metal Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 A co napisać w dokładnym opisie usterki ??? bo ja narazie naskrobałem takie coś: 3 miesiące temu kupiłem kartę graficzną GeForce 4 Ti4200 Gainward Ultra/650 PP! i mam z nią pewien problem. Problem ten polega na tym, że podczas użytkowania komputera zupełnie losowo czy to podczas pracy w systemie operacyjnym[np. przeglądanie poczty czy praca w programach biurowych] czy podczas grania w gry [podczas grania w gry takie zjawisko występuje częściej] coś się dzieje z obrazem i wyświetlają się na całym obrazie takie pionowe ziarniste paski pomarańczowo-czerwone, czasami też wyświetla się cały obraz ziarnisty koloru żółtego lub fioletowo-żółtym [tak jakby ktoś narzucił siatkę na monitor]. Zjawisko to uniemożliwia dalszą pracę na komputerze komputerze. Naciśnięcie resetu nie rozwiązuje problemu, ponieważ obraz podczas uruchamiania systemu dalej wyświetla jakieś dziwne rzeczy [szare ziarniste pionowe paski] pomaga tylko wyłączenie komputera z sieci zasilającej i ponowne uruchomienie wtedy wszystko wraca do normy. Problem ten zaczął pojawiać się po pierwszych kilku dniach użytkowania karty od jej zakupu i przez jakiś ok. miesiąca nie robiło się takie coś i ostatnio [20.09.02] problem ten znowu zaczął się pojawiać i to dość często co zaczęło robić się denerwujące. Może takie coś być ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Odpisałem do sirius.pl na tego maila o tym zasilaniu że u innych użytkowników którzy mają inne konfigi sprzętowe też dzieją się takie rzeczy i mi odpisali :D "Często zasilacz pomagał... Jeśli to nie pomoże to wystarczy umówić się z ogólnopolskim serwisem Gainwarda w Polsce na odbiór przez kuriera (telefon jest w karcie gwarancyjnej). Kurier odwiezie również kartę spowrotem - wszystko oczywiście bezpłatnie." Co firma to firma :) Teraz wiesz za co placiles. A jakbys kupil prolinka (niemam nic do niego) to taki serwis bylby niemozliwy. próbowałeś że wiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 A co napisać w dokładnym opisie usterki ??? bo ja narazie naskrobałem takie coś: 3 miesiące temu kupiłem kartę graficzną GeForce 4 Ti4200 Gainward Ultra/650 PP! i mam z nią pewien problem. Problem ten polega na tym, że podczas użytkowania komputera zupełnie losowo czy to podczas pracy w systemie operacyjnym[np. przeglądanie poczty czy praca w programach biurowych] czy podczas grania w gry [podczas grania w gry takie zjawisko występuje częściej] coś się dzieje z obrazem i wyświetlają się na całym obrazie takie pionowe ziarniste paski pomarańczowo-czerwone, czasami też wyświetla się cały obraz ziarnisty koloru żółtego lub fioletowo-żółtym [tak jakby ktoś narzucił siatkę na monitor]. Zjawisko to uniemożliwia dalszą pracę na komputerze komputerze. Naciśnięcie resetu nie rozwiązuje problemu, ponieważ obraz podczas uruchamiania systemu dalej wyświetla jakieś dziwne rzeczy [szare ziarniste pionowe paski] pomaga tylko wyłączenie komputera z sieci zasilającej i ponowne uruchomienie wtedy wszystko wraca do normy. Problem ten zaczął pojawiać się po pierwszych kilku dniach użytkowania karty od jej zakupu i przez jakiś ok. miesiąca nie robiło się takie coś i ostatnio [20.09.02] problem ten znowu zaczął się pojawiać i to dość często co zaczęło robić się denerwujące. Może takie coś być ??? Ja napiszę identycznie aha napiszę jeszcze czy mogę dopłacić przy wymianie na ten sam model tylko z Tv out i z vivo mam nadzieję że się uda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 A co napisać w dokładnym opisie usterki ??? bo ja narazie naskrobałem takie coś: 3 miesiące temu kupiłem kartę graficzną GeForce 4 Ti4200 Gainward Ultra/650 PP! i mam z nią pewien problem. Problem ten polega na tym, że podczas użytkowania komputera zupełnie losowo czy to podczas pracy w systemie operacyjnym[np. przeglądanie poczty czy praca w programach biurowych] czy podczas grania w gry [podczas grania w gry takie zjawisko występuje częściej] coś się dzieje z obrazem i wyświetlają się na całym obrazie takie pionowe ziarniste paski pomarańczowo-czerwone, czasami też wyświetla się cały obraz ziarnisty koloru żółtego lub fioletowo-żółtym [tak jakby ktoś narzucił siatkę na monitor]. Zjawisko to uniemożliwia dalszą pracę na komputerze komputerze. Naciśnięcie resetu nie rozwiązuje problemu, ponieważ obraz podczas uruchamiania systemu dalej wyświetla jakieś dziwne rzeczy [szare ziarniste pionowe paski] pomaga tylko wyłączenie komputera z sieci zasilającej i ponowne uruchomienie wtedy wszystko wraca do normy. Problem ten zaczął pojawiać się po pierwszych kilku dniach użytkowania karty od jej zakupu i przez jakiś ok. miesiąca nie robiło się takie coś i ostatnio [20.09.02] problem ten znowu zaczął się pojawiać i to dość często co zaczęło robić się denerwujące. Może takie coś być ??? Ja napiszę identycznie aha napiszę jeszcze czy mogę dopłacić przy wymianie na ten sam model tylko z Tv out i z vivo mam nadzieję że się uda :D Hmmm... nie wiem czy przejdzie takie coś z tym dopłaceniem :D ale dobry pomysł :D tylko czy gainwardowi się spodoba ??? tego nie wiem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 A co napisać w dokładnym opisie usterki ??? bo ja narazie naskrobałem takie coś: 3 miesiące temu kupiłem kartę graficzną GeForce 4 Ti4200 Gainward Ultra/650 PP! i mam z nią pewien problem. Problem ten polega na tym, że podczas użytkowania komputera zupełnie losowo czy to podczas pracy w systemie operacyjnym[np. przeglądanie poczty czy praca w programach biurowych] czy podczas grania w gry [podczas grania w gry takie zjawisko występuje częściej] coś się dzieje z obrazem i wyświetlają się na całym obrazie takie pionowe ziarniste paski pomarańczowo-czerwone, czasami też wyświetla się cały obraz ziarnisty koloru żółtego lub fioletowo-żółtym [tak jakby ktoś narzucił siatkę na monitor]. Zjawisko to uniemożliwia dalszą pracę na komputerze komputerze. Naciśnięcie resetu nie rozwiązuje problemu, ponieważ obraz podczas uruchamiania systemu dalej wyświetla jakieś dziwne rzeczy [szare ziarniste pionowe paski] pomaga tylko wyłączenie komputera z sieci zasilającej i ponowne uruchomienie wtedy wszystko wraca do normy. Problem ten zaczął pojawiać się po pierwszych kilku dniach użytkowania karty od jej zakupu i przez jakiś ok. miesiąca nie robiło się takie coś i ostatnio [20.09.02] problem ten znowu zaczął się pojawiać i to dość często co zaczęło robić się denerwujące. Może takie coś być ??? Ja napiszę identycznie aha napiszę jeszcze czy mogę dopłacić przy wymianie na ten sam model tylko z Tv out i z vivo mam nadzieję że się uda :D Chodzi ci o ten: Gainward GF4 Ti4200 64MB DDR PP Ultra/650 GS TV DVI cena: 888 zeta a z tym dopłaceniem to nie przejdzie :( bardziej już to był zwrot zeta za towar [rękojmia 1 rok czy coś takiego] zwrot zeta powinno byc tyle ile zapłaciłeś ja zapłaciłem 789 zeta więc powinni mi tyle oddać :D teraz takig gf4 kosztuje 744 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 GAINWARD GeForce4 PowerPack! Ultra/650 XP "Golden Sample" czy w tym modelu wystepuja takie same bledy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ja n moim Gainwardzie ,nie mam najmniejszych problemow. Kiedys jak zdjalem z niego coolerka i nalozylem nowa paste ,to mialem takie pasy. Karte w serwisie wymienili...samo z siebie sie nic nie dzieje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ale lipa ech wysyłam lada dzień Jak mają wymienić na nowy to chyba im nie zrobi różnicy jak dopłacę na inny model :P co do zwrotu kasy to kurewsko wątpie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 tez napisalem do gainwarda witam chciałem się dowiedzieć czy z ta karta GAINWARD GeForce4 PowerPack! Ultra/650 XP "Golden Sample" występuje taki sama problem jak z tym modelem gf4ti4200 gainward 64m ddr pp! ultra/650 chodzi mi o wieszanie się karty podczas pracy , błędy w grafice pozdrawiam a to co mi napisali Witam Tego typu błędy wskazują na uszkodzenie pamięci karty. Pozdrawiam Adam Bogucki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Dobra to wysyłam :D więc chyba wymienią mi na nową :D a ile na to się czeka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 ja czekalem tydzien,ale osobiscie zawiozlem do Mulitmedia Vision Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 ja czekalem tydzien,ale osobiscie zawiozlem do Mulitmedia Vision Wymienili tobie na nową ??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 i jak tam u was ??? wysłaliście już karty do gainwarda ??? bo moja już poleciała w czwartek i czekam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 moja tez poszla w czwartel i teraz czekam:( a co do tego chlodzenia to to raczej nie wina chlodzenia tylko z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 moja tez poszla w czwartel i teraz czekam:( a co do tego chlodzenia to to raczej nie wina chlodzenia tylko z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych pamieci moze zabardzo je podkreciliscie bez dodatkowego chlodzenia i odbilo to sie na ich zdrowiu ? ale w sumie gainward zapewnie ze ich karty dobrze sie kreca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 z podkręcania to to raczej nie jest bo ja nie podkręcałem a miałem takie coś :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Trochę Wam namące na początku tamtego tygodnia siadł mi ram 256 seitec wymieniłem na inny i przez 2 tygodnie ani jednej mozaiki (może to była wina ramu) w każdym razie wysyłam jak tylko jeszcze raz mi się zwiesi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Trochę Wam namące na początku tamtego tygodnia siadł mi ram 256 seitec wymieniłem na inny i przez 2 tygodnie ani jednej mozaiki (może to była wina ramu) w każdym razie wysyłam jak tylko jeszcze raz mi się zwiesi a zrób to z tymi okularami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...