSie Fast Write i jesli nie masz OMEG, a widze ze nie, w sterach do grafy rowniez wylacz Fast Write.

4. Malo ramu

... to tyle ode mnie

PS. Poza tym jest przyklejony jeden wielki temat o Radkach 9800, tam trzeba bylo pisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy zegarek systemowy ma rowne sekundy... czy jedna na 4 nie jest zauwazalnie dluzsza?? jesli tak to wspolczuje ale nic na to nie zrobisz zegar RCT na mabo sie wali a tego gwara ci nie uzna ;/ mam cos podobnego na KT400... :roll: a podobno to tylko przypadlosc nf 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli gierki ci smigają i nie ma scienc (regularnych) takich ze niby fps sie trzyma ale gra na chwile robi stop klatke to nie wymieniaj... ba u mnie czasami myszka ma w windowsie takie sciencia :| a co 4 sekundy jest jedna dłuzsza ... podobno to tylko przypadlość nf2 ale jak widac na KT400 tez sie moze pojawic:| myslalem ze to przec o/c ale na fsb 133 tez tak jest.. niestety gwaranca tego nie uzna bo ten temat byl kiedys juz na tweaku poruszany i bodajze pare osob probowalo oddac mabo na gware przez to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi