Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Lancer niezle :D. Mam pytanie o tego Abita, czy w nim przy FSB 200MHz mozna ustawic PCI 33MHz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 a jaki mnożnik zastosowałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 a jaki mnożnik zastosowałeś? Chyba można sobie policzyc nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 a jaki mnożnik zastosowałeś? Chyba można sobie policzyc nie?a komu sie chce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 teraz tylko czekac az TB ztanieje i jazda p4 niech sie schowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Plyta niestety nie ma innego mnoznika niz 1/5. KT333 i KT400 nie maja niestety 1/6, tak wiec PCI ma troche duzo, ale dziala bez problemu. Na wszelki wpedek wylaczylem IDE Prefethe Mode. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Lancer, chetnie porownam wyniki mojego TB 1.33 z twoim xp na magistralce 200mhz 8) Tylko zloze taka 1 nowa czesc w fc to bedziemy mogli porownac procki o dosc konkretnych takowaniach 1.8ghz... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Bardzo chetnie :D Sandra daje mi teraz 3044/2832 CPUmark 5560-CPU/4483-Mem niestety musze CPU fast Command Decode ustawic na Fast bo na Ultra nie bardzo chce dzialac. Musze chyba jutro w firmie pogrzebac po polkach i znalezc innego Abita ktory moze na Ultra bedzie biegac. Wtedy 325fsp w Q3 jak nic bedzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 :arrow: Jeszcze raz sie pytam mnożnik dałeś 10,5 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Latwo policzyc- 1800MHz przy FSB 200MHz. Teraz dzielimy 1800 przez 200 i wychodzi 9 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Siemka. Gratulacje Lancer :D . Nie wiedzialem ze az taki maniak jestes zeby do 4 nad ranem siedziec - tak trzymaj. Powidzialbym ci ile ja mam, ale jakos q3 mi sie zrabal i ostatni normalny wynik byl na 1024x768x32, max detale, wylaczony dzwiek, demko1 i wynosil 210 FPS :( Jak dostane w koncu te pamieci to tez zaczne niezle krecic prockiem. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez! :lol: Niezle, 319 fps to tyle ile na Tom's Hardware mialo p4 2.26 i amd 3400+ (2666MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Plyta niestety nie ma innego mnoznika niz 1/5. Chyba dzielnika... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Plyta niestety nie ma innego mnoznika niz 1/5. Chyba dzielnika... zalezy jak matematycznie na to spojzec-mnoznik 1/5 (bo mnozysz wszak FSB*1/5) czy dzielnik-wtedy 5 (bo dzielisz FSB:5). Ja wole okreslenie mnoznik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Jak na to spojrzeć to tak, ale tak samo na mnożnik w Athlon'ach można powiedzieć dzielnik... Ja tam wole swoje Quad Pumped Bus 600MHz :) BTW - czemu P4 2.8GHz nie kręcisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Plyta niestety nie ma innego mnoznika niz 1/5. Chyba dzielnika... Pare postow nizej tez o tym pisalem. Lancer ma racje :wink: gr00by chyba na matematyke nie chodziles :P POZDRAWIAM 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Gr00bY Mazur"] BTW - czemu P4 2.8GHz nie kręcisz? Dobre pytanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Gr00bY Mazur"] BTW - czemu P4 2.8GHz nie kręcisz? Dobre pytanie :) Juz kiedys pisalem ze mi nie trzeba. Ten komp sluzy prawie tylk do netu i muzyki :) w zasadzie nic wiecej na nim nie robie. Zreszta nie jest to moj CPU i nie mam dobrych pamieci do krecenia. Mam 256MB Samsungow RDRAM i one chodza na 148MHz, ale drugie 256MB to Kingstony i one tylko na 140MHz chodza. Zreszta zaniedlugo pozbywam sie tego badziewia i przechodze calkowicie na AMD :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No to juz wiemy czemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Zreszta nie jest to moj CPU i nie mam dobrych pamieci do krecenia. Mam 256MB Samsungow RDRAM i one chodza na 148MHz, ale drugie 256MB to Kingstony i one tylko na 140MHz chodza. Zreszta zaniedlugo pozbywam sie tego badziewia i przechodze calkowicie na AMD a mozna wiedziec jakie to sa te dobre do krecenia pamiatki bo ja mam samsumgi to moze bym sobie zmienił ] pozdro i jakoł masz karte grafiki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 pozbywam sie tego badziewia fajny badziew :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 mozesz mi ten badziew oddac :) chociaz procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 albo moge sie wymienic za mojego epoxa 8k3a+ i athlonka tb 1.33 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez! :lol: Gratuluje :) a jezeli chodzi o dzielnik to podobno Abit ma 1/6 i 1/7 ktos mi kiedys dal linka , ale nie wiem czy to sciema nie byla ? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ciekawy jest moja mobo bo na płycie jest tabelka jak ustawić zworki żeby ustawić dzielniki 1/3 1/4 1/5 1/6 ale jest jeden mankament nie ma tam tej zworki 8O :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Gratuluje :) a jezeli chodzi o dzielnik to podobno Abit ma 1/6 i 1/7 ktos mi kiedys dal linka , ale nie wiem czy to sciema nie byla ? . Też to czytałem na jakiejś czeskiej stronie fanów ABIT'a. Może w Polsce jakieś gorsze partie trafiły :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Gratuluje :) a jezeli chodzi o dzielnik to podobno Abit ma 1/6 i 1/7 ktos mi kiedys dal linka , ale nie wiem czy to sciema nie byla ? . Nie ma. tzn PLL ma mozliwosc przydzielenia mnoznika 1/6 i 1/7 ale chipset ich nie obsluguje wiec i plyta nie ma mozliwosci ich przydzielenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No jest juz prawie 4 nad ranem i wkoncu odbloczylem Antka i wykrecilem go jak trzeba. Wydajnoscia mnie zabila. 1800MHz procesorek w polaczeniu z Abitem KX7-333 i 200MHz FSB dal mi w Q3 319fps (fast). Tym samym jest to tyle ile testowany niedawno przezemnie P4 2,53GHz na Asusie P4S533 i pamieciami PC2700. Stojacy obok mnie i850E z RDRAMami PC1066 moze juz powoli sie obawiac o swoj los. Niech no ja tylko dorwe AXP2400+. Jak go wykrece na 2400MHz to bedzie jazda :D Nie zebym byl stronniczy ale - AMD rulez! :lol: Gratuluje możan jeszcze wiedzieć jakie napiecie na procu, jakei chłodzeni i czym łączyłeś mostki i ile ci to zajeło L) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ciekawy jest moja mobo bo na płycie jest tabelka jak ustawić zworki żeby ustawić dzielniki 1/3 1/4 1/5 1/6 ale jest jeden mankament nie ma tam tej zworki 8O :twisted: mam takie małe lamerskie pytanie o co chodzi z tym dzielnikiem mnoznikiem czy jak kto chce wiem tylko ze czym mniejszy tym lepiej tak ?? i do czego w podkrecaniu to słuzy a i gdzie go sie ustawia i jak go ustawic zeby z mojego durka wycisnac wiecej niz te 1200 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...