Skocz do zawartości
Undofen

Zasilacz chlodzony woda

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos ma takie cos lub cos takiego widzial ? Wiem ze pisali o tym na zagranicznych servisach. Jesli ktos takie cos ma to niech napisze jak sie za to zabrac.

ja mam takie cosik :).wykonanie banarne. w bloku aluminowym (jesli chodzi o zasilacz nie ma potrzeby miedzi) o wielkości 40x60x20 wywierciłem 2 kanały głowne i 4 pomocnicze. dotego dokręciłem tranzystrory mocy, zakręciłem w obudowie na podstawkach dystansowych i puściłem wodę. Całość działa idealnie. Koszt 25 zł za aluminium i 2 złamane wiertła :) dotego 6 h roboty i 10 h schnięcia poxipolu :) i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam troche lepszy zasilacz, nie zaden firmowy ale ma bdb napiecia i on ma juz 3 radiatory a nie jeden jak poprzedni. Wiec 1 blok mnie nie satysfakcjonuje

Napisz do Mate-go , on ma juz wprawe w takim chlodzeniu, to nie jest tak calkiem proste :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem zanim napisalem tu :). Strasznie mi sie marzy absolutna cisza w kompie, niestety zeby takie cos uzyskac naprawde trzeba sie nameczyc, jedni kolesie z zagranicy tak zrobili, bo tak na prawde to jak bede mial wszystko chlodzone woda, do tego convector spory albo dwa, to juz tylko dyski wydaja jakies dzwieki, no i tu kolesie z zagranicy wpadli na to by zalac dysk w piance poliuretanowej, a dla mnie to juz lekka przesada, bo za bardzo niepraktyczne, ale cisza jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem zanim napisalem tu :). Strasznie mi sie marzy absolutna cisza w kompie, niestety zeby takie cos uzyskac naprawde trzeba sie nameczyc, jedni kolesie z zagranicy tak zrobili, bo tak na prawde to jak bede mial wszystko chlodzone woda, do tego convector spory albo dwa, to juz tylko dyski wydaja jakies dzwieki, no i tu kolesie z zagranicy wpadli na to by zalac dysk w piance poliuretanowej, a dla mnie to juz lekka przesada, bo za bardzo niepraktyczne, ale cisza jest :)

[/size]

Też to będę robił - jak dojdą do mnie bloki wodne. Jakos ta poczta niemrawa. U mnie jest całkiem prosto przykleję po prostu blok chipsetowy do radiatorów (akurat idealnie pasuje) i po sprawie. Mam nadzieję, że to wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...