Niemiec Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 wczoraj podlaczylem swoja palarke do drugiego kompa, zeby postawic na nim OS, ale okazalo sie, ze cos z dyskiem nie halo wiec wyciagnalem ja i nie podlaczalem jej wczoraj, bo juz mi sie nie chcialo. dzisiaj musialem cd wypalic i ..... lipa, bo dioda w nagrywarce swieci sie swiatlem ciaglym w kolorze pomaranczowym i nie jest wykrywana. nawet tacki nie chce wysunac. ma ktos jakis pomysl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 dzisiaj zrobilo mi sie to samo bo na odwrot podlaczylem szmate:D mialem akurat taka bez wyciec wiec o pomykle nie trudno :) sprawdz u siebie czy to przypadkiem nie wina zle podlaczonej/uszkodzonej tasmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 tasme mam dobrzepodalczona, bo mam z zabkami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 tasme mam dobrzepodalczona, bo mam z zabkami ;] to ściągnij nowy firmware i mtkflash.exe - przeflashuj nagrywarkę ... powinna wrócić do normy. Ja kiedyś zamiast firmwaru wgrałem do flasha nagrywarki przez pomyłkę plik JPG :D :D :D jednak co liteon to liteon - dało radę na nowo ją przeprogramować - działa do dzisiaj jeśli nie masz skąd - to mam dostępny bios 1s07.bin + wspomnianego wyżej mtkflasha - podaj swój email, to ci podeślę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 nie jest to kwestia programowa :/ jest to ctrl-c ctrl-v z tym co pisalem na innym forum: tasme sprawdzalem, 3 zasilacze tez, palarka ma dwa lata wiec troche przezyla, ale przebiegu duzego nie miala, moze 100 cd, gwarancji brak. jak ja podalacze do tasmy ide to komp na poscie wisi. Okazało się że to wina uszkodzonego molexa zasilającego wypalarkę - niby podawał te +5V i +12V (zmierzyłem miernikiem) ale wystarczyła zamiana wtyczki i wszystko było OK. u mnie tak kiedys sie twardzielowi widzialo dzialac na czas jakis :/ wlasnie ja otwieram, zoaczymy co bedzie. [edit] otworzylem, pogrzebalem. pcb jest cale, luty tez, nic spalonego nie ma, ale jeden mofset przy samym gniazdku zasilania rozgrzewa sie po sekundzie-dwoch do temp uniemozliwiajacej utzrymanie na nim palca a drugi bedacy w najblizszym sasiedztwie jest zimny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...