Skocz do zawartości
Niemiec

Liciak 48125s

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj podlaczylem swoja palarke do drugiego kompa, zeby postawic na nim OS, ale okazalo sie, ze cos z dyskiem nie halo wiec wyciagnalem ja i nie podlaczalem jej wczoraj, bo juz mi sie nie chcialo. dzisiaj musialem cd wypalic i ..... lipa, bo dioda w nagrywarce swieci sie swiatlem ciaglym w kolorze pomaranczowym i nie jest wykrywana. nawet tacki nie chce wysunac. ma ktos jakis pomysl??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tasme mam dobrzepodalczona, bo mam z zabkami ;]

to ściągnij nowy firmware i mtkflash.exe - przeflashuj nagrywarkę ... powinna wrócić do normy.

Ja kiedyś zamiast firmwaru wgrałem do flasha nagrywarki przez pomyłkę plik JPG :D :D :D

jednak co liteon to liteon - dało radę na nowo ją przeprogramować - działa do dzisiaj

jeśli nie masz skąd - to mam dostępny bios 1s07.bin + wspomnianego wyżej mtkflasha - podaj swój email, to ci podeślę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest to kwestia programowa :/ jest to ctrl-c ctrl-v z tym co pisalem na innym forum:

tasme sprawdzalem, 3 zasilacze tez, palarka ma dwa lata wiec troche przezyla, ale przebiegu duzego nie miala, moze 100 cd, gwarancji brak. jak ja podalacze do tasmy ide to komp na poscie wisi.

Okazało się że to wina uszkodzonego molexa zasilającego wypalarkę - niby podawał te +5V i +12V (zmierzyłem miernikiem) ale wystarczyła zamiana wtyczki i wszystko było OK.

u mnie tak kiedys sie twardzielowi widzialo dzialac na czas jakis :/

wlasnie ja otwieram, zoaczymy co bedzie.

[edit]

otworzylem, pogrzebalem. pcb jest cale, luty tez, nic spalonego nie ma, ale jeden mofset przy samym gniazdku zasilania rozgrzewa sie po sekundzie-dwoch do temp uniemozliwiajacej utzrymanie na nim palca a drugi bedacy w najblizszym sasiedztwie jest zimny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi