ngl Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 mam zintegrowana karte muz., instalowalem juz chyba wszystkie stery pod ta karte i ciagle nie moze zadzialac "Nie mozna uruchomic tego urzadzenia (kod 10)" - takie cos widze jak chce recznie zainstalowac kontroler dzwieku moze ktos mial kiedys ten sa problem to zalapie o co chodzi no i oczywiscie jak winampa wlaczam to "Bad DirectSound driver..." czy ktos jest w stanie pomoc? :) bardzo bym byl wdzieczny bo juz szlag trafia bez muzyki :/ a i jeszcze jak niektore stery instalowalem to wyskakiwalo info: "VIA AC97 Audio Chipset is not enabled is this system! Please enabled it first on the BIOS then run this setup again" - jeszcze zebym wiedzial co mam zrobic (tzn text rozumiem, ale nie wiem co tam w biosie powlaczac :?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 musisz ją najpierw WŁĄCZYĆ w biosie bo wygląda na to, że jest wyłączona będąc w BIOSie: -Advanced Chipset Features --OnChip Sound (ustaw na Auto) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ngl Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 jest juz na auto :/ jeszcze instalowalem karte ForteMedia 801 ale podobne gowno sie robi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 jeśli na liście w Dodaj/Usuń masz jakies stery do jakiejkolwiek dźwiękówki to je odinstaluj i może sprobój z tymi (o ile jeszcze nie próbowałeś) http://www.viaarena.com/downloads/drivers/...Codec_V570a.zip jeśli lipa to może jeszcze z ciut starszymi http://www.viaarena.com/downloads/drivers/...Codec_V550a.zip i na koniec kompletnie stary sterownik (kiedyś przeze mnie używany jak miałem taką płytę jak twoja) http://us-download.msi.com.tw/support/dvr_.../viasound53.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Najlepsze są na oficjalnej stronce Realteka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ngl Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Jankes sciagnalem ale tak jak przypuszczalem nic to nie dalo, ciagle jak chce zainstalowac to ze nie wlaczone w biosie... juz nie mam pojecia co moge zrobic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 no to zostaje już tylko ostatnie rozwiązanie stawiaj na nowo system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ngl - jak widac w podpisie mam ta taka plyte jak Ty i taka sama muzyke, lecz od samego poczatku jest wylaczona, gdyz jak sprawdzilem jakie ma parametry, to mi szczeka opadla. Zamiast sie meczyc z tym syfem kup cos innego, np: Live'a. Po prostu gra nie jest warta swieczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...