Skocz do zawartości
kazio234

jeden IP w sieci,a dwa komputery

Rekomendowane odpowiedzi

a wiesz, ze to nie legalne i mozna zaplacic DUZA kare :?:

wykryc zawsze sie da i na to nie ma spsobu

a sam sposob na podpiecie jest i to prawie tak jak mowisz

zalozmy, ze masz ip wewn z klasy 192.168.x.x w tego kompa wkladasz 2 karty, ip drugiej ustawiasz na jakies z innej klasy np 10.0.x.x i robisz udostepnianie przez winroute...

a jak nie to udostepnianie przez wXP i zmieniasz potem ip tej 2 karty... (to dziala niestetyy tylkow winXP, bo w starszych ip tej 2 karty jest na sztywno)

tak z grubsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm - ja w tym celu używam freeproxy (tzn u mnie nie ma filtracji MAC i to jest legalnie :D) winroute i wingate mnie wkurzały ..... Przez proxy nie jest już tak łatwo przejrzeć co jest po drugiej stronie ....z tym że samo proxy sugeruje podział ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm a mi sie wydaje, ze i tak mozna zobaczyc, ze sa 2 kompy, nawet jak idzie przez proxy ;]

@kazio234 - moze byc wszystko ;] wrozkami nie jestesmy, napisz cos o swoim kompie, windowsie... mi winroute nie chcial dzialac pod 98 i szczerze powiem,ze tez mnie wkurzal, ale wtedy nic innego nie znalazlem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi pomożecie w takim wypadku

Mam takie pytanie. Jak zrobić, że np wepnę komputer do sieci do swicha i żeby mnie nie widzieli w sieci?? Każdy ma swoje IP np ja mam 192.168.1.8 i chce podpiąc drugiego kompa (bo jest jeszcze jedno miejsce w switchu), a niechce płacic za internet z 2 kompów. Jest to neostrada, którą zrobiliśmy z kumplami, ale zrobili sie oni upierdliwi. Mamy grupę roboczą o nazwie SIEĆ. Wystarczy że wpiszę inną grupę roboczą?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi