bad_boy_84 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Witam wszystkich,jestem nowy w dziedzinie Overclockingu i mam prosbe do wszyskich,chcialbym prosic Was o pomoc w podkreceniu mojego sprzetu,a jest on nastepujacy: Athlon 2400 XP 2 x 512 DDR TwinMos 400Mhz Epox 8RDA 3+ WinFast A350 XT TDH chlodzony ZALMANEM ZM80D-HP Samsung 80Gb 7200 rpm Creative Sound Blaster Audigy LS Moj email to tomekb19@poczta.fm a gg:5292119 Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 buahahaha a co ty chcesz tu krecic??? 2x twinmos 512? masz monitor '21 cali i szarpie ci na 1600x1200? :D mozesz ewentualnie poprawic co nie co i tyle... nie smiec w windowsie, a bedzie chodzil jak rakieta.. jesli jednak chcesz cos sie bawic, to: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29395 PS. te wyzej, to pytania retoryczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bad_boy_84 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 wlasnie problem w tym ze nie smiga jak rakieta,gram tylko w jedna gierke a mianowice w America's Army a wyciagam w niej max 50 fps,a jak czytam ze ludzie na gorszych sprzetach osiagaja do 120 fps to dostaje bialej goraczki i bladego pojecia nie mam co zrobic.Monitor mam 19 cali LG ale gram w rozdzielczosci 1024/768 przy refreshu 120 i jest kila jakich malo. Na orginalnych sterach z karty osiagnalem w 3dmarku 03 5763 pkt przy taktowaniu karty 300/946.7 w pewnym momecie byl maly zwis ale poszlo dalej oki,a na Omegach przy taktowaniu 390/918 mialem 5170,karte podkrecam w sterach tylko nie wiem ktore parametry zmieniac czy: Performance 3D czy Standard 2D???nie mam pojecia o co w tym chodzi tylko po prostu klikam ile w lezie az do mometu kiedy hot pipe mnie popazy na karcie:D mialem raz riva tunera zainstalowanego ale tam to wogole sie zamotalem i chyba bardziej namieszalem w ustawieniach nic cos poprawilem.Takze mowiac ogolnie kazda wasza rada jest dla mnie na wage zlota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 hmm... mozemy wiec zaczac powazna rozmowe.. po pierwsze zmien tytul posta, bo sie admin/moderator przyczepi.. co do tych fps, to wez pod uwage takze to, na jakich goscie ustawieniach graja.. chyba malo kto ma 1024x768@120... ja gram max 800x600@100, chociaz w starszych grach moglbym sobie nawet ponad 1200 trzaskac na moim monitorku, ale nie widze w tym sensu... co do 3DMarka, to nie wiem jak wymowne sa te testy, bo u mnie nawet tego nie wlaczalem.. moze spobuje dzis... tym riva tunnerem mogles niezle namieszac... nie wiem, czy przeinstalowanie sterow jest to w stanie okrecic... w sterownikach powinny byc 3 predefiniowane ustawienia (lub wiecej) - np. Best Performance(osiagi), Blend(po srodku), Best Quality(wyglad) i moze jakies posrednie.. sprawdza kazde z nich w 3dmarku, grach - w zaleznosci czy wolisz lepszy wyglad, czy lepsze osiagi, to wybierz sobie jedno... no i mam nadzieje, ze przeczytales cale to faq, z linka wczesniej.. odnosnie krecenia programami, to moze cos tam jeszcze sie znajdzie w dziale faq (nie znam calego na pamiec)... jak nie, to google.pl ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bad_boy_84 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Doskonale Cie rozumiem ale nie chodzi mi o ustawienia typu Best Performance(osiagi), Blend(po srodku), Best Quality(wyglad) i moze jakies posrednie.. - bo te mam zawsze dane na Performance,mi chodzi szczegolnie o ustawienia zegarow lub o jakies setings z riva tuner.To co napisalem o tym ze poprzestawialem troche rzeczy w Riva Tunerze to uz bylo kilka formatow temu tylko chodzi mi o to ze calkowicie nie kumam tego programu a jakies opisy do niego po angielsku nie wiele mi daja szczerze.Mysle ze najbarzdiej pomogly by mi wlasnie jakies wyprobowane ustawienia z RT.Wlasnie sciagnalem jeszcze najnowsze stery nVidi 66.81 whql beta ,podobno sa wypuszczone szczegolnie pod nowego 6800 ciekawy jestem czy cos u mnie zminia,teraz jade na Omegach (podobno cudownych,lecz chyba nie dokonca to prawda) i niespecjalnie sie one spisuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...