q3Jarz4b Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Witam. Przyszedl czas na wymiane dysku i pojawily sie watpliwosci. Mianowicie nie wiem co wybrac pomiedzy dwoma dyskami: Maxtor DiamondMax 10, 160GB Serial ATA/150, 7200RPM, 8MB CACHE, NCQ Hitachi Deskstar 7K250, 160GB, Serial ATA 150, 7200 RPM, 8MB cache Za hitachi przemawia lepszy czas dostepu (8,5ms czy 9 maxtora). Jednak maxtor posiada kolejkowanie rozkazow. Roznica cen jest niewielka bo ok. 25zl tanszy jest maxtor (ok 385zl - hurt). Prosze o rade kogos kto wie co mowi/pisze. Pozdrawiam Ps. Nie wykluczam innych dyskow ale to sa glowni faworyci ze wzgledu na moje zaufanie do nich (szczegolnie maxtor). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mysle ze wiekszosc wybierze HItachi ja bym tak zrobil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 A jakies, takie nawet króciutkie, uzasadnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Cichy, szybki , BEZAWARYJNY! klasa sama dla siebie. Ale drogie sa.. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radco Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Przede wszystkim cichy i niezawodny, polecam! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Z tych 2ch bezdyskusyjnie hitachi (powody j/w). Zastanow tez sie na samsungami, bo tez sa super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Hitachi... a choćby za ciszę, wydajność a i raczej nie zwrócisz go do srewisu po tyg. użytkowania. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 (edytowane) Ja i dwóch moich kumpli mieliśmy dyski Maxtor'a. Wszystkie się zepsuły! Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Griszman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 teścik maxtora 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Dzieki artur.c za ten link. Widac ze ncq moze byc przydatne. Nie odstawal od raptora, ktory cene za 1gb ma z 2 razy wyzsza. Dostal bardzo dobra opinie i chyba nowym dyskiem zostanie kolejny maxtor. Chyba, ze ktos bedzie w stanie mnie nanowic odpowiednimi argumentami/linkami. Do Hitachi tak strasznie nie jestem przekonany bo kojarzy mi sie ciagle z IBM. Kiedys mialem IBM'a i wyslalem do serwisu 3 kolejne egzemplarze, fakt ze made in Hungary a nie Singapore ale jednak. Samsungi sa ok ale juz nie tak szybkie dlatego z gory odpadaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Heh... Ja przed zakupem Hitachi również miałem chwilowe opory, wspominając incydent z IBMem. Jednak, można do tego podejść inaczej - skoro IBM raz doznał takiej wpadki, teraz za wszelką cenę będzie się starał poprawić reputację, przez co nie trzeba się obawiać padnięcia dysku :P A tak serio... Bodajże w lutym kupiłem dokładnie taki dysk DeskStar 7K250 160GB S-ATA. Gdybym teraz miał wybierać hdd, kupiłbym dokładnie to samo - to chyba o czymś świadczy. Dysk szybki, cichy, bezproblemowy w działaniu. Imho najlepszy wybór obecnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...