Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo chetnie :D

Sandra daje mi teraz 3044/2832

CPUmark 5560-CPU/4483-Mem

niestety musze CPU fast Command Decode ustawic na Fast bo na Ultra nie bardzo chce dzialac. Musze chyba jutro w firmie pogrzebac po polkach i znalezc innego Abita ktory moze na Ultra bedzie biegac. Wtedy 325fsp w Q3 jak nic bedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka.

Gratulacje Lancer :D .

Nie wiedzialem ze az taki maniak jestes zeby do 4 nad ranem siedziec - tak trzymaj. Powidzialbym ci ile ja mam, ale jakos q3 mi sie zrabal i ostatni normalny wynik byl na 1024x768x32, max detale, wylaczony dzwiek, demko1 i wynosil 210 FPS :( Jak dostane w koncu te pamieci to tez zaczne niezle krecic prockiem.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez!  :lol:

Niezle, 319 fps to tyle ile na Tom's Hardware mialo p4 2.26 i amd 3400+ (2666MHz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

BTW - czemu P4 2.8GHz nie kręcisz?

Dobre pytanie :)

Juz kiedys pisalem ze mi nie trzeba. Ten komp sluzy prawie tylk do netu i muzyki :) w zasadzie nic wiecej na nim nie robie. Zreszta nie jest to moj CPU i nie mam dobrych pamieci do krecenia. Mam 256MB Samsungow RDRAM i one chodza na 148MHz, ale drugie 256MB to Kingstony i one tylko na 140MHz chodza. Zreszta zaniedlugo pozbywam sie tego badziewia i przechodze calkowicie na AMD :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta nie jest to moj CPU i nie mam dobrych pamieci do krecenia. Mam 256MB Samsungow RDRAM i one chodza na 148MHz, ale drugie 256MB to Kingstony i one tylko na 140MHz chodza. Zreszta zaniedlugo pozbywam sie tego badziewia i przechodze calkowicie na AMD

a mozna wiedziec jakie to sa te dobre do krecenia pamiatki bo ja mam samsumgi to moze bym sobie zmienił ]

pozdro i jakoł masz karte grafiki ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez!  :lol:

Gratuluje :) a jezeli chodzi o dzielnik to podobno Abit ma 1/6 i 1/7 ktos mi kiedys dal linka , ale nie wiem czy to sciema nie byla ? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje :) a jezeli chodzi o dzielnik to podobno Abit ma 1/6 i 1/7 ktos mi kiedys dal linka , ale nie wiem czy to sciema nie byla ? .

Też to czytałem na jakiejś czeskiej stronie fanów ABIT'a.

Może w Polsce jakieś gorsze partie trafiły :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma. tzn PLL ma mozliwosc przydzielenia mnoznika 1/6 i 1/7 ale chipset ich nie obsluguje wiec i plyta nie ma mozliwosci ich przydzielenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje możan jeszcze wiedzieć jakie napiecie na procu, jakei chłodzeni i czym łączyłeś mostki i ile ci to zajeło L)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy jest moja mobo bo na płycie jest tabelka  jak ustawić zworki żeby ustawić dzielniki 1/3 1/4 1/5 1/6 ale jest jeden mankament nie ma tam tej zworki  8O :twisted:

mam takie małe lamerskie pytanie o co chodzi z tym dzielnikiem mnoznikiem czy jak kto chce wiem tylko ze czym mniejszy tym lepiej tak ?? i do czego w podkrecaniu to słuzy a i gdzie go sie ustawia i jak go ustawic zeby z mojego durka wycisnac wiecej niz te 1200 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...