kazio234 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jak udostepnic internet z komputera podpietego do sieci z filtrem MAC?? Myslalem wsadzic 2 karty i zainstalowac WinRoute, bedzie to dzialalo?? Komputer za droga karta bedzie widoczny w sieci, bo chcial bym zeby nikt go nie wykryl :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 a wiesz, ze to nie legalne i mozna zaplacic DUZA kare :?: wykryc zawsze sie da i na to nie ma spsobu a sam sposob na podpiecie jest i to prawie tak jak mowisz zalozmy, ze masz ip wewn z klasy 192.168.x.x w tego kompa wkladasz 2 karty, ip drugiej ustawiasz na jakies z innej klasy np 10.0.x.x i robisz udostepnianie przez winroute... a jak nie to udostepnianie przez wXP i zmieniasz potem ip tej 2 karty... (to dziala niestetyy tylkow winXP, bo w starszych ip tej 2 karty jest na sztywno) tak z grubsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Hmm - ja w tym celu używam freeproxy (tzn u mnie nie ma filtracji MAC i to jest legalnie :D) winroute i wingate mnie wkurzały ..... Przez proxy nie jest już tak łatwo przejrzeć co jest po drugiej stronie ....z tym że samo proxy sugeruje podział .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazio234 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Co to moze bys ze zainstalowalem WinRoutera i nie chce mi sie komputer uruchomic, mysieolem go w trybie awaryjnym usunac :? Jeszcze sprobuje Wingata. A jak dziala freeproxy?? Moze sprobuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Freeproxy działa jak, ten .. no... jak proxy :D Doczytaj http://www.handcraftedsoftware.org/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 hm a mi sie wydaje, ze i tak mozna zobaczyc, ze sa 2 kompy, nawet jak idzie przez proxy ;] @kazio234 - moze byc wszystko ;] wrozkami nie jestesmy, napisz cos o swoim kompie, windowsie... mi winroute nie chcial dzialac pod 98 i szczerze powiem,ze tez mnie wkurzal, ale wtedy nic innego nie znalazlem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 zrob tak: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=97725 To jest legalne, bo w zadnej umowie nie jest napisane, iz z komputera z dostepem nie moga korzystac 2 osoby jednoczesnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon5555 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Może mi pomożecie w takim wypadku Mam takie pytanie. Jak zrobić, że np wepnę komputer do sieci do swicha i żeby mnie nie widzieli w sieci?? Każdy ma swoje IP np ja mam 192.168.1.8 i chce podpiąc drugiego kompa (bo jest jeszcze jedno miejsce w switchu), a niechce płacic za internet z 2 kompów. Jest to neostrada, którą zrobiliśmy z kumplami, ale zrobili sie oni upierdliwi. Mamy grupę roboczą o nazwie SIEĆ. Wystarczy że wpiszę inną grupę roboczą?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbRAm666 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 W uruchom wpisz "cmd" a następnie "Net config server /hidden:yes" i w ten oto sposób koledzy z sieci lokalnej nie będą mogli zobaczyć twojego kompa w sieci lokalnej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon5555 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Na xp-ku chyba działa to polecenie, bo wyswietliło ze POLECENIE WYKONANE POPRAWNIE tylko na tamtym kompie jest 98Se. To jaki jest odpowiednik tej komendy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...