zyxywus Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 jeśli mam zamiar postawić 2 anteny dookólne to czy jedna antena będzie ściągała sygnał od drugiej sama czy potrzebna będzie do tego druga antena kierunkowa podłączona do anteny dookólnej.Trochę to zagmatwane ale mam nadzieję że wicie o co chodzi. Oczywiście te dwie anteny będą się widzieć. Z góry dzięki za każdą odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
never Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 że co? do anteny chcesz podłączyć antenę? nie wiem o co Ci chodzi, ale anteny te NIE MOGĄ się widzieć, jeżeli są podłączone do jednego AP do jednego wyjścia antenowego. konflikty będą z tego. nie napisałeś czy te anteny chcesz do 1 AP podlaczac i czy do 1 wyjscia antenowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyxywus Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 chodzi mi o to że mam jedno łącze DSL i żeby sygnał ten rozsyłały dwie anteny dookólne. Sorry trochę źle to napisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Ale może napiszesz coś o topologi tej sieci i objaśnił... Bo nie bardzo rozumiem stosowanie dwóch anten dookólnych w jednej lokalizacji koło siebie skoro i tak będą miały taki sam zasięg. A jak będziesz miał AP WAP-1950 to będziesz mógł postawic dwie anteny z tego ap bo on ma dwa wyjścia na anteny. Jeżeli chodzi Ci o coś innego to sorry ;) ja to tak zrozumiałem. Ale wyjaśnij to dokładniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Jesli zasiegi beda sie pokrywały to pewnie dało by sie to zrobic ale tak sie nie robi. Potrzebujesz jeszcze 2 anten kierunkowych do komunikacji pomiędzy dwoma dookólnymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyxywus Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 no więc to jest tak jest jedno osiedle na której ma stać 1 antena dookólna podłączona pod AP i łacze DSL ale na drugim osiedlu też chcę rozsyłać sygnał drugą anteną dookólną i chodzi mi o to że nie chcę wykupywać drugiego łącza DSL tylko żeby ściagało sygnał to od tej pierwszej anteny. i teraz nie wiem czy będę potrzebował drugiego AP (w trybie bridge ) . Będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...