Skocz do zawartości
Wiechman

Zmiana wszystkich ikon w Windows XP

Rekomendowane odpowiedzi

no dobra, ja też mam takiego rega, ale tylko na podstawowe ikony, ale ja chce zmienić wszystkie jakie sie da. W windows 98 służył do tego windows configurator, ale pod XP on jush nie trybi w 100% poprawnie.

Czy znacie jakis program tylu właśnie Windows Konfigurator ale pod XP, zeby mozna było zmieniać ikony wszystkich plików??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z resztą ja nie wiem... uzywam Astona zamiast explorera.. więc u mnie to wszystko dzieje się automatycznie :lol: (polecam)

Ile u Ciebie zajmuje pamięci Aston :?: Kiedyś na 98se go używałem, ale po przejściu na XP nie próbowałem.

Co do tematu to Icon Packager chyba może pomóc.

W ogóle to polecam temat: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=39067

Co prawda oprócz ciekawych informacji pełno jest postów nic nie wnoszących do topicu, ale myślę że znajdziesz tam coś dla siebie.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sory, ale to chyba jest SPAM. :evil:

Prosiłem o konkretna odpowiedź, i nie pytałem się co ktos poleca.

PS. Astona używałem 1,5 h. Jest mało funkcjonalny, wole kompozycję teamu 521 i dobre ikonki i jest ładniej.

polecam - było w nawiasie.. jako dodatek do wypowiedzi a nie pseudoreklama... (nadinterpretacja jak zwykle :lol:)

Aston mało funkcjonalny? mi wystarcza w 97%... w końcu mam sie bawić pulpitem na komputerze czy programami?? :roll: Poza tym na tym polega aston ze robisz go jak Tobie sie podoba... i bez sensu jest mówic ze coś wygląda ładniej.. kwestia gustu i doboru BMP...

Crosis : sprawdziłem własnie i na tym kompie na którym siedze teraz.. w fizycznej i w swapie łącznie 10MB... nie wiem czy to dla Ciebie duzo czy mało... ale wystarczy w winampie 5 wyłaczyć styl nowych skórek i zamiast 30MB winamp bedzie zajmował 12 bodajże.. i już masz pamiec nawet z zyskiem... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem astona tez zajmował ~10MB ramu(explorer zawsze około 30).

Teraz na XP SP2(instalacja zintegrowana) korzystam z explorera, patrze tak własnie w procesy i explorer zajmuje....

6 MB ramu 8O

Zeby było na temat. Ikonki w systemie mozna tez zmienić programem regedit.exe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie explorer zajmuje ~14MB mam SP1. Niedługo będe instalował system zintegrowany z SP2 ale najpierw muszę sporo poczytać na temat nLite i Unattended XP, dopiero wtedy będe instalował system. Astona używałem jak miałem 98SE i byłem bardzo zadowolony.

A co do tematu to program ResHacker powinien też pomóc. ResHacker jest łatwiejszy niż regedit.exe :D :wink: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze temat zbacza z kursu ale co tam :D

Jak miałem Astona to zzerał jakies +-12 MB pam

Tera, jak lece na explorerze, to po 3 dniach kompa włączonego ma 15 MB, po starcie systemy na źwierzo ma jakieś 5 MB

Weź pisz na temat :twisted: :twisted: :twisted:

A co do tematu, to resEdit też powinien pomóc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tematu to program ResHacker powinien też pomóc. ResHacker jest łatwiejszy niż regedit.exe :D :wink: 8)

a reshacker do regedita ma sie tak jak paint do winampa :lol:

:twisted: tera im aston wazy 11MB + sysmetrix.. tez 11MB :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma reshack, regedit czy aston do zmieny ikoń w windowsie XP ??

Odpowiedź: NIC !!!

Temat dalej chyba jest bezcelowy bo uzyskałem odpowiedź na moje pytanie i odpowiadam:

"Do zmiany ikon w Windowsie XP mozna uzyć, jak to napisał Crosis, Icon Packager"

Koniec tematu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu się mylisz. Przy pomocy ResHacka można zmienić ikony. Jest to żmudny proces, ale da się.

NO OFFENCE i pozdro.

PS. Ciesze się, że znalazłeś odpowiedź na swoje pytanie i że mogłem pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic, poza tym ze wszystkie programy(z wyjątkiem reshacka) do zmiany ikon wprowadzają zmiany do rejestru. Podać do jakich kluczy?

Odpowiedz na pytanie uzyskałeś posta wyżej od posta z Icon Packager.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, my mistake :P

PS. Do zmiany klucz w rejestrze służą jedne programy, a do zmiany wyglądu ikon służą inne. Zmieniając wygląd ikony zmieniasz wpis w rejestrze, ale zmieniając wpis w rejestrze nie zawsze się zmienia wygląd ikony :P :P :P :P :P :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi