Skocz do zawartości
Highlander

Ponownie GF4ti4200 gainward ultra/650 - wiem jak zwiesic

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowilem wrzucic to w nowy watek - chcialbym abyscie sprawdzili czy u was tez sa zwisy.

Wiem jak zwiesic karte przy standartowych 250/513MHz. U mnie wystarczylo wejsc w tryb stereoskopowy (okularki), jesli nie macie okularkow - nie szkodzi - obraz bedzie tylko troche migal :)

Niestety mimo tego ze kupilem chlodzenie dla karty TT GF4 booster - karta i tak sie wysypuje, wiec wg mnie nadaje sie do wymiany skoro nie mozna z niej skorzystac przy standardowych ustawieniach.

A zatem aby uruchomic tryb 3D nalezny najpierw dociagnac sterownik nViddi stereo ze strony:

http://www.nvidia.com/view.asp?IO=3dstereo_30.82

Po instalacji pojawi sie nowa zakladka:

Dołączona grafika

Wchodzimy w nia i zaznaczamy "Włączony":

Dołączona grafika

Mozna jeszcze sobie ustawic czestowliwosci odswiezania tak aby monitor wytrzymal - nie kazdy pociagnie 120Hz. Tryb 3D mozna wlaczyc przy kazdej czestotliwosci odswiezania.

Teraz wystarczy uruchomic jakas gre - ja odpalalem Nascar Racing 2002, po kliku sekundach jazdy - smieci na ekranie, zaraz potem zwis. Przy innych podobnie. Wspomne tylko ze wszystko dzieje sie przy standardowym taktowaniu 250/513 + dodatkowe chlodzenie TT i radiatory na pamieciach. Wiec cos tu jest nie tak, skoro nie moge skorzystac z karty za ktora zaplacilem.

Napiszcie czy u was jest tak samo. Ja tymczasem smaze maila do Gainward'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem tak jak napisałeś i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ło mi to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o !!! :( [zapuściłem ut2003demo jakieś 10s i wypierdzieliło. zrobiłem hard reset zapuściłem 3dmarka2001se 330 chwila i też wypierdzieliło to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o !!! :( ]

... sork że przeklinam ale napawdę się zdenerwowałem :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Highlander, a ty masz okularki i miales je podlaczone kiedy uaktywniales ten tryb ?

Bo jak nie to ja sie nie dziwie, sterowniki nie wykryly okularkow no i przeklamania i inne rzeczy na ekranie.

Tak, mialem je na nosie ale to nie ma nic do rzeczy. Karte nie obchodzi czy mam okulary na nosie czy nie, i wcale sterowniki nie maja wykrywac okularow, no bo jak maja wykryc skoro sa one podlaczone ZA karta czyli juz PO wygenerowaniu obrazu. Karta nie zdaje sobie sprawy z istnienia okularow.

Calosc polega na tym ze raz obraz jest generowany dla lewego oka potem dla prawego. Wiec tu tylko do rzeczy ma zestaw karta - monitor.

Stery tez moga generowac obraz dla okularow czerwono-niebieskich, powiedz mi teraz jak niby karta ma wykryc kawalek tektury na mojej lepetynie :?:

Niestety, ale ja nie widze zwiazku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ewidentnie cos z seria tych kart jest nie tak :!:

napisz do serwisu i zobacz jaka bedzie ich odpowiec powinni wymienic te karty i to na biegu , tez zastanawiam sie nad kupnem jakiegos ti4200 ale teraz nie wiem co o tym sadzic raczej gainwarda nie kupie , a jak wyglada granie z tymi okularami ? fajny efekt , moze to wina sterow ze sie wysypuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ewidentnie cos z seria tych kart jest nie tak :!:

napisz do serwisu i zobacz jaka bedzie ich odpowiec powinni wymienic te karty i to na biegu , tez zastanawiam sie nad kupnem jakiegos ti4200 ale teraz nie wiem co o tym sadzic raczej gainwarda nie kupie , a jak wyglada granie z tymi okularami ? fajny efekt , moze to wina sterow ze sie wysypuje

Karte wysylam do serwisu pod koniec tygodnia - chce sobie jeszcze w Mafie pograc :D

Co do okularkow, to raczej nie wina sterow bo na innym GF dziala bez problemow. A co do efektu, no to jest fajnie, choc trzaba sie czasem troche nameczyc zeby uzyskac dobry efekt, czasami z grami sa problemy typu ze cos powinno byc w oddali a jest przed nosem - psuje to dosc skutecznie zabawe. Ale np. w IL2 Sturmovik jest git :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...