arti140 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam. Kupilem sobie dzis dysk WD 160GB i po instalacji XP pokazuje sie ze dysk ma 127GB. Bios wykrywa dysk poprawnie (160GB). Pomyslalem sobie ze moze trzeb azainstalowac SP2 no i zainstalowalem i nadal to samo. Z ainstalowalem tez program od beldzia (czy jakos tak) XP Tuning i nic sie nie zmienia.. Prosze o pomoc Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 W zarządzaniu dyskami ile widzi? Nie widzi w ogóle reszty czy jest na nim jedna partycja 127? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti140 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Tak, jedna partycja 127GB. JEsli mozesz to odezwij sie na gg - 5512356 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Wejdz do zarządzania dyskami(prawy na mój komputer> zarzadzaj>zarzadzanie dyskami) i zobacz czy masz nieprzydzielone miejsce na hdd, jesli tak to utwórz sobie partycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirTomash Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Cześć miałem to samo kupiłem dysk 160 i za cholere nie mialem więcej niz 129 MB. Żaden Partition Magic nie dawał rady. Aktyalizacja biosu i zmiana windy nic nie dawały. Tak minęły miesiące - pogodziłem się z tym uznając że to normalne, gdyż żaden z kupli nie umiał mi odpowoedzieć. Aż rozwiązanie przyszło wczoraj. Instalowałem Mandrake'a i okazało się, że podczas instalcji jego wbudowany program do partycjonowania widzi ponad 20 GB niewykorzystanego miejsca na dysku. No to ja wtedy to miejsce wykorzystalem. Czesc na partycje linuxowa a czesc na windowsowa. Co najlepsze to teraz Partition Magic widzi dysk poprawnie i mozna owe dodatkowe partycje dowolnie zmieniac. Skombinuj jakiegos Linuxa (ja maialem Mandrake 10 ) i sprobuj szczescia Powodzenia i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 SirTomash, jak bys sobie poszukał na forum to wiedziałbyś ze Xp potrzebuje SP lub wpisu do rejestru(2000 tak samo) zeby widziec całą pojemnośc dysków 160 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti140 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 :arrow: sgj dziekuje bardzo, bylo tak jak mowiles teraz jest juz wszystko ok. jakies 153 GB Jeszce raz dziekuje i mam nadzieje ze bede mogl sie tobnie jakos odwdzieczyc Pozdro @LL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...