j.h.hudy Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 nie wiem czy to ten dział , jak by co to prosze przenieść :) 2 miesiące temu zakpiłem w komisie używaną karte kwordla 7134 philipsa , 2 tygodnie temu zauważyłem że karta sie tak grzeje że aż parzy :? nagle przestała wogule działać..... Komputer sie znią nie włącza.... zaniosłem do komisu (3 miesiące gwary) , i przyjeli karte, jednak zauważyłem jedno , karta ma czipset na spalony (biale kiterki zrobił sie brązowe, i urwało element smd koło czpisetu , nie zrobiłem tego na pewno ja bo zawsze zanim coś zrobie itp to wszystko sprawdzam żeby nic nie było karcie , żeby była w stanie idealnym itp , smd zostało chyba urwany od temeratury (ukruszony). w piątek mija 2 tygodnie od dania karty na reklamacje , boje sie że mi nie uzwględnią reklamacji... to możliwe ???? i następna rzecz , czy jeśli do piatku nie dostane odpowiedzi to czy muszą mi oddać kase czyli 140 zeta /??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Zależy jak masz w gwarancji warunki. Poczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 pisze że nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych , a ten urwany element sie do tego zalicza , tylko że ja tego nie zrobiłem , cholera , nie wiem co mam zrobić :evil: znajomy elektronik powiedzial że to zostało urwane pod wpływem tempreratury spowodowanej zwarciem , jest taka zaleta że ciężko zobaczyć że coś tam było , doskrobałem to do końca i jest widzoczny tylko punkt lutowniczy..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 pisze że nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych , a ten urwany element sie do tego zalicza , tylko że ja tego nie zrobiłem , cholera , nie wiem co mam zrobić :evil: znajomy elektronik powiedzial że to zostało urwane pod wpływem tempreratury spowodowanej zwarciem , jest taka zaleta że ciężko zobaczyć że coś tam było , doskrobałem to do końca i jest widzoczny tylko punkt lutowniczy..... To zadzwoń jak przykładny oburzony klient i zjechaj ich z lekka, na początek. Jeżeli jesteś wporzo to nie powienieś się bać, w końcu to ty masz rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 sklep jest dziwny , najpierw mi powiedział na gg że mi oddadzą odrazu kase za tą karte , jak przyszedłem to powiedzieli że karta jest na gwarancji hurtowej i że karta idzie na serwis a potem jak karta poszła na serwis to powiedzieli że mam syfną płyte głowną i to wina mojego pc , że mam do nich isć z pc big tower i będzie działać :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Jak minął termin to Cięmogą w cyc bodnąć, kasiorę oddają lub towar wolny od wad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 znając mojego pecha to oddadzą w piątek :/ i jescze powiedzą że ja tą karte uszkodziłem :/ tylko ciekawe poco miałbym spalać dobrą i sprawną karte tv :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Sądzę że jak juz przyjeli to chyba nie będzie problemu.. pozatym nie słyszałem zeby PO URWANIU jakiegokolwiek z układów elektronicznych karta sie zaczela przegrzewac i palic.. na logike biorąc ... jesli czegos nie ma to gdzies cos nie dostaje sygnału i karta nie działa.. Poaztym w czasie spalenia moze dojsc do rozszczelnienia kadłubka lub nawet urwania elementu... Miałem raz przypadek z płytą ABita BE6vII... poprzez karte sieciowa poszło jakies niespotykanie duze napiecie.. i SB... poprostu wystrzelił odbijając się o obudowe... jakbym nie był przy tym nie uwiezyłbym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 że nie wspomnę o pięknym widoku "wystrzałowego" kondensatora. Elektrolity pięknie wybuchają :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 chyba od temp. wywaliło to smd , heh , zobaczymy jak będzie :) update : teraz do nich dzwoniłem i nie jest tak jak mówili że mają 14 dni na naprawe , teraz mowią ze 14 dni roboczych , czyli do tego wtorku karta musi być umnie albo kasa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 sory że psot pod postem ale potrzebuje pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w umowie pisze żę mają 14 dni na oddanie karty a ten termin minął wczoraj , byłem unich a oni mówią że karta była na gwarancji w sklepie BIT więc 2 tygodnie jest w komisie , 2 tygodnie w BIT i 2 tygodnie w hurtowni gdzie kupili karte :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: w umowie nie ma żadnej wzmainki oczymś takim , co mam robić , to paranoja , gadałęm z PICHem i powiedzieli żę nie mająprawa do tego , mówiliśmy w tym sklepie że jak nie oddadzą kasy to zgłosimy do pichu a oni na to że cytat: prosze bardzo , nie ma najnmeisjzego problemu ........ :evil: co mam zrobić w takiej sytuacji ???/ mam czekać 6 tygodni w sumie na kartte ??? na litość boską , gdzie my żyjemy !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 wydaje mi sie ze chca cie zrobic w konia bo jeszcze nie zalatwili sprawy. a ciebie obowiazuje to co jest w warunkach gwarancji, czyli jesli jest napisane ze 14 dni roboczych to znaczy ze tyle jest. mialem kiedys podobna sytuacjie z napedem DVD, po 14 dniach poszedlem, zrobilem im awanture i jak sie okazalo nawet nie wyslali do serwisu. po czym dali mi gwarancje producenta i zalatwilem wszystko sam, co zajelo mi okolo tydzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 tylko jak im to powiedzieć :/ bosh , co za świat :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 sorky za post pod postem ale to już jest hamstwo co ten komis robi , mineło już 18 dni roboczych i akrty nie ma , dzwoniłem dziś do nich a oni nic , w gwarancji pisze wyraźnie że mają 14 dni na reklamacje , co mam robić ?? gadałem z pichem i powiedzieli że to jest niedorzeczne i musz dostać kase w tym wypadku i jescze moge sklep podać do sądu za wprowadzanie w błąd klienta !!!!! powiedziałem to w komisie a oni na to : taaaa , badzo ciekawe , prosze bardzo :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 No to na co czekasz ? Ja bym się nie wahał tylko to zrobił. Nie wiem czy wiesz, ale jak nie wywiązują się z umowy, to lecą im karne odsetki. Wiem coś o tym, bo mój wujek miał podobny problem, tylko nie chodziło o gwarancję, a o montaż okien. Podpisał umowę na założenie okien PCV. Zapłacił z góry. W umowie było napisane, że montaż nastąpi po 2 tygodniach. No ale nie nastąpił. Pojechał tam, zrobił awanture i powiedzieli mu, że do końca tygodnia to zrobią. [gluteus maximus] ! Nie zrobili. Pojechał tam kolejny raz z zamiarem żądania zwrotu pieniędzy, ale już szefa nie zastał. Ewidentnie go unikał. Sklep zaczął być coraz częściej zamknięty. Zdenerwowany zgłośił to to federacji konsumentów (czy coś w tym stylu). Poprosili go o opisanie całej sprawy i o dane firmy. Potem już ta federacja się wszystkim zajęła. Wysyłała pisma, odwiedzali ten sklep i zawsze kończyło się na obietnicach .... ale dalej ani kasy ani okien nie było. Więc wytoczyli sprawę w sądzie o nie wywiązanie się z umowy. Firma musiała mu zwrócić odsetki za zwłokę, i dodatkowo wywalczyli bardzo duży upust na te okna. jak będe wiedzieć coś więcej na temat tej federacji (czyli co i jak zgłaszać) to dam tu info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 co mam napoczątek zrobić ?? pismo do pichu napisać ???? jezu , ja nie wiem że jak kupuje coś np. w pcp i jest zepsute to wymieniają i jescze przepraszają !!!! bardzo polecam sklep pcp !!!! a ten komis to (cenzura) w (cenzura) , tam same (pracują) i (cenzura) :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Podaj skąd jest ten komis i podaj nazwę, najlepiej na czerwono żeby każdy go unikał. Gadałeś z szefem w komisie? Skoro jest na gwarancji napisane 14din to tyle mają! Skontaktuj się z PIHem i zgłoś sprawę. Oni będą działać, jeśli nic nie wskórają złożą w Twoim imieniu sprawę do sądu konsumenckiego czy jakoś tak się to nazywa :P Aha i nie wspominaj nawet o tym kondensatorze czy czym tam co odpadło, jeśli przyjeli na serwis tzn. że bylo w pełni sprawne! To już ich problem co dalej. Pogadaj z właścicielem komisu, najlepiej weź ze sobą dyktafon i nagraj rozmowę. Będzie kolejny dowód dla PIHu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 odddali kase po 44 dni....... dość ze kasy nie oddawali to jescze bezszczelni !!!!!! byłem tam z moją babcią (ma 65 lat) i sie pytała grzecznie co mamy zrobić , a koleś powiedział że przywieść komputer bo to że zmontowałem 5 komputerów na krzyż to nie znaczy że umiem to robić a karte spaliłem bo mam syfną płyte i nie umiem skonfugurować biosu , kolesia zagieło jak babcia sie zapytała czy wiadro z wodą też mamy przywieść (mam wc) a koleś powiedział ze jego to nie obchodzi a pc możemy samolotem przywieść.......... ten komis to KOMIS L&G NA ULICY FILIPA W KRAKOWIE nie polecam go..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 odddali kase po 44 dni....... dość ze kasy nie oddawali to jescze bezszczelni !!!!!! To oddali kase czy nie ? Ale bym się tam na sqr....a wydarł jak by mi z takim tekstem wyjechał co ma bios do karty TV pajac jeden takie ch... składają kompy na największym syfie włoży mocnego proca ch... grafe i 256 ramu i nazywa to mega AMD z tego co widzę po tych ofertach z giełd znawcy fachmani pier... grosza nie warci. Zwalczać takie sqr$#^*&o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 oddali kase , dokłądnie po 36 dniach , pomyliłem sie , oni zaczeli gadać ze oni mają fachowe sposoby montażu bo mają tester taki że pokazuje jak sie coś zepsuło , w jaki sposób itp , nie wierzyłem w to co gadali , po prostu nie wiedziałem czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> monitor z półki i wniego rzucić czy sie roześmiać , to żałosne jest po prostu .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 aha tester mają... w doope nie tester, ale i tak miałeś szczęscie że Ci kasę oddali gnoje jedne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 miales pecha, sporo mialem doczynienia z tym komisem ale nie przez ostatnie 10 miesiecy wiec moze sie cos zmienilo bo nigdy nie mialem problemow z nimi - w sumie dobrze wiedziec ze zaczynaja w kloca leciec :| z kroym gosciem gadales ze takie texty odstawial? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 ten z długimi włosami ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...