K3310pH Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Hey ho, moja liczba postow nie jest zastraszajaca ;oP ale mam nadzieje ze szanowne grono szuwarkow mi pomoze :) Otoz mam kwestie taka, jaka bedzie roznica w wydajnosci jezeli: a) puszcze wode przez 3 bloki szeregowo, kazdy blok oczywiscie krocce o takiej samej srednicy wewn (12mm) B) puszcze wode najpierw przez procka(12mm), a potem rownolegle na chipset i grafike, w tym przypadku krocce na chipsecie i grafice wewn. 10mm na kartce wysmigalem ze przeplyw przez 2x10mm jest wiekszy niz przez 1x12mm (pi*d^2)/4, ale to poki co plytkie rozumowanie, czego moge sie jeszcze spodziewac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Wybór szeregowo czy równolegle zależy głównie od dwóch rzeczy: czy układ będzie jescze rozbudowywany np.: o blok na HDD; i możliwości pompki - do układu szeregowego z blokami >= 3 zaleca się stosowanie mocnej pompki, układ równoległy ma mniejsze opory. Jeśli zdecydujesz się na układ równoległy to polecam zdławienie strumienia płynącego przez blok NB (naprzykład cybantem lub jeszcze lepiej blokiem na HDD ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 no mam powerheada 802 w sumie to nie planuje nic wiecej tam dawac, moze kiedys zasilacz, na razie jestem nastawiony na punkt B) z mojego posta, bo i tak blokow nie mam wszystkich na 12mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...