Skocz do zawartości
kooboos

GF 4 mx440 8x agp firmy CANYON CUDO DO OC!!

Rekomendowane odpowiedzi

mam tego gf4 mx440 co w tytule i defaultowe taktowaina ma 275/512 bez vmodu rdzenia i pamieci kreci sie na 380/650 a radiator jest tylko lekko ciepluti za to na pamieci sa chlodne. wiec jak widac grafa ma super wlasciwosci oc jak na gf4 :lol: ma ktos moze schemat na vmoda rdzenia i pamieci do niej? 8) ps na kompie z mojego podpisu mam przed oc 5500pkt a po oc 6500pkt :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kompie z podpisu i prolinku gf4 mx 440 ustawionym 450/520 na sterach 44.03 zrobilem troszke ponad 8000 pkt w smarku 2001 takze to 6500 tys to slabizna bo tyle to ta karta na defaultcie robi na w miare dobrym kompie

:lol:

zobacz primo jakiego Kooboos ma proca i plyte glowna, slabe FSB daje sie tu we znaki i tylko 1700 mhz... a o SDRAM nie wspomne...

wiec jak na taki sprzet to wynik nawet dobry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kreci sie bardzo ladnie i bez dodatkowego chlodzenia przechodzi 20 3dmarkow bez artow? i jak w grach? bo u mnie jak za bardzo podnosilem rdzen to 3dmark chodzil ladnie a w csie mi murgnela czasami jakas texturka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3dmark bez zarzutu. w grach rowniez bez zarzutu, to znaczy raz na miesiac gierka dostanie zwisa, ale obnizam rdzen do 378mhz i chodzi juz totalnie bez zarzutu :D bardzo zdziwily mnie defaultowe taktowania tego GF4... 275/512! nie wiem jakim to cudem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POPRAWKA karta wytrzymuje wieksze taktowania na pamieciach teraz jest 380/708 a transfer na pamieciach wynosi ok 11400mb/s. przypominam ze przed o/c bylo ledwo ponad 8000mb/s wiec calkiem spoczko, poczekajcie niech tylko kupie abita nf7 i zwieksze taktowanie na agp do 1,8v 8) . mam zamiar wyciagnac okolo 450/850 to juz chyba bedzie rekord swiata :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że jak ?? 8O  :o  wes zapusc frapsa i odpal painkillera (jak masz) i podaj FPS-y :) qrde 11 GB przepustowości ?! :mrgreen: :D

P.S.  

gdzie i za ile mozna kupic karte tej firmy ? :D

szukaj w sklepach na allegro rzadko bywa 8) frapsa mam ale painkillera nie:) w nfsu2 demo na 1280x1024 (wiecej monitor nie wyswietli) i full detal (bez AA) mam do 35FPS (za to jak wlacze AA oczywiscie max) to spada do 20FPS ale fpsy rosna oczywiscie im mniejsze rozdzielka wiec gram na full detal, polowa AA i 1024x768 8) za chwile dam screeny z everesta(kontynuajca aidy32)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie czy wyciągniesz 450/850, przynajmniej bez Vmodów sie nie obejdzie.

no przeciez pisalem ze jak kupie abita nf7 (co juz nie bawem mysle ze w ciagu tego miecha :D ) to zwieksze napiecie na agp na max czyli 1,8v co w efekcie powinno mi dac mozliwosc zwieszenia taktowania na rdzeniu o min 60mhz a na pamieciach o min 100 mhz. posprawdzam i powiem :lol: jak nie bedzie tak dobrze jak mowie to biore sie za vmoda... ale wtedy to juz hardcore 500/900 ufff... rekordzik swiata by byl 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przeciez pisalem ze jak kupie abita nf7 (co juz nie bawem mysle ze w ciagu tego miecha :D ) to zwieksze napiecie na agp na max czyli 1,8v co w efekcie powinno mi dac mozliwosc zwieszenia taktowania na rdzeniu o min 60mhz a na pamieciach o min 100 mhz. posprawdzam i powiem :lol: jak nie bedzie tak dobrze jak mowie to biore sie za vmoda... ale wtedy to juz hardcore 500/900 ufff... rekordzik swiata by byl 8O

nie ma co ale bozia to ci wyobraznie dała :lol: :lol: :lol: :wink: tym zwiekszaniem napiecia AGP bardzo szybko pozegnasz sie z grafą a na dodatkowe mhz mozesz liczycz ale nie 100 tylko 15 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma co ale bozia to ci wyobraznie dała :lol: :lol: :lol: :wink: tym zwiekszaniem napiecia AGP bardzo szybko pozegnasz sie z grafą a na dodatkowe mhz mozesz liczycz ale nie 100 tylko 15 :wink:

cicho! nie zapeszaj :D jak agp nic nie da to wale vmoda i wtedy na pewno 450/850 wiec tak czy inaczej wyciagne ostre taktowanka z tej grafy :lol: na razie 11,5GB/s na pamieciach i taktowania tak jak w podpisie :lol: 8) wyzej macie screenusa :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cicho! nie zapeszaj :D jak agp nic nie da to wale vmoda i wtedy na pewno 450/850 wiec tak czy inaczej wyciagne ostre taktowanka z tej grafy :lol: na razie 11,5GB/s na pamiechac i taktowania tak jak w podpisie :lol: 8)

powiedzmy ze 850mhz to duzo poozagranicami 3,6ns.. nawet tych najlepszych.. wynik 700mhz jest juz niezły.. dalej z v-modem moze do 740-750 dobijesz potem to popiół z pamieci "nic wincyj" pewnie teraz memki juz gotowe do robienia jajecznicy są ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh to trzeba jutro sie udac do kumpla grafe pozyczyc bo widze ze jakies slabe wyniki tutaj macie :P szczegolnie fsb poprawcie

co za chlop... gadal dziad do obrazu a obraz ani razu... przeciez mam w podpisie ze odblokowane pci/agp wiec jak mam niby dac wieksze fsb jak na pci mi leci po 50mhz a na agp prawie 90. a moze na odwrot... jakos tak wiec mowie Ci wiecej sie nie da :D cicho cicho niech tylko w koncu doczekam tego nf7...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że jak ?? 8O  :o  wes zapusc frapsa i odpal painkillera (jak masz) i podaj FPS-y :) qrde 11 GB przepustowości ?! :mrgreen: :D

P.S.  

szukaj w sklepach na allegro rzadko bywa 8) frapsa mam ale painkillera nie:) w nfsu2 demo na 1280x1024 (wiecej monitor nie wyswietli) i full detal (bez AA) mam do 35FPS (za to jak wlacze AA oczywiscie max) to spada do 20FPS ale fpsy rosna oczywiscie im mniejsze rozdzielka wiec gram na full detal, polowa AA i 1024x768 8) za chwile dam screeny z everesta(kontynuajca aidy32)

no tak jasneeee...buehehehhehehe....35 fpsow masz chyba w menu tej gry...stary nie sciemniaj!!!! ja w 1024x768 w max detalach (bez aa i af) mam 25-30fpsow wic jakim cudem mozesz miec wiecej ode mnie??? porownaj sprzety...i sie tak nie podniecaj ta karta bo ci zylka peknie

aha I EDYTUJ POSTY!!!!!! A NIE WAL 10 postow pod rzad...niech tylko moder wpadnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S.  

no tak jasneeee...buehehehhehehe....35 fpsow masz chyba w menu tej gry...stary nie sciemniaj!!!! ja w 1024x768 w max detalach (bez aa i af) mam 25-30fpsow wic jakim cudem mozesz miec wiecej ode mnie??? porownaj sprzety...i sie tak nie podniecaj ta karta bo ci zylka peknie

aha I EDYTUJ POSTY!!!!!! A NIE WAL 10 postow pod rzad...niech tylko moder wpadnie

jak nie wierzsyz co do fpsow to dam screeny :/ napisalem do 35FPS wiec srednio mam 30 ehh za chwile jak sie wykapie porobie screeny.... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi