Highlander Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Postanowilem wrzucic to w nowy watek - chcialbym abyscie sprawdzili czy u was tez sa zwisy. Wiem jak zwiesic karte przy standartowych 250/513MHz. U mnie wystarczylo wejsc w tryb stereoskopowy (okularki), jesli nie macie okularkow - nie szkodzi - obraz bedzie tylko troche migal :) Niestety mimo tego ze kupilem chlodzenie dla karty TT GF4 booster - karta i tak sie wysypuje, wiec wg mnie nadaje sie do wymiany skoro nie mozna z niej skorzystac przy standardowych ustawieniach. A zatem aby uruchomic tryb 3D nalezny najpierw dociagnac sterownik nViddi stereo ze strony: http://www.nvidia.com/view.asp?IO=3dstereo_30.82 Po instalacji pojawi sie nowa zakladka: Wchodzimy w nia i zaznaczamy "Włączony": Mozna jeszcze sobie ustawic czestowliwosci odswiezania tak aby monitor wytrzymal - nie kazdy pociagnie 120Hz. Tryb 3D mozna wlaczyc przy kazdej czestotliwosci odswiezania. Teraz wystarczy uruchomic jakas gre - ja odpalalem Nascar Racing 2002, po kliku sekundach jazdy - smieci na ekranie, zaraz potem zwis. Przy innych podobnie. Wspomne tylko ze wszystko dzieje sie przy standardowym taktowaniu 250/513 + dodatkowe chlodzenie TT i radiatory na pamieciach. Wiec cos tu jest nie tak, skoro nie moge skorzystac z karty za ktora zaplacilem. Napiszcie czy u was jest tak samo. Ja tymczasem smaze maila do Gainward'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Zrobiłem tak jak napisałeś i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ło mi to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o !!! :( [zapuściłem ut2003demo jakieś 10s i wypierdzieliło. zrobiłem hard reset zapuściłem 3dmarka2001se 330 chwila i też wypierdzieliło to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o !!! :( ] ... sork że przeklinam ale napawdę się zdenerwowałem :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No to ewidentnie cos z seria tych kart jest nie tak :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 walnołem widocznego posta o tym żeby wszyscy użytkownicy gf4ti4200 gainward ultra/650 pp! lookneli tego posta i czy unich też dzieją się takie rzeczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Highlander, a ty masz okularki i miales je podlaczone kiedy uaktywniales ten tryb ? Bo jak nie to ja sie nie dziwie, sterowniki nie wykryly okularkow no i przeklamania i inne rzeczy na ekranie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Highlander, a ty masz okularki i miales je podlaczone kiedy uaktywniales ten tryb ? Bo jak nie to ja sie nie dziwie, sterowniki nie wykryly okularkow no i przeklamania i inne rzeczy na ekranie. Tak, mialem je na nosie ale to nie ma nic do rzeczy. Karte nie obchodzi czy mam okulary na nosie czy nie, i wcale sterowniki nie maja wykrywac okularow, no bo jak maja wykryc skoro sa one podlaczone ZA karta czyli juz PO wygenerowaniu obrazu. Karta nie zdaje sobie sprawy z istnienia okularow. Calosc polega na tym ze raz obraz jest generowany dla lewego oka potem dla prawego. Wiec tu tylko do rzeczy ma zestaw karta - monitor. Stery tez moga generowac obraz dla okularow czerwono-niebieskich, powiedz mi teraz jak niby karta ma wykryc kawalek tektury na mojej lepetynie :?: Niestety, ale ja nie widze zwiazku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Heh, jezeli miales okulary to rzeczywiscie was oszukali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 No cóż... gainward sie nie popisał ze swoimi GF4Ti... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 No to ewidentnie cos z seria tych kart jest nie tak :!: napisz do serwisu i zobacz jaka bedzie ich odpowiec powinni wymienic te karty i to na biegu , tez zastanawiam sie nad kupnem jakiegos ti4200 ale teraz nie wiem co o tym sadzic raczej gainwarda nie kupie , a jak wyglada granie z tymi okularami ? fajny efekt , moze to wina sterow ze sie wysypuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 No to ewidentnie cos z seria tych kart jest nie tak :!: napisz do serwisu i zobacz jaka bedzie ich odpowiec powinni wymienic te karty i to na biegu , tez zastanawiam sie nad kupnem jakiegos ti4200 ale teraz nie wiem co o tym sadzic raczej gainwarda nie kupie , a jak wyglada granie z tymi okularami ? fajny efekt , moze to wina sterow ze sie wysypuje Karte wysylam do serwisu pod koniec tygodnia - chce sobie jeszcze w Mafie pograc :D Co do okularkow, to raczej nie wina sterow bo na innym GF dziala bez problemow. A co do efektu, no to jest fajnie, choc trzaba sie czasem troche nameczyc zeby uzyskac dobry efekt, czasami z grami sa problemy typu ze cos powinno byc w oddali a jest przed nosem - psuje to dosc skutecznie zabawe. Ale np. w IL2 Sturmovik jest git :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...