flasht Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Tak sobie narazie luzno mysle o chlodzeniu wodnym i mam kilka pytan... 1. Czy do chlodzenia wodnego potrzebna jest bierzaca woda? 2. Po co takie chlodzenie wodne, jak to to jest glosniejsze od wentylatorkow? 3. W jaki sposob bloki wodne montuje sie na procku / karcie graf? 4. Jak np. kupuje sie takie cudo: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=621 to jeszcze jakies wydadtki dodatkowe powstaja? Czy to wystarczy...? Pozdrawiam FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 1. Nie bierzaca! woda jest w pojemniku (uklad otwarty) lub bez pojemnika (zamkniety) uzywa sie raczej wody zdeminarizowanej, destylowanej 2. Jest wydajniejsze, Cichsze 3. Zazwyczaj przykreca sie go do plyty glownej srubami , w niektorych przypadkach na zapinke z dociskiem z gore. na stronie www.bloki.pl jest instrukcja nawet 4. Hm, za te pieniadze mozna ciekawsza konfiguracje zamowic ze wszystkimi bajerami i jeszcze taniej ci to wyjdzie! ale zrobisz jak uwazasz... 5. search :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 1. 2. 3. 4. :regulamin: :google: hehe, zawsze chciałem to zrobić :lol: btw. w faq jest lista sklepów internetowych z chłodzeniem wodnym, porównaj oferty. Jakiś czas temu bylo na tomshardware.pl porównanie kilku gotowych zestawów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Sorki ludzie:) Rzeczywiscie nie szukalem (co rzadko mi sie zdarza - nie-szukac), ale zalozylem ze moje pytania sa takie... ze trudnoby bylo znalezc odpowiedzi ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 4. Jak np. kupuje sie takie cudo: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=621 to jeszcze jakies wydadtki dodatkowe powstaja? Czy to wystarczy...? Hymm zobacz, że w tym jest tylko i wyłącznie blok na CPU - nie ma na grafe, mostek, a 1000 zł to duuużo jest... Za podobną kwote złożysz o wiele lepszy zestaw, lecz tu mała uwaga - jak będziesz kupował wszystko osobno to napewno nie uda Ci się tego w dwóch zatokach 5,2 wcisnąć. Wniosek ? Wybierasz albo mobilność + raczej średnią wydajność (dużo przecież nie da się upakować do tego pudełka od cooler mastera), lub mniejszą mobilność (zależy jak przemyślisz) + wydajność (zależy co wybierzesz) + cisze (zależy jaka pompka/wentyle)... Gdzieś na dole jest topic nt. przygotowywanego testu "zestawów wc", w którego skład wchodzi ten zestaw cooler mastera - poczekaj, aż zostanie opublikowany. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...