bokos Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Witam !!! Niedawno zakupiłem dyskasz Seagate 160 GB SATA i nie bardzo wiem jak na ni zrobić partycje. Czy może mi ktoś pomóż :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Panel sterowania->Narzedzia administracyjne->Zarządzanie komputerem-> zarządzanie dyskami i na pustym dysku prawym guzikiem mychy i wybierasz jaki rodzaj partycji i wielkość itd.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Koledze chyba chodzi o zainstalowanie Windowsa na czystym dysku i zrobienie partycji. Otoz na poczatku instalacji wciskasz F6, wkladasz flopa ze sterami i jazda. Dalej tak jak zawsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bokos Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 hmmmm.... mam już system i wszystko ok, ale mam tylko jedną partycje, a w fdisku nie dało się tego podzielić. Kurde a w ty zarządzaniu dyskami też nie wiem jak utworzyć partycje:( Tak chyba sie nie da z istniejącej partycju "uciąć" i zrobić jeszcze jedną. aaaaaa kurde co tu zrobić ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bokos Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 o shit teraz to zrypałem !!! Przekonwertowałem dyskacza na dynamiczny i dopiero jakaś kupa się dzieje !!! Ale kurestwo ta SATA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 jak przy wgrywaniu systemu na povzątku nie podzieliłeś dysku na partycje to masz windowsa na jednej partycji i nic nie zrobisz, nie darady tego podzielić, musisz na nowo instalować winde i pamiętać, że przed formatem dysku podzielić go na partycje i dopiero wtedy zaznaczyć na której chcesz windowsa i będzie OK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Oczywiście ze sie da podzielić na partycje nawet jak masz zainstalowanego windowsa. Bierzesz Partition Magic i juz, sam tak robiłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Oczywiście ze sie da podzielić na partycje nawet jak masz zainstalowanego windowsa. Bierzesz Partition Magic i juz, sam tak robiłem... Jak gościu ma problem z utworzeniem partycji przed instalką to akurat zrobi to z pomocą Partition Magic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bokos Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 A wie ktoś może jak przekonwertować dysk dynamiczny z powrotem na podstawowy. Acha i czy po formacie i ponownej instalacji XP to się zmieni ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 A wie ktoś może jak przekonwertować dysk dynamiczny z powrotem na podstawowy. Acha i czy po formacie i ponownej instalacji XP to się zmieni ????Nie da się. Trzeba usuwać dyski dynamiczne i tworzyć partycje od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bokos Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 No tak, ale jak się usuwa te dyski dynamiczne?? Czy one po formacie automatycznie zmieniają się na podstawowe, czy jakoś inaczej to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...